Groep 1/2 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2B

Oktober 2018

Na ons thema "zo spelen wij" sloot het thema van de kinderboekenweek "vrienden" er mooi bij aan. We hebben een vriendschaparmband gemaakt. Samen overleggen op welke dag gaan we werken, welke armband gaan we maken en om de beurt de kleur bepalen van de kraal of vorm. Als afsluiting van de kinderboekenweek kwamen de grote kinderen bij ons voorlezen. Iedereen was erg enthousiast.

Inmiddels was het herfst geworden. We konden samen in het park nog genieten van het mooie herfstweer. Dit was tevens een mooie opening voor ons thema"herfst". Op onze leerwand kan je al bekijken wat we weten over de herfst. In het atelier hebben we leren vouwen over de herfst en we kunnen al heel veel rijmwoorden bedenken.

Wij zijn weer begonnen!!!!

Anthony, Dean, Daniël, Chelsey, Lotte, Simon, Michelle, Senna, Isa, Jayden, Collin, Lars, Niomy, Devi,  Nola en Juf Ria hebben er weer zin in.

We zijn gestart met IPC thema "zo spelen wij". Samen hebben we ontdekt wat goed gaat en welke afspraken fijn zijn. Denk hierbij aan de hoeken. Je bent vrij om te spelen in de huishoek, het maakt niet uit met hoeveel. Na 1 week kwamen er reacties: "juf, ik ga eruit, want het is te druk". Dat was het moment om samen te bespreken met hoeveel kinderen het fijn is om te spelen in de huishoek. Samen kwamen we op: met  4 kinderen in de huishoek spelen is fijn.

De afspraken van ons spelen en werken hangen op onze leerwand. Neem gerust eens een kijkje en vraag aan uw kind als u wat meer wilt weten over wat er op de leerwand staat.

Tussendoor was er een mooi moment: we mochten met zijn allen een ritje maken in een oude brandweerwagen. Met luide toeter en sirene reden we een rondje.

Het schoolreisje zit er al weer op. Het was een super gezellige dag in Avontura Dronten.