Groep 1/2 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2B

Juni 2019

We hebben een mooie, gezellige maand achter de rug. Ons thema was "feest". De opening begon met een toneelstuk van de leerkrachten. Ze wilden allen een thema feestje; de kinderen mochten kiezen wat voor een feest ze leuk vonden. De meeste stemmen gingen naar een sprookjesfeest. 

 

In de klas hebben we besproken wat hoort er bij feest. Hoe nodig je iemand uit, hoe maak je een uitnodiging, hoe maak je feestversiering, wat voor een feestversnaperingen zijn er allemaal, welke muziek past bij een feestje. De kinderen hebben hier veel over geleerd.

https://www.youtube.com/watch?v=gp2IRi_q1OU

 

Juffendag was het einde van ons thema "feest".

 

April 2019

Lied:

Lente, is weer in het land, zie je de bloemen aan de waterkant. Hee kijk daar vliegt een kanariepiet, twiet, twiet ,twiet, zingt ie van de Lente.......

Heerlijk, samen bespreken waaraan we kunnen zien, ruiken, voelen dat het lente is. Samantha de stagiaire gaf les voor haar themaweek "de boerderij". Daarbij hebben we geleerd hoe de dieren en hun jong heten. Kip Sina legde iedere dag eieren, samen gingen we tellen en vergelijken hoeveel eieren ze had gelegd. Zo ook met de melkflessen: we gingen de melkopbrengst van elke dag vergelijken. We hadden het er samen gezellig druk mee. Een nest maken, tellen en het stro aanvegen.

   
   

Ter afsluiting mochten de kinderen hun eigen eiersalade maken.

   

 

Vrijdag 12 april was ook een fijne dag: het begon met de koningspelen de dans "de pasapas". Daarna samen eten van het koningsontbijt. De palmpasenstokken werden daarna versierd met hulp van ouders. 

     
     

Maart 2019

Thema "de dierentuin" vinden we geweldig om aan te werken. Tijdens het spelen leren we over de dieren. Maar daarnaast leren we ook tellen en waar zijn meer of minder dieren. Ook luisteren we naar de klanken van de woorden en komen we erachter dat we woorden hebben met veel stukjes, zoals olifant en met weinig stukjes; beer. We passen en meten om de dieren in een goed hok te krijgen en als ze ziek zijn, kunnen ze terecht bij de dierendokter.

Februari 2019

Ter afsluiting van ons thema "wat trek ik aan" hebben we een spetterend Carnaval gevierd. We hebben samen gehost en naar een playbackshow gekeken. De Raad van Elf kwam ook nog langs en de dansmariekes gaven een mooie dansshow. Het was een gezellig feest. Alaaf!!

Januari 2019

2019, Begon gelukkig met wat sneeuw. De kinderen konden ervaren dat sneeuw smelt als je het mee naar binnen neemt.

We waren gelijk enthousiast over ons thema "wat trek je aan", want we mochten verkleedkleren / mooiste kleding aan naar school. We wilden wel een winkel in de klas, maar de huishoek moest dan wel veranderen. Aan de buitenkant moest je kunnen zien dat het een kledingwinkel was, dus werd er gewerkt aan de etalage. Bij het maken van kleding hebben ze geleerd om over een lijn te knippen en leren borduren. Sommige kleding was vies, dus werd er gewassen, kleding uitgespoeld en uitgewrongen en op de waslijn gehangen.

Hoe moet je een winkel inrichten en hoe werkt het daar allemaal. We zijn op onderzoek uitgegaan in de winkel Cloffy. De klant wordt door de verkoopster geholpen. De klant kan passen in een pashok. ( er zijn er 5 :)) Bij de toonbank kan de klant betalen. De kaart wordt gescand en er wordt betaald met geld of met de pinpas.

De volgende dag wilden we zien "wat past bij mij". We hebben verschillende kledingstukken gepast en we hebben elkaar bewonderd hoe mooi we waren.

We gaan nog even door met ons thema. We eindigen met een groot feest: CARNAVAL.

December 2018

December ....een feestelijke maand.
 
Eindelijk de verjaardag van Sinterklaas vieren op school.
De aftelkalender voor dit feest was de baard van Sinterklaas. Deze werd elke dag een stukje korter.
 
De kinderen hebben goed meegeholpen om de kerstboom op te tuigen. Ze hadden zelfs een eigen kerstboom in de huishoek die ze elke dag op en af konden tuigen. De kerstboom knutselen was leuk om te doen, maar strooien met glitter was toch wel het allerleukste.
 
Kerstavond...wat zag iedereen er prachtig uit en wat hebben ze netjes gegeten en het was super gezellig. 
 
Groep 1-2B wenst jullie een gezond en goed 2019 toe!!

November 2018

We zitten volop in de Sinterklaastijd. Zingen en knutselen. De kinderen zijn trots op zichzelf op het moment dat ze zelf over een lijn kunnen knippen, zelf een rondje knippen of zelf de splitpen erin doen. Tijdens taakspel hebben ze er samen voor gezorgd dat ze fijn kunnen werken. Ze letten op de afspraken: je praat zachtjes, je bent met je werk bezig en je vraagt het als je iets wilt. Daardoor konden we de beloning "pietenmutsrace" spelen. En wat waren ze fanatiek!

 

 

 

 

 En dan op donderdag een schoen zetten. Er werd samen gezorgd voor een prachtige openhaard met vuur en stokjes. In de schoen kwam een mooie tekening voor Sinterklaas. De juf schreef een brief aan Sint en de kinderen vertelde wat juf mocht schrijven. Sommige wilde dat Sint de rommelpiet meenam, maar een paar kinderen zeiden: nee, de rommelpiet moet in het pietenhuis blijven. De volgende dag zagen we dat Sint de rommelpiet niet thuis kon laten. 

 

November 2018

Begin november waren wij aan de beurt om rondom de school alles netjes te houden. Met handschoenen en hesjes aan hadden we er helemaal zin in.
Op deze manier zijn we ons nog meer bewust dat alles netjes opgeruimd moet worden.
We hebben van alles geleerd over de herfst. Een lied zingen over 5 herfstblaadjes en dat worden er steeds minder. Een versje en een lied over een spin. En daar hoort zoals je op de foto ziet een groot spinnenweb bij.

 

 

Oktober 2018

Na ons thema "zo spelen wij" sloot het thema van de kinderboekenweek "vrienden" er mooi bij aan. We hebben een vriendschaparmband gemaakt. Samen overleggen op welke dag gaan we werken, welke armband gaan we maken en om de beurt de kleur bepalen van de kraal of vorm. Als afsluiting van de kinderboekenweek kwamen de grote kinderen bij ons voorlezen. Iedereen was erg enthousiast.

Inmiddels was het herfst geworden. We konden samen in het park nog genieten van het mooie herfstweer. Dit was tevens een mooie opening voor ons thema"herfst". Op onze leerwand kan je al bekijken wat we weten over de herfst. In het atelier hebben we leren vouwen over de herfst en we kunnen al heel veel rijmwoorden bedenken.

 

September 2018

 
 

Wij zijn weer begonnen!!!! 

Anthony, Dean, Daniël, Chelsey, Lotte, Simon, Michelle, Senna, Isa, Jayden, Collin, Lars, Niomy, Devi,  Nola en Juf Ria hebben er weer zin in.

We zijn gestart met IPC thema "zo spelen wij". Samen hebben we ontdekt wat goed gaat en welke afspraken fijn zijn. Denk hierbij aan de hoeken. Je bent vrij om te spelen in de huishoek, het maakt niet uit met hoeveel. Na 1 week kwamen er reacties: "juf, ik ga eruit, want het is te druk". Dat was het moment om samen te bespreken met hoeveel kinderen het fijn is om te spelen in de huishoek. Samen kwamen we op: met  4 kinderen in de huishoek spelen is fijn. 

De afspraken van ons spelen en werken hangen op onze leerwand. Neem gerust eens een kijkje en vraag aan uw kind als u wat meer wilt weten over wat er op de leerwand staat.

Tussendoor was er een mooi moment: we mochten met zijn allen een ritje maken in een oude brandweerwagen. Met luide toeter en sirene reden we een rondje.

Het schoolreisje zit er al weer op. Het was een super gezellige dag in Avontura Dronten.