Groep 1/2 D

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 D

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. De eerste weken zijn alweer geweest en iedereen heeft opnieuw kennis met elkaar gemaakt. Er zijn een hele boel nieuwe kinderen in de groep gekomen en zij hebben lekker alles kunnen ontdekken wat er in de klas is. Ook dit schooljaar gaan er weer leuke en spannende dingen voor de kinderen gebeuren. We starten dit jaar met IPC en in plaats van een rapport gaan we samen met de kinderen een portfolio maken.

De eerste schoolweken

De eerste drie weken zijn alweer voorbij. In de eerste dagen stond kennismaken met elkaar centraal. De kinderen hebben elkaar weer leren kennen, maar hebben ook kennis gemaakt met hun (nieuwe) juf. Dit gebeurde in de klas, maar ook buiten.

Dit schooljaar zijn we gelijk begonnen met het eerste thema van IPC. Ons thema was “zo spelen wij”. De kinderen hebben samen afspraken gemaakt over hoe zij graag met elkaar willen omgaan en hoe zij willen werken in de verschillende speel-/ werkplekken. Als afsluiting mochten de kinderen hun favoriete speelgoed mee naar school nemen. Op school hebben wij gesproken over welke afspraken er thuis zijn gemaakt over het spelen met speelgoed? Hoe vraag je aan iemand of je mee mag spelen? Wat kan je tegen iemand zeggen die vraagt of hij/zij mee mag spelen? Waar moet je opletten als je met iemand anders zijn/haar speelgoed mag spelen?

Op dinsdag 18 september zijn de kinderen op schoolreisje geweest. Dit jaar zijn ze naar Avontura geweest. De kinderen hebben heerlijk samen gespeeld en genoten van deze dag.