Groep 1/2 C

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 C

Maart 2019

Het IPC thema ‘’ Wat trek jij aan’’ hebben we afgesloten tijdens het carnaval. Iedereen mocht verkleed naar school komen. Bijna iedereen was verkleed en dat vonden wij heel erg leuk, want iedereen was prachtig verkleed. We hebben ook een groepsoptreden gedaan en iedereen deed mee.

We hebben vooral veel gedanst en gefeest en daarom waren de meeste kinderen ook wel moe aan het einde van de ochtend. We kregen eten en drinken op school. We hebben ook een nieuwe juf, namelijk juf Annemiek. Juf Annemiek zit in het tweede jaar van de pabo en komt bij ons stage lopen. Juf Annemiek leest ons boekjes voor en geeft ook al lessen.

 Na dit thema zijn we gelijk aan de slag gegaan met een nieuw thema. De afgelopen weken hebben de kinderen gewerkt aan het thema ‘’dierentuin’’.  De opening van het thema was een bezoek aan een voorstelling. De voorstelling ging over Mannetjes met Plannetjes. Het was een leuke voorstelling, dat ging over plannetjes. De kinderen hebben erg genoten en ze vinden dat een vogel in de natuur hoort. Tijdens het thema hebben we gezongen over een beer die ontsnapt is uit Artis. De kinderen vinden dit een heel leuk liedje en we hebben het liedje vaak gezongen.

 We hebben ook dieren gevouwen, getekend en ze hebben een dier van mozaïek gemaakt. Het dier van mozaïek  komt in het portfolio. De kinderen hebben ook kennis gemaakt met een plattegrond. Waar vind je de dieren uit de dierentuin? En welke dieren zitten er in de dierentuin? We hebben ook veel gegymd in de gymzaal, omdat het soms best nog hard regende. We hebben geklommen als apen en gerend als leeuwen. De kinderen vinden het erg leuk om te gymmen in de gymzaal. We hebben ook yoga gedaan met juf Wilma en dat was erg leuk!

Af en toe was het ook droog en gingen we buitenspelen, we hebben gefietst door de plassen en we hopen nu op beter weer.

Januari 2019

We zijn het jaar 2019 goed begonnen. De eerste weken van het nieuwe jaar hebben we samen gewerkt aan het thema winter. Het was toen nog mooi weer, maar we hebben geleerd dat het in de winter kan sneeuwen. Ze hebben geknutseld en gezongen over de winter. Een aantal kinderen hopen dat er nog ijs komt, zodat ze kunnen schaatsen.

Een paar weken later was het al zover sneeuw! De kinderen hebben hier van genoten en we gingen extra buiten spelen. Ze hebben een grote sneeuwpop gemaakt en gooiden sneeuwballen naar elkaar. We hebben afgesproken, dat we dat van te voren aan elkaar vragen. De kinderen gingen ook met de slee over het plein, wat was dat gaaf! Het was soms ook een beetje glad, dus daarom gingen we goed opletten. We hebben veel geleerd over de winter en hebben veel plezier gehad in de sneeuw! Zal er nog ijs komen?

Als laatste zijn we deze maand begonnen met het nieuwe IPC thema. Ons thema is ‘’ Wat trek jij aan?’’. In dit thema staan de verschillende kledingstukken centraal, maar ook welke kleding hoort bij welk beroep. We hebben een leuke opening van het thema gehad we hebben samen een bezoek gebracht aan een echte kledingwinkel. De kledingwinkel heet LEF en dat vinden we een stoere naam.

De kinderen mochten uit een tijdschrift een kledingstuk kiezen en dat mochten ze ophangen in de kledingwinkel. We hebben ook het woord etalage geleerd! In de klas hebben we samen met de juffen een echte kledingwinkel gemaakt. We hebben al een kassa en er worden fanatiek kleren van huis meegenomen. We hebben ook een open/gesloten bordje gemaakt, zodat de winkel beperkt open is. Ook zijn de kinderen bezig geweest met het wassen en drogen van kleren. De kleren werden in de watertafel gewassen en soms maakte de juf de kleren extra vies. De kinderen kregen gelukkig de kleren wel weer schoon en daarna werden de kleren opgehangen aan de waslijn.

 

De aankomende 2 weken zijn we nog bezig met ons IPC thema. We sluiten het thema ook samen af namelijk met het grote carnavalsfeest. De kinderen mogen dan verkleed komen op school. We gaan hopelijk de komende twee weken nog veel leren over het thema en we kijken heel erg uit naar het carnavalsfeest.

November/ December 2018

De afgelopen twee maanden waren gezellig, feestelijk en soms ook wel vermoeiend voor de kinderen. 12 november kwam Sinterklaas in het land en dat was reuze spannend! De kinderen hebben genoten van het gezellige Sinterklaasfeest. Ze hebben samen afgeteld, cadeautjes ingepakt, pepernoten gemaakt en veel liedjes gezongen. De kinderen hebben ook de schoen gezet en toen was rommelpiet ook langs geweest. Het was een ervaren rommelpiet, want tjonge wat een rommel. De hele hal en de hele klas was vol rommel. De kinderen waren zo druk met het opruimen van de rommel, dat ze helemaal niet meer aan de schoen hadden gedacht!

5 December, vol verwachting klopt ons hart! Eindelijk was het moment daar, Sinterklaas komt op school. De kinderen vonden het heel erg spannend! We hebben een versje voorgedragen aan Sinterklaas en zijn pieten en we hebben een dansje voor de Sint gedaan. Het ging heel erg goed! Sinterklaas had een zak met cadeautjes voor ons en iedereen was lief geweest.

   

Na het Sinterklaasfeest, gingen we al vrij snel aan de slag met het volgende thema Kerst. De kerstboom kwam in de klas en we hebben geholpen met het versieren van de kerstboom. De kinderen genoten van de lichtjes, liedjes en de gezelligheid tijdens de kerstperiode. Ze zijn druk bezig geweest met rijmen, zingen, scheuren, knippen en plakken. We hebben ook een kerstbal gemaakt voor in ons portfolio. Het hoogtepunt was het kerstdiner op school, de kinderen mochten zelf een gerecht meenemen. Alle ouders hebben wat gemaakt voor ons kerstdiner, wat super! Het was heerlijk en gezellig. Het was een gezellige avond en als afsluiting gingen wij een medley zingen voor onze ouders. Dat was erg spannend, maar we hebben goed geoefend!

   

We kijken samen met de kinderen terug op twee gezellige maanden. De tijd is voorbij gevlogen en we wensen iedereen een gezond en liefdevol 2019.

Oktober 2018

Na ons IPC thema ‘’ zo spelen wij’’ gingen wij verder met het thema ‘’vriendschap’’. Het thema van de kinderboeken week paste mooi bij ons IPC thema. Als eerste gingen de juffen en meesters voorlezen in een andere klas. Tijdens het thema hebben wij veel geoefend met samen spelen en samen delen. We hebben ook een liedje geleerd over samen spelen. Een taakje was dat we ons vriendje gingen tekenen en we hebben een vriendschapsarmband voor elkaar gemaakt. Als afsluiting van het thema hebben de kinderen uit groep 7A bij ons voorgelezen en dat was heel erg leuk!

   

Inmiddels zijn we begonnen met het thema herfst. Het weer was nog prachtig en we konden zelfs nog met de zomerjas buiten spelen. We hebben een boom of paddenstoel gevouwen met 16 vierkantjes en we hebben spullen meegenomen voor onze herfsttafel. Na de herfstvakantie gaan we beginnen  met de lampionnen voor 11 november en ronden wij het thema ‘’ herfst’’ af.

Tot de volgende keer!

September 2018

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. De eerste drie weken zijn alweer voorbij en iedereen vindt het fijn om weer op school te zijn. We hebben sinds dit jaar twee juffen. In het begin vonden we dat nog wel een beetje spannend. Juf Wilma werkt op maandag, dinsdag en woensdag en juf Carmen op donderdag en vrijdag.

Gedurende het schooljaar komen er ook nieuwe kinderen bij ons in de klas en dat vinden we heel gezellig.

We zijn dit schooljaar gestart met een IPC thema ‘’ zo spelen wij’’. Samen hebben we ontdekt en besproken wat we fijn vinden in onze klas. We mochten aan het begin van het schooljaar wel met 10 kinderen in de huishoek. Maar een aantal kinderen vonden dat toch niet fijn. We hebben afgesproken dat we met 3 kinderen in de huishoek mogen spelen, want dat vinden we fijn! De afspraken die we maken hangen we op in onze klas. We werken sinds dit jaar ook met een leerwand, zodat iedereen kan zien wat we leren. Juf hangt soms ook een paar foto’s op in de leerwand. Als afsluiting mochten de kinderen hun favoriete speelgoed meenemen naar school. We hebben samen afspraken gemaakt, zodat we ook met elkaar speelgoed konden spelen. Een afspraak van de kinderen was: ‘’ we zijn zuinig op het speelgoed van iemand anders’’. De kinderen hebben heerlijk gespeeld met het speelgoed. 

Op woensdag 11 september 2018 zijn de kinderen naar de boerderij van Senna geweest. We gingen op kraamvisite bij het veulentje en de twee kittens. Voordat we naar huis gingen, hebben we beschuit met muisjes gegeten. We zijn ook nog met de klas op schoolreisje geweest. Dit jaar gingen we naar Avontura in Dronten. Het was een leuke en gezellige dag!