Groep 1/2 D

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2 D

Hallo allemaal,

Wat fijn dat we er allemaal weer zijn en dat we het schooljaar weer goed zijn begonnen. Het wordt een jaar met verschillende extra activiteiten want de Albert Schweitzerschool bestaat 50 jaar. Komende tijd werken we bij de kleuters over de boerderij. Op 21 september gaan we namelijk op schoolreis maar de Kinderboerderij. Op maandag 25 september gaan we met alle kinderen naar de kerk voor de kerkelijke opening van ons jubileumjaar. Dit wordt een viering voor en door de kinderen. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom. Kortom genoeg leuke en spannende dingen voor de kinderen zo aan het begin van het schooljaar.

De eerste schoolweken

De eerste twee weken zijn alweer voorbij. In de eerste dagen stond kennismaken met elkaar centraal. De kinderen hebben elkaar weer leren kennen, maar hebben ook kennis gemaakt met hun nieuwe juf. Dit gebeurde in de klas, maar ook buiten. Door het vele regen konden de kinderen heerlijk samen buitenspelen in de plassen. Samen emmers vol scheppen met water en dit weg brengen. Wat een plezier hebben ze beleefd met al dat water op het plein.

Ook zijn we weer begonnen met tellen. Door middel van mix en koppel gingen de kinderen getallen koppelen aan hoeveelheden. Samen leren is leuker dan alleen.