Groep 1/2 A

December 2017

De laatste schooldagen van 2017 zijn bijna voorbij. Wat hebben we met elkaar veel beleefd. In de klas hebben we een high tea georganiseerd. Iedereen heeft wat meegenomen. Het was een lekker succes.                                                                                                                                                                                        Kort daarop kwamen de pieten en Sinterklaas op bezoek in de klas en zij hadden voor alle kinderen een cadeautje. We hebben Sinterklaas heel veel vragen gesteld over Spanje en zijn paleis daar.                           

Na een weekje rustig doen waar we zin in hadden, zijn we begonnen met de voorbereidingen van het kerstfeest op school. We hebben met elkaar prachtige windlichtjes gemaakt, die voor een goed doel werden verkocht. S ’Avonds vierden we samen het kerstfeest met liedjes, verhalen en niet te vergeten stamppot. 

   
   
   

We kijken terug op een prachtige feestmaand.                                                              

Voor 2018 wensen we iedereen een gelukkig en vooral gezondheid.

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 A

november 2017

Wij zijn ook gestart met het thema: "Huis en thuis". 

Wij hebben een speurtocht gelopen en veel verschillende huizen gezien (Woonboten, rijtjeshuizen, vrijstaande (alleenstaande) huizen, twee onder 1 kap en een flat). Wij hebben huizen gemetseld en gebouwd. Boeken over huizen, bouwplaatsen, verhuizen voorgelezen en bekeken. Ook weten wij hoe alle kamers heten en waar bijvoorbeeld de watermeter zit in ons eigen huis. Tuintjes gemaakt en ook de huizen uit andere landen bekeken. 

 

Er breekt weer een drukke tijd aan. 

De lampionnen zijn weer klaar en binnenkort “high Tea” omdat onze school 50 jarig bestaat.  

En dan natuurlijk Sinterklaas. Hopelijk heeft hij tijd om ook bij ons op school te komen......

De strooipieten (hartjespiet en rappiet)  zijn al wel geweest!

Tot de volgende keer

oktober 2017

Hallo allemaal!

Wat hebben we weer allemaal gedaan sinds september. Allereerst natuurlijk ons schoolreisje.  Prachtig weer en heerlijk gespeeld en gewerkt! Zoals:

-geiten borstelen, koeien melken, schapen scheren, kippen voeren, trekker rijden.

Begin oktober werden wij weer vuilnismannen en vrouwen. Tjonge wat wordt er toch veel afval zomaar op de grond gegooid! Wij hebben met elkaar het plein en rond de school weer netjes gemaakt. Houden zo!!!

 

Met de Kinderboekenweek werd er veel leuke boeken voorgelezen. Elke keer als er een muziekje door de school ging werd er voorgelezen. 

September 2017

Dag allemaal en welkom in groep 1-2 A

Wij, Lisa, Isa Amelia, Bram, Isolde, Jolien Mitchell, Filip, Sjoukje Shaylon, Alicea, Jay, Zayn, Sienna, Viënne, Simon, zitten bij Juf Erma en Juf Paula in de groep. Wij krijgen het al gelijk druk, want onze school bestaat dit schooljaar 50 jaar. Wij hebben al een glaasje “champagne” met de hele school gedronken om dit grote feest in te luiden! Binnenkort gaan wij dit ook vieren in de kerk. De liedjes zijn wij al aan het oefenen. In de klas hebben wij allemaal onze verjaardags hoed gemaakt voor dit schooljaar. Nu zijn wij begonnen met een thema: boerderij. Wij willen alles leren over de boerderij omdat wij naar de kinderboerderij gaan met schoolreisje. Hier tot slot alvast een lied wat wij geleerd hebben geleerd. 

Vies klein varkentje je moet in bad.

Modder op je staartje en modder op je gat.

Ik zal je even wassen, ik maak je lekker nat. 

Vies klein varkentje je moet in bad.

De volgende keer horen jullie meer. Tot ziens.