Groep 1/2 B

December 2017

December, een heerlijke feestmaand.

Sinterklaas nam op 5 december de tijd om onze school te bezoeken. De kinderen hadden een toneelstuk opgevoerd voor Sinterklaas. De zak van Piet was kapot en hij vroeg hulp aan de bakpieten, de gympieten, de inpakpieten. Maar die waren natuurlijk te druk. Gelukkig konden de knutselpieten de zak maken en kon piet weer cadeautjes rondbrengen.

De sneeuw was natuurlijk ook even geweldig. En omdat we in een jubileumjaar zitten, hebben we met zijn allen genoten van de high tea.

Tijdens de kerstweken hebben we hard gewerkt aan een houten boom. Die gingen we verkopen op de kerstmarkt en het geld ging naar een goed doel “de voedselbank”.

Tijdens deze weken groeien we op allerlei gebieden. Denk aan: samen met Sinterklaas rijmen met woorden uit het grote boek, samen werken in de hoeken, op een goede manier springen van een kast (dak), knippen over een lijn, evenveel of meer of minder kerstballen in de boom plaatsen, timmeren met een hamer zonder op je eigen vingers te slaan en ga zo maar door.

Samen genieten we elke dag en we wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en spetterend 2018.

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 B

november 2017

Begin oktober hebben we gewerkt aan het thema wonen. We zijn begonnen met een speurtocht langs verschillende soorten huizen. Toen werden we al enthousiast om te leren over dit onderwerp. We leerden hoe je stevig kan bouwen. Hoe praat je met elkaar in een huis. Welke kamers bevinden zich in een huis. Wat zien we aan de buitenkant van een huis. Tellen net als de huisnummers : 2-4-6-8-10-12 . Het ontdekken van de buurgetallen: voor de 7 zit de 6 en daarna komt 8.

Hallo allemaal,

We zijn al ruim 2 weken op school en na de grote vakantie hebben we er weer zin in.  In onze groep heten we iedereen welkom: Joris, Valentijn, Lara, Nandy, Robin, Charlin, Matthijs, Noud, Anthony, Dean, Chelsey, Lotte, Simon, Michelle, Senna, Isa, Jayden en Collin.  De regenachtige weken aan het begin waren voor de kinderen geen probleem. In de plassen kunnnen zij zich goed vermaken.

Dit schooljaar bestaat onze school 50 jaar. Door het jaar heen zullen we hier aandacht aan besteden. Het begon al met proosten op dit jubileum met kinderchampagne op 6 september. Op 25 september openen we het feest met een kerkelijke viering, waar een ieder welkom is. In de klas zijn we eerst begonnen om onze verjaardagshoed mooi te versieren. Daarna gingen we werken over de boerderij. We wilden van alles leren, want 21 september gaan we op schoolreis naar de kinderboerderij. Tijdens dit thema hebben we leren vouwen, knippen over een lijn of zelf een cirkel knippen, het maken van mooie schapenkrullen, tellen van dieren, rijmen. We hebben ook gezien hoe biggen en veulens worden geboren. Het varken zag er wel vies uit en ons lied kwam daar mooi van pas:

Vies klein varkentje, je moet in bad.

Modder op je staartje en modder op je gat.

Ik zal je even wassen, ik maak je lekker nat.

Vies klein varkentje, je moet in bad.