Groep 1/2 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 A

Juni 2019

Wat een feestmaand!

Onze IPC thema was: “Tijd voor een feestje”.

De start begon met een toneelstuk. Hoe maak je een feest en wat heb je nodig. Muziek, feestkleding, slingers, taart en ballonnen. Zelfs een spuitende fontein mocht niet ontbreken.

Samen met elkaar hebben wij voor een sprookjesfeest gekozen om dat groots te vieren met juffendag.

In de groep hebben wij de huishoek veranderd in een feesthoek. Zelf slingers, muziekinstrumenten en uitnodigingen maken en iedereen uitnodigen voor een bruiloft, verjaardag of  prinsessenfeest.

Tussendoor werd er ook voor Moederdag iets feestelijks gemaakt.

 De foto’s zeggen al genoeg. Feest is leuk en ook lekker!

   
   

Wraps maken en natuurlijk opeten..

Muziekinstrumenten zelf maken. Bellenstok timmeren of schutkokers maken.

Gasten eten geven op een bruiloft.

Prinsessen feest in het kasteel.

IJsjes eten als afsluiting van het sprookjesfeest.

De laatste weken vieren wij nog enkele verjaardagen en zijn weer druk met het Vaderdagfeest. Dus nog weken feestplezier!

 Tot de volgende keer!

Groep 1-2 A

Maart 2019

 

Dierentuin:

Begin maart zijn wij gestart met een nieuw thema: Dierentuin.

Wat is dat een mooi thema. Iedereen nam een wild dier mee van thuis waarover werd verteld.

De dieren kwamen in ons “dierenhotel”.

Er zijn veel dieren en hokken gemaakt. Van knutselen, tekenen, kleien, met constructie, bouwen en vouwen. Van allerlei verschillende manieren kunnen wij ze maken.

Wij hebben zelfs eigen liedjes gemaakt. Van de bekende: ik zag 2 beren broodje smeren, ik zag 2 slangen samen behangen, ik zag 2 mussen samen kussen, ik zag 2 apen samen gapen tot leeuwen die geeuwen.

Buiten spelen werd een uitdaging met al die regen die gevallen was. Rijden met step of fiets maar dan wel zo hard dat je niet midden in de plas tot stilstand moet komen.

Ook leuk is water verzamelen voor de zandbak waar grote rivieren en watervallen werden gemaakt.

Inmiddels zien we buiten weer nieuw leven aan de bomen en uit de grond komen de eerste bloemen weer tevoorschijn. LENTE ! We laten in de klas ook nieuw leven zien. Kikkerdril, mini zaadjes, bolletjes, waar dan iets groots uit kan groeien. Wat zit er in de grond bij onze blauwe druifjes? (eieren, zaad, wormen of bollen?). Onderzoek dat maar eens.

Wij gaan ook gras zaaien en mandjes vlechten voor onze eieren.

Pastoor maagd komt ons wat vertellen over Witte donderdag en Goede vrijdag en natuurlijk Pasen. Dan komt hij ook de spaarpotjes van onze vaste actie ophalen waar wij in de vaste 40 dagentijd klusgeld hebben gestopt om te sparen voor schoon drinkwater in arme landen.

 

Tot de volgende keer

 

 

Januari 2019

Na de kerstvakantie zijn we al weer druk geweest met het thema winter en het IPC-thema “wat trek je aan?”                                                                                                                                                                                             We We hebben veel plezier met het winterthema gehad, omdat we echte sneeuw  hadden en  er heerlijk in hebben kunnen spelen, rollen en sneeuwpoppen maken. We hebben met elkaar het lied ” Het is winter, bibber, bibber”  en “dag meneer de sneeuwman” gezongen. Koude handen en voeten hoorden daar ook bij. We hebben voor de vogels een voederhuisje gemaakt met papierstroken die we goed moesten meten.                                                                                                                                                              Wat we heel gezellig vonden was het voorlezen van opa’s en oma’s en mama’s. Als dank hebben we het versje “ stapperde stap, daar kom ik aan “ voorgedaan.    

 

Ook groep 8 komt regelmatig in onze groep gezellig voorlezen.                                                                                      Warme kleren zijn belangrijk in de winter, dus het thema ”wat trek je aan|?”past er prima bij. We ontwerpen kleding, richten een kledingzaak in en bezoeken een kledingzaak. We hebben geleerd waar wol vandaan komt, hoe een katoenbloem voelt en waar kleding van gemaakt wordt. We weten nu ook waarom de schilder witte kleding draagt. Dan kan hij zijn vieze overal goed heet wassen en de vlekken er weer uit krijgen.

In de klas hebben we ook kleding gewassen en opgehangen. Met carnaval sluiten we het thema af en mogen dan verkleed op school komen.

November 2017

Ja, wij zijn na de herfstvakantie gelijk met de lampionnen begonnen. Iedereen kon kiezen. Voor bijvoorbeeld een paddenstoel of dino.

Verder konden de kinderen lekker gaan timmeren voor een spinnenweb met een knutselspin.

In de kring werd ook een reuzenspinnenweb gemaakt waar iedereen als spin doorheen mocht stappen/kruipen

 

 

Inmiddels is Sinterklaas met zijn pieten ook aangekomen in Nederland.

Wij zijn al echte bakpieten geworden en kunnen lekkere pepernoten maken.

Maar wat is het jammer dat Sint geen tijd heeft om langs onze school te komen…………

Maar gelukkig zijn er meesters en juffen die wel graag Sinterklaas willen worden.

Nu zijn er zelfs zoveel dat er een Sinterklaasverkiezing gaat komen om te zien wie er  onze Sinterklaas gaat worden op 5 december!!!!!!!!

De juf wil graag Sinterklaas worden!

Iedereen geeft de juf advies wat ze aan moet doen. Hoe ze moet lopen en wat ze moet zeggen.

Dit gaat vast goed komen.

Maandag 3 december wordt een spannende dag. Met een catwalk op film gaan alle klassen de beste Sinterklaas kiezen!

 

Tot de volgende keer allemaal!

Groep 1-2 A

Oktober 2018

Kinderboekenweek: “vriendschap”

Alle meesters en juffen gingen op 3 oktober in een andere klas voorlezen als start van de Kinderboekenweek. Wij hebben vele boeken gelezen maar ook gezien en vragen erover gesteld. Er zijn veel boeken over vriendschap. Hoe maak je contact/ vriendschap met een ander. Wat zeg je tegen elkaar en/of  hoe vraag je iets en ook hoe je het weer goedmaakt. Soms is dat best moeilijk.

Het weer blijft heerlijk om samen buiten te spelen. De jassen konden aan de kapstok blijven hangen. Toch zien wij dat het herfst is.Blaadjes in allerlei kleuren, kastanjes, paddenstoelen en eikels zijn er weer volop. Daar kan je weer leuk over werken en zingen.

Vijf herfstblaadjes hangen aan een tak.                          Hé denkt de wind, als ik die nu eens pak

dan vult hij zijn wangen, zijn wangen worden rond
hoei hoe hoei hoei
weg vliegt het blaadje en valt hoepla op de grond

 

 4 herfstblaadjes hangen ……

Wij hebben met elkaar rommel op het schoolplein en rond de school verzameld en in de prullenbak gegooid waar het hoort!

Gezellig was het ouder-kind-leerkracht gesprekken. Jullie mochten aan het woord om te vertellen hoe je het op school vindt. Het ingevulde formulier komt in jullie portfolio waar ook werkjes en tekeningen in komen. Deze is groot genoeg om er 8 jaren werk in te verzamelen.

Na de herfstvakantie gaan wij beginnen met de 11 november lampionnen.

Tot de volgende keer.

Groep 1-2 A

September 2018

Hallo allemaal!Even voorstellen

Wij zijn groep 1-2A. Wij zitten dit jaar gezellig tussen groep C en D in.Een van de kinderen uit de groep kwam met het verhaal thuis dat er wel erg veel zieken in de groep waren…….Tja, deze kinderen zijn dus naar groep 3 gegaan. De eerste weken was het gezellig om elkaar weer te zien. Elkaar leren kennen met kennismakingsspelletjes. Wij hebben na een paar weken zelf onze afspraken gemaakt. (Het is toch leuker als er 4 kinderen in de huishoek mogen spelen dan bijvoorbeeld 10.Onze bouwhoek wordt het wel erg krap als er 3 kinderen willen bouwen).

Verder begroeten wij elkaar als wij binnenkomen, weten wij hoe wij naar de wc moeten en hoe wij spelen in de hal. Kinderen die al langer op school zijn helpen de kinderen bij bijvoorbeeld het werk, schort vastmaken en materiaal zoeken en uitleggen.

Het thema van de Boekenweek “Vriendschap” sluit hier prachtig op aan.

Lied: Als je vriendjes bent.

Als je vriendjes bent, dan kun je alles delen

Als je vriendjes bent, dan weet je dat dat hoort

Als je vriendjes bent, dan kun je samen spelen

Als je vriendjes bent, dan maak je het weer goed.

Tot de volgende keer!

Groep 1-2 A.