Groep 1/2 D

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 D

Maart/ April 2018

Jeelo

In maart zijn wij bezig geweest met Jeelo. Tijdens Jeelo hebben wij gewerkt aan het thema voeding.

De kinderen hebben verschillende soorten paprika geproefd. Aan de hand van een staafdiagram hebben zij gekeken welke kleur paprika het lekkerste is.

Met de afsluiting hebben de kinderen groente en/of fruitspiesjes gemaakt. Op donderdag zijn de kinderen in groepjes naar de markt geweest. Van te voren hebben zij nagedacht over wat zij nodig hadden en een boodschappenlijst gemaakt.

Musical en Koningsspelen

De kinderen zijn druk bezig geweest met oefenen van dansjes en liedjes. Voor de musical hebben de kinderen het lied “Doe maar mee” geleerd, zodat zij tijdens de musical gezellig mee konden doen.

Ook was er in de maand april, de Koningsspelen. De vrijdagmorgen begon met een warming-up. De kinderen hebben gedanst op het lied Fitlala. Daarna hebben zij samen genoten van een heerlijk koningsmaal.

Februari 2018

op vrijdag 2 februari hebben wij in de klas de nationale voorleesdagen afgesloten met een groep mama’s die kwamen voorlezen. Prentenboeken als Hennie de Heks, er zit een tijger in de tuin en wij gaan op beren jacht werden door de mama’s voorgelezen. De kinderen vonden dit heerlijk en hebben genoten tijdens het voorlezen.

Later in de maand werd het een stuk kouder en daarom zijn we nog aan de slag gegaan met het thema winter. Het boek kikker in de kou werd voorgelezen en er zijn veel spelletjes gespeeld rondom kikker in de kou. Kinderen hebben kikker aangekleed, zodat hij ook buiten in de kou kan spelen.

Door de kou kunnen de vogels ook moeilijk aan eten komen. Daarom zijn de kinderen druk bezig geweest met het maken van vetbollen en pindakransen voor de vogels.

Januari 2018

Na de kerstvakantie zijn wij gestart met het thema machines. De kinderen hebben van alles geleerd over verschillende machines. We zijn begonnen met het bekijken van de fiets. Hoe werkt dit allemaal? Er is een grote knikkerbaan door de kinderen gemaakt en ze hebben van verschillende materialen robots gemaakt. Als afsluiting zijn we met alle kinderen naar het Waterloopbos geweest. Hier hebben zij gekeken naar de watersluizen.

December 2017

Een gezellige en feestelijke maand!

De afgelopen maand was een feestelijke maand. De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest. Samen aftellen tot het grote feest, de pieten helpen met cadeautjes inpakken, pepernoten tellen en kijken wie er meer of minder heeft. Ook mochten de kinderen hun schoen zetten en werden ze verrast met een bezoek van rommelpiet.

Na het grote Sinterklaasfeest, gingen we aan de slag met kerst. De boom werd gezamenlijk versierd en de kinderen genoten elke dag weer van de gezellige lichtjes en kerstliedjes in de klas. Ze zijn druk bezig geweest met rijmen, kerstballen tellen, vouwen, plakken en knippen. Ze hebben mooie kerststallen gemaakt en zijn fanatiek bezig geweest met de kerststerren voor de kerstmarkt. Tijdens het kerstfeest hebben de kinderen heerlijk met elkaar gegeten en gezongen.

We kijken terug op een gezellige feestmaand en wensen iedereen een gezond en gelukkig 2018.

Huis en thuis

Hier weer even wat nieuws van de kinderen van groep 1/2d.

Zoals jullie wel weten zijn we op dit moment bezig met het uitproberen van een nieuwe methode voor wereldoriëntatie.  Voor de groepen 1/2 is dit het thema “huis en thuis”.

We zijn begonnen om het thema op een leuke manier te introduceren en hebben dat gedaan door het lopen van een fotospeurtocht. We gingen in kleine groepjes op pad om de huizen op de foto’s op te zoeken. Hierdoor hebben de kinderen al veel geleerd over de verschillende soorten huizen.

We werken vijf weken aan dit thema en elke week ligt de focus op een ander onderdeel.

De kinderen zijn al bezig geweest met de buitenkant van het huis, de binnenkant van het huis en de tuin rondom het huis.

Na de vakantie gaan wij verder met je thuis voelen en verhuizen en gaan we kijken naar huizen in andere landen.

De kinderen zijn erg enthousiast en leren veel over de verschillende onderwerpen.

In de klas hangt een leerwand waar iedere keer iets komt te hangen van wat de kinderen hebben gedaan of geleerd. Jullie zijn van harte uitgenodigd om deze mooie leerwand, van de kinderen, in de klas te bekijken.

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. Het wordt een jaar met verschillende extra activiteiten want de Albert Schweitzerschool bestaat 50 jaar. Komende tijd werken we bij de kleuters over de boerderij. Op 21 september gaan we namelijk op schoolreis maar de Kinderboerderij. Op maandag 25 september gaan we met alle kinderen naar de kerk voor de kerkelijke opening van ons jubileumjaar. Dit wordt een viering voor en door de kinderen. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom. Kortom genoeg leuke en spannende dingen voor de kinderen zo aan het begin van het schooljaar.

De eerste schoolweken

De eerste twee weken zijn alweer voorbij. In de eerste dagen stond kennismaken met elkaar centraal. De kinderen hebben elkaar weer leren kennen, maar hebben ook kennis gemaakt met hun nieuwe juf. Dit gebeurde in de klas, maar ook buiten. Door het vele regen konden de kinderen heerlijk samen buitenspelen in de plassen. Samen emmers vol scheppen met water en dit weg brengen. Wat een plezier hebben ze beleefd met al dat water op het plein.

Ook zijn we weer begonnen met tellen. Door middel van mix en koppel gingen de kinderen getallen koppelen aan hoeveelheden. Samen leren is leuker dan alleen.