Groep 1/2 C

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 C

Oktober 2018

Na ons IPC thema ‘’ zo spelen wij’’ gingen wij verder met het thema ‘’vriendschap’’. Het thema van de kinderboeken week paste mooi bij ons IPC thema. Als eerste gingen de juffen en meesters voorlezen in een andere klas. Tijdens het thema hebben wij veel geoefend met samen spelen en samen delen. We hebben ook een liedje geleerd over samen spelen. Een taakje was dat we ons vriendje gingen tekenen en we hebben een vriendschapsarmband voor elkaar gemaakt. Als afsluiting van het thema hebben de kinderen uit groep 7A bij ons voorgelezen en dat was heel erg leuk!

Inmiddels zijn we begonnen met het thema herfst. Het weer was nog prachtig en we konden zelfs nog met de zomerjas buiten spelen. We hebben een boom of paddenstoel gevouwen met 16 vierkantjes en we hebben spullen meegenomen voor onze herfsttafel. Na de herfstvakantie gaan we beginnen  met de lampionnen voor 11 november en ronden wij het thema ‘’ herfst’’ af.

Tot de volgende keer!

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. De eerste drie weken zijn alweer voorbij en iedereen vindt het fijn om weer op school te zijn. We hebben sinds dit jaar twee juffen. In het begin vonden we dat nog wel een beetje spannend. Juf Wilma werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Carmen op donderdag en vrijdag.

Gedurende het schooljaar komen er ook nieuwe kinderen bij ons in de klas en dat vinden we heel gezellig.

We zijn dit schooljaar gestart met een IPC thema ‘’ zo spelen wij’’. Samen hebben we ontdekt en besproken wat we fijn vinden in onze klas. We mochten aan het begin van het schooljaar wel met 10 kinderen in de huishoek. Maar een aantal kinderen vonden dat toch niet fijn. We hebben afgesproken dat we met 3 kinderen in de huishoek mogen spelen, want dat vinden we fijn! De afspraken die we maken hangen we op in onze klas. We werken sinds dit jaar ook met een leerwand, zodat iedereen kan zien wat we leren. Juf hangt soms ook een paar foto’s op in de leerwand. Als afsluiting mochten de kinderen hun favoriete speelgoed meenemen naar school. We hebben samen afspraken gemaakt, zodat we ook met elkaar speelgoed konden spelen. Een afspraak van de kinderen was: ‘’ we zijn zuinig op het speelgoed van iemand anders’’. De kinderen hebben heerlijk gespeeld met het speelgoed.

Op woensdag 11 september 2018 zijn de kinderen naar de boerderij van Senna geweest. We gingen op kraamvisite bij het veulentje en de twee kittens. Voordat we naar huis gingen, hebben we beschuit met muisjes gegeten. We zijn ook nog met de klas op schoolreisje geweest. Dit jaar gingen we naar Avontura in Dronten. Het was een leuke en gezellige dag!