Geschiedenis

In 1967 startte de heer C. Koch met 67 leerlingen in het "Jarinogebouw", gelegen aan het speelveldje naast de speelplaats. Tegenwoordig is dat de parkeerplaats naast de school.

De RK kleuterschool "Hummeloord", waarmee de Albert Schweitzerschool in 1985 een basisschool vormde, bestond toen al twee jaar.

Emmeloord West groeide in de zeventiger jaren hard. Het aantal leerlingen steeg de eerste jaren razendsnel, 1976 was het topjaar met 236 leerlingen. Dat was zonder de leerlingen van kleuterschool Hummeloord. Er moesten noodvoorzieningen komen. Zo hebben gedurende langere en kortere perioden enkele klassen onderdak gevonden in de "Keerkring" en in de "Ontmoeting". In 1976 werden er twee houten lokalen bij het hoofdgebouw geplaatst. Deze 2 lokalen hebben dienst gedaan tot juni 1988. Kleuterschool "Hummeloord"  en de lagere school "Albert Schweitzerschool" vormden per 1 augustus 1985 samen een basisschool. In 1988 werd de school pas verbouwd tot basisschool. In 1989 kwamen de kleuters ook in het hoofdgebouw en kon het gebouw Hummeloord worden afgestoten.

In 2017 viert de school haar 50 jarig jubileum.

Voor meer informatie klik hier

Albert Schweitzer

Albert Schweitzer werd geboren op 14 januari 1875, in Kaysersberg in de Elzas. Albert was een arts, theoloog, filosoof en een musicus. Het grootste deel van zijn leven heeft hij doorgebracht in Afrika. Hij is na zijn studies (1913) vertrokken naar Afrika samen met zijn vrouw om daar een ziekenhuis te gaan bouwen in Lambarene.