Groep 1/2 D

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 D

December 2018

Een gezellige en feestelijke maand!

De afgelopen maand was een feestelijke maand. De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest. Samen aftellen tot het grote feest, de pieten helpen met cadeautjes inpakken, pepernoten tellen en kijken wie er meer of minder heeft. Ook mochten de kinderen hun schoen zetten en werden ze verrast met een bezoek van rommelpiet.

Na het grote Sinterklaasfeest, gingen we aan de slag met kerst. De boom werd gezamenlijk versierd en de kinderen genoten elke dag weer van de gezellige lichtjes en kerstliedjes in de klas. Ze zijn druk bezig geweest met rijmen, kerstballen tellen, vouwen, plakken en knippen.  Tijdens het kerstfeest hebben de kinderen heerlijk met elkaar gegeten en gezongen.

We kijken terug op een gezellige feestmaand en wensen iedereen een gezond en gelukkig 2019.

November 2018

Wat hebben we weer veel gedaan! De kinderen zijn druk bezig geweest met het thema herfst. In de kring hebben de kinderen gezamenlijk een spinnenweb gemaakt. Nadat er een groot web was ontstaan, mochten de kinderen om de beurt een spin spelen. Ze kropen onder de draden door en maakten grote stappen om over de draden heen te komen. Daarna hebben zij allemaal met wit wasco en ecoline een spinnenweb op papier gemaakt met een eigen gemaakte spin.

Ook kregen wij afgelopen maand bezoek van iemand, vanuit het Muzisch Centrum. Zij ging samen met de kinderen het prentenboek “Mama kwijt” uitspelen. Doormiddel van dans zijn de kinderen op zoek gegaan naar de mama van uil. Gelukkig hebben zij uiteindelijk de mama van uil weer gevonden.

En toen was het zover.  Sinterklaas kwam aan in Emmeloord. De pieten, van Sinterklaas, zijn ons ook dit jaar niet vergeten te bezoeken. Op 23 november kregen wij bezoek van 2 strooipieten. Samen met de pieten werd er gespeeld in de huishoek en gesjoeld.

Rondom het thema Sinterklaas hebben de kinderen ook weer ontzettend veel gedaan. Ze zijn bezig geweest met cadeautjes neer te leggen van klein naar groot en schoenen sorteren op kleur, grootte en wat voor soort sluiting. De kinderen hebben gewerkt in de “Inpakkamer”, zijn wezen pepernoten sjoelen en hebben zich in de huishoek kunnen inleven als Sinterklaas of zwarte piet.

En nu is het aftellen tot het grote Sinterklaasfeest op school. Zou hij dit jaar de Albert Schweitzer school ook weer weten te vinden?

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. De eerste weken zijn alweer geweest en iedereen heeft opnieuw kennis met elkaar gemaakt. Er zijn een hele boel nieuwe kinderen in de groep gekomen en zij hebben lekker alles kunnen ontdekken wat er in de klas is. Ook dit schooljaar gaan er weer leuke en spannende dingen voor de kinderen gebeuren. We starten dit jaar met IPC en in plaats van een rapport gaan we samen met de kinderen een portfolio maken.

De eerste schoolweken

De eerste drie weken zijn alweer voorbij. In de eerste dagen stond kennismaken met elkaar centraal. De kinderen hebben elkaar weer leren kennen, maar hebben ook kennis gemaakt met hun (nieuwe) juf. Dit gebeurde in de klas, maar ook buiten.

Dit schooljaar zijn we gelijk begonnen met het eerste thema van IPC. Ons thema was “zo spelen wij”. De kinderen hebben samen afspraken gemaakt over hoe zij graag met elkaar willen omgaan en hoe zij willen werken in de verschillende speel-/ werkplekken. Als afsluiting mochten de kinderen hun favoriete speelgoed mee naar school nemen. Op school hebben wij gesproken over welke afspraken er thuis zijn gemaakt over het spelen met speelgoed? Hoe vraag je aan iemand of je mee mag spelen? Wat kan je tegen iemand zeggen die vraagt of hij/zij mee mag spelen? Waar moet je opletten als je met iemand anders zijn/haar speelgoed mag spelen?

Op dinsdag 18 september zijn de kinderen op schoolreisje geweest. Dit jaar zijn ze naar Avontura geweest. De kinderen hebben heerlijk samen gespeeld en genoten van deze dag.