Groep 1/2 C

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 C

Februari 2018

Januari 2018

Er is de afgelopen periode weer veel gedaan op school. Hieronder enkele weetjes van onze groep.

Wist u dat:

•  We over machines hebben gewerkt
  • De kinderen zelf een knikkerbaan op de wand hebben gebouwd
  • We in het Waterloopbos geweest zijn en daar machines hebben bekeken
  • We wat geleerd hebben over Nederland waterland
  • Er weer een paar nieuwe kinderen in onze klas zijn gekomen
  • We carnaval hebben gevierd
  • Simon toen het leukst verkleed was en een medaille heeft gewonnen
  • We mee hebben gedaan aan buiten de polonaise lopen met de hele school
  • We nu ook gaan genieten van de vakantie

December 2017

Na de herfstvakantie hebben we drie thema’s gehad namelijk:

Ø  Sint Maarten

Ø  Sinterklaas

Ø  Kerstfeest

Rondom al deze thema’s komen veel ontwikkelingsgebieden van de kinderen aan bod en leren ze met en van elkaar. Hierbij maken we gebruik van coöperatieve  werkvormen waarbij alle kinderen actief meedoen en meedenken.

Het Sinterklaasfeest was een gezellige en knusse bijeenkomst met Sint en twee Pieten in de eigen klas. Zo was er aandacht voor alle kinderen. Met de cadeaus was iedereen erg blij.

Momenteel zijn we in de klas druk bezig met het maken van de werkstukjes voor de kerstmarkt van donderdag 21 december. In onze groep heeft iedereen een lichtje gemaakt van echte klei en deze versierd met strijkkralen.

Een aantal kinderen maakt ook nog een mooie kerstboom van hout. Deze mag eerst mooi beschilderd worden en daarna komen er met witte verf sterren op. Het wordt afgemaakt met glitters. We hopen veel te verkopen zodat we een goede opbrengst hebben voor de voedselbank.

Fijne vakantie allemaal, een fijn Kerstfeest en gezellig nieuwjaar!!

Hier weer even wat nieuws van de kinderen van groep 1/2c.

Zoals jullie misschien wel weten zijn we op dit moment schoolbreed bezig met het uitproberen van een nieuwe methode voor wereldoriëntatie.  Voor de groepen 1/2 is dit het thema “huis en thuis”.

We zijn begonnen om het thema op een leuke manier te introduceren en hebben dat gedaan door het lopen van een fotospeurtocht. We gingen in kleine groepjes op pad om de huizen op de foto’s op te zoeken. Hierdoor hebben de kinderen al veel geleerd over de verschillende soorten huizen.

We werken ongeveer vijf weken aan dit thema en elke week ligt de focus op een ander onderdeel.

We hebben de volgend focussen al gehad, nl:

· Huizen aan de buitenkant

·Huizen aan de binnenkant

·Rondom mijn huis

Na de vakantie komen nog aan bod:

·Je thuis voelen en verhuizen

·Huizen in andere landen

De kinderen zijn erg enthousiast en leren veel over de verschillende onderwerpen.

In de klas hangt een leerwand waar iedere keer iets komt te hangen van wat de kinderen hebben gedaan of geleerd.

Op de foto’s een kleine impressie.

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen.Het wordt een jaar met verschillende extra activiteiten want de Albert Schweitzerschool bestaat 50 jaar. Op 6 september hebben we met de hele school al een feestelijke opening gehad. Het weer liet ons die ochtend wel een beetje in de steek maar toch was het leuk. Juf Coby heeft een fles “champagne” geopend en alle kinderen en leerkrachten hebben geproost op het jubileumjaar met een glaasje kinderchampagne. Komende tijd werken we bij de kleuters over de boerderij. Op 21 september gaan we namelijk op schoolreis maar de Kinderboerderij. Op maandag 25 september gaan we met alle kinderen naar de kerk voor de kerkelijke opening van ons jubileumjaar. Dit wordt een viering voor en door de kinderen. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom. Kortom genoeg leuke en spannende dingen voor de kinderen zo aan het begin van het schooljaar.