Groep 1/2 D

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 D

Maart 2019

Het thema Wat trek jij aan? Hebben wij afgesloten tijdens het carnaval. Wat hebben de kinderen flink gedanst en wat waren ze er allemaal prachtig verkleed.

Na dit thema zijn we gelijk begonnen met een nieuw thema. De afgelopen weken hebben de kinderen namelijk gewerkt rondom het thema dierentuin.

 

 Dit thema zijn we begonnen met een voorstelling van het cultuur bedrijf NOP. Het was een energieke en beeldende voorstelling over drie mannetjes op weg naar hun favoriete plek in het bos om samen een hut te gaan bouwen. Dan vinden ze plotseling een vogel in een kooi en veranderen al hun plannetjes! En staan ze voor een groot dilemma: hoort een vogel nu vrij te vliegen of niet?

 

 Tijdens dit thema zijn de kinderen druk bezig geweest met het knutselen van dierentuin dieren, vouwen van dieren en met mozaïek. Ze hebben kennisgemaakt met een plattegrond van een dierentuin. Hoe moet je die aflezen, zelf een plattegrond maken en elkaar de weg vertellen. Daarnaast hebben we veel gezongen en allemaal dieren spelletjes gespeeld in de gymzaal, want wat was het slecht weer de afgelopen weken.  Gelukkig was het af en toe ook droog en konden de kinderen heerlijk met de fietsen en steppen door de plassen racen.

Januari 2019

2019. We zijn het jaar weer goed begonnen. De eerste weken van het nieuwe jaar hebben de kinderen gewerkt rondom het thema Floddertje. Ze hebben kennis gemaakt met de avonturen van Floddertje en haar hondje Smeerkees. De kinderen hebben zelf ook rommel mogen maken, maar ook mogen ervaren wat schuim allemaal kan doen.

 

Halverwege deze eerste maand begon het te sneeuwen. Wat hebben de kinderen hier van genoten. Extra buitenspelen en genieten van het samenspelen in de sneeuw. Er werden katapulten gebouwd, kinderen gingen op de slee over het plein en natuurlijk sneeuwballen gooien. Wat een plezier en lol hebben we gehad in de sneeuw.

 

Als laatst zijn we deze maand begonnen met een nieuw thema van IPC. Ons thema is “Wat trek jij aan?”. In dit thema staat kleding centraal. Als opening hebben we met de klas een bezoek gebracht aan de kledingwinkel LEF. Hier mochten de kinderen hun eigen kleren uitkiezen en leerden zij deze kledingstukken netjes geordend op te hangen.

In de klas hebben de kinderen de huishoek omgetoverd tot een kledingwinkel. Elke week krijgt de winkel steeds meer de vorm van  een “echte” winkel. Ook zijn de kinderen bezig geweest met het wassen en drogen van kleding.

We zullen de aankomende drie weken nog werken aan dit IPC thema en sluiten het af met het carnavalsfeest.  We gaan hopelijk nog veel mooie en fijne dingen leren rondom kleding.

December 2018

December

Een gezellige en feestelijke maand!

De afgelopen maand was een feestelijke maand. De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest. Samen aftellen tot het grote feest, de pieten helpen met cadeautjes inpakken, pepernoten tellen en kijken wie er meer of minder heeft. Ook mochten de kinderen hun schoen zetten en werden ze verrast met een bezoek van rommelpiet.

Na het grote Sinterklaasfeest, gingen we aan de slag met kerst. De boom werd gezamenlijk versierd en de kinderen genoten elke dag weer van de gezellige lichtjes en kerstliedjes in de klas. Ze zijn druk bezig geweest met rijmen, kerstballen tellen, vouwen, plakken en knippen.  Tijdens het kerstfeest hebben de kinderen heerlijk met elkaar gegeten en gezongen.

We kijken terug op een gezellige feestmaand en wensen iedereen een gezond en gelukkig 2019.

November 2018

Wat hebben we weer veel gedaan! De kinderen zijn druk bezig geweest met het thema herfst. In de kring hebben de kinderen gezamenlijk een spinnenweb gemaakt. Nadat er een groot web was ontstaan, mochten de kinderen om de beurt een spin spelen. Ze kropen onder de draden door en maakten grote stappen om over de draden heen te komen. Daarna hebben zij allemaal met wit wasco en ecoline een spinnenweb op papier gemaakt met een eigen gemaakte spin.

Ook kregen wij afgelopen maand bezoek van iemand, vanuit het Muzisch Centrum. Zij ging samen met de kinderen het prentenboek “Mama kwijt” uitspelen. Doormiddel van dans zijn de kinderen op zoek gegaan naar de mama van uil. Gelukkig hebben zij uiteindelijk de mama van uil weer gevonden. 

En toen was het zover.  Sinterklaas kwam aan in Emmeloord. De pieten, van Sinterklaas, zijn ons ook dit jaar niet vergeten te bezoeken. Op 23 november kregen wij bezoek van 2 strooipieten. Samen met de pieten werd er gespeeld in de huishoek en gesjoeld.

Rondom het thema Sinterklaas hebben de kinderen ook weer ontzettend veel gedaan. Ze zijn bezig geweest met cadeautjes neer te leggen van klein naar groot en schoenen sorteren op kleur, grootte en wat voor soort sluiting. De kinderen hebben gewerkt in de “Inpakkamer”, zijn wezen pepernoten sjoelen en hebben zich in de huishoek kunnen inleven als Sinterklaas of zwarte piet.

En nu is het aftellen tot het grote Sinterklaasfeest op school. Zou hij dit jaar de Albert Schweitzer school ook weer weten te vinden?

September 2018

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. De eerste weken zijn alweer geweest en iedereen heeft opnieuw kennis met elkaar gemaakt. Er zijn een hele boel nieuwe kinderen in de groep gekomen en zij hebben lekker alles kunnen ontdekken wat er in de klas is. Ook dit schooljaar gaan er weer leuke en spannende dingen voor de kinderen gebeuren. We starten dit jaar met IPC en in plaats van een rapport gaan we samen met de kinderen een portfolio maken.

 De eerste schoolweken

De eerste drie weken zijn alweer voorbij. In de eerste dagen stond kennismaken met elkaar centraal. De kinderen hebben elkaar weer leren kennen, maar hebben ook kennis gemaakt met hun (nieuwe) juf. Dit gebeurde in de klas, maar ook buiten.

Dit schooljaar zijn we gelijk begonnen met het eerste thema van IPC. Ons thema was “zo spelen wij”. De kinderen hebben samen afspraken gemaakt over hoe zij graag met elkaar willen omgaan en hoe zij willen werken in de verschillende speel-/ werkplekken. Als afsluiting mochten de kinderen hun favoriete speelgoed mee naar school nemen. Op school hebben wij gesproken over welke afspraken er thuis zijn gemaakt over het spelen met speelgoed? Hoe vraag je aan iemand of je mee mag spelen? Wat kan je tegen iemand zeggen die vraagt of hij/zij mee mag spelen? Waar moet je opletten als je met iemand anders zijn/haar speelgoed mag spelen?

Op dinsdag 18 september zijn de kinderen op schoolreisje geweest. Dit jaar zijn ze naar Avontura geweest. De kinderen hebben heerlijk samen gespeeld en genoten van deze dag.