Groep 1/2 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2B

Maandag t/m vrijdag juf Ria

Februari 2020

Het winterse weer laat het deze maanden afweten. Gelukkig kunnen wij binnen winters maken. We hebben in de hal een prachtige ijsbaan gemaakt met alle groepen samen. De kinderen uit de huishoek mogen zich warm aankleden en in de hal schaatsen (glijsokken) huren. Ze betalen en kunnen heerlijk een rondje schaatsen. Daarna langs de koek en zopie tent voor iets lekkers. Op de zelf gebouwde banken kunnen ze daar lekker van genieten. We leren over smelten en bevriezen, over begrippen lange en korte sjalen en we zingen winterse liedjes.

December 2019

De decembermaand was weer zo voorbij. Leren tellen gaat met veel plezier als je zelf pepernoten mag rollen van klei en in de juiste schoen mag doen. En bij de zelfgemaakte openhaard de Sinterklaas liedjes zingen is een mooi moment van samenzijn.

Na het feest van Sinterklaas gaan we over op het Kerstfeest. De kinderen denken bij Kerstmis aan: de kerstboom en lekker eten. Maar ze weten nu ook dat we de geboorte van het kindje Jezus vieren.

We wensen iedereen een gezond en spetterend 2020 toe.

November 2019

11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichte....                                                                                De kinderen hebben prachtige lampionnen gemaakt. Daarna werken over de herfst. Het kleien van mooie bladeren ging goed. Ze hadden het woord "nerven" geleerd, dus die zagen we op het blad.

Thema IPC: Welkom in de wereld

We zijn begonnen met de prachtige baby foto's van groep 1-2 B.  We hebben van alles geleerd en ontdekt over de periode baby tot kleutertijd.

September 2019

We zijn dit schooljaar gezellig begonnen met een schoolreis naar de kinderboerderij!!