Groep 1/2 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 A

Kinderboekenweek: “vriendschap”

Alle meesters en juffen gingen op 3 oktober in een andere klas voorlezen als start van de Kinderboekenweek. Wij hebben vele boeken gelezen maar ook gezien en vragen erover gesteld. Er zijn veel boeken over vriendschap. Hoe maak je contact/ vriendschap met een ander. Wat zeg je tegen elkaar en/of  hoe vraag je iets en ook hoe je het weer goedmaakt. Soms is dat best moeilijk.

Het weer blijft heerlijk om samen buiten te spelen. De jassen konden aan de kapstok blijven hangen. Toch zien wij dat het herfst is.Blaadjes in allerlei kleuren, kastanjes, paddenstoelen en eikels zijn er weer volop. Daar kan je weer leuk over werken en zingen.

Vijf herfstblaadjes hangen aan een tak.                          Hé denkt de wind, als ik die nu eens pak

dan vult hij zijn wangen, zijn wangen worden rond
hoei hoe hoei hoei
weg vliegt het blaadje en valt hoepla op de grond

4 herfstblaadjes hangen ……

Wij hebben met elkaar rommel op het schoolplein en rond de school verzameld en in de prullenbak gegooid waar het hoort!

Gezellig was het ouder-kind-leerkracht gesprekken. Jullie mochten aan het woord om te vertellen hoe je het op school vindt. Het ingevulde formulier komt in jullie portfolio waar ook werkjes en tekeningen in komen. Deze is groot genoeg om er 8 jaren werk in te verzamelen.

Na de herfstvakantie gaan wij beginnen met de 11 november lampionnen.

Tot de volgende keer.

Groep 1-2 A

Hallo allemaal!Even voorstellen

Wij zijn groep 1-2A. Wij zitten dit jaar gezellig tussen groep C en D in.Een van de kinderen uit de groep kwam met het verhaal thuis dat er wel erg veel zieken in de groep waren…….Tja, deze kinderen zijn dus naar groep 3 gegaan. De eerste weken was het gezellig om elkaar weer te zien. Elkaar leren kennen met kennismakingsspelletjes. Wij hebben na een paar weken zelf onze afspraken gemaakt. (Het is toch leuker als er 4 kinderen in de huishoek mogen spelen dan bijvoorbeeld 10.Onze bouwhoek wordt het wel erg krap als er 3 kinderen willen bouwen).

Verder begroeten wij elkaar als wij binnenkomen, weten wij hoe wij naar de wc moeten en hoe wij spelen in de hal. Kinderen die al langer op school zijn helpen de kinderen bij bijvoorbeeld het werk, schort vastmaken en materiaal zoeken en uitleggen.

Het thema van de Boekenweek “Vriendschap” sluit hier prachtig op aan.

Lied: Als je vriendjes bent.

Als je vriendjes bent, dan kun je alles delen

Als je vriendjes bent, dan weet je dat dat hoort

Als je vriendjes bent, dan kun je samen spelen

Als je vriendjes bent, dan maak je het weer goed.

Tot de volgende keer!

Groep 1-2 A.