Groep 1/2A

Maart 2017

Januari en Februari 2017

Website   januari –maart 2017

Hallo, hier zijn we weer! Wat hebben we weer leuke dingen gedaan in deze maanden. Het begon met het thema: RESTAURANT.

De speelhoek veranderde in de keuken en daarbuiten werd het restaurant ingericht waar de lekkerste eten werd klaargemaakt en opgediend door de kinderen die voor kok, ober, klanten en gastvrouw of man speelden.

Er komt heel wat bij kijken: -hoe spreek je de gasten aan?

-keuzes maken en bedienen en koken.

-Hoe dek je de tafel en hoe moet je netjes eten.

-afrekenen etc.

Wij zijn nog op bezoek naar een chinees restaurant geweest en wij hebben geholpen met het maken van huzarensalade in een bejaardenhuis en op school zelf appelmoes gemaakt.

Ons volgende thema ging over het prentenboek (om de leesbevordering bij kinderen te stimuleren): SCHATJE  EN  SCHEETJE. Dit boek hebben we uitgespeeld en erover gewerkt.

De speelhoek mochten kinderen zelf veranderen. Ze kozen voor een gevangenis. Ze maakten tralies voor de ramen en ze hebben de gevangenis zelf “gezellig” gemaakt met zelfgemaakt behang en vrolijke hangers aan het plafond.

De vader van Isolde is politieagent en heeft ons heel veel geleerd over het werk van politiemensen.

Na de voorjaarsvakantie werd het tijd om ons voor te bereiden voor de klassenshow die over het thema: DIERENTUIN ging. Dansen, zingen, versjes en een toneelstukje hebben we voor de andere onderbouw klassen laten zien en natuurlijk ook voor alle (groot)ouders.

Versje:

Zeg, weet je wat ik durf?

Schommelen aan een slurf.

En weet je wat nog meer?

Dansen met een beer.

En weet je wie ik durf te aaien?

Die groene schreeuwende papegaaien.

En gisteren heb ik nog geslapen

tussen 25 apen.

En ik ben helemaal niet bang

Voor die kronkelende slang

En eh… weet je wat ik het liefste wil?

Ontbijten bij de krokodil.

De foto’s staan  op de “home” pagina van de school.

Inmiddels is het alweer LENTE geworden en werken en leren wij wat er dan allemaal gaat gebeuren in de natuur.

De natuur willen we met elkaar goed schoonhouden. Dat doen we met  de hele school samen.

Tot de volgende keer.

December 2016

Ongelofelijk, maar het is alweer Kerstvakantie. De kinderen stuiteren van St. Maarten naar Sinterklaas en nu naar de Kerst. Wat een emoties en belevenissen.  Ze hebben gewerkt over Sinterklaas en een optreden voor Sinterklaas gedaan. Dat ging top. Het sluitstuk van dit jaar is een optreden met kerstliedjes voor opa’s en oma’s. In de namiddag treden ze met alle kinderen van de Albert Schweitzerschool op met kerstliedjes voor de papa’s en mama’s. Tussendoor leuke kerstbomen en klokjes maken voor thuis. Prachtig is het allemaal geworden. Vanaf hier wensen juf Paula en Juf Erma iedereen een fijn Kerstfeest en een gezond en  gelukkig 2017.

Daar zijn we weer…..

We met kleuterplein thema “nieuw schooljaar” gewerkt. Het prentenboek gaat over een jongen die voor het eerst op  de basisschool komt, maar het wel erg spannend vindt.

Weten wij nog toen we voor het eerst naar school gingen …. Uitspelen wat spannend is en waar kunnen we elkaar bij helpen als iemand iets spannend vindt. Een school maken van blokjes, lego of karton. En natuurlijk allerlei spelletjes gespeeld die in de klas aanwezig zijn.

De start van de Kinderboekenweek,  begon met  als thema: “Voor altijd jong”, met een toneelstukje van de juffen. Een opa Stropdas en  oma Snoepje  gingen op visite bij opa Pet en oma Klein Autootje. Helaas mocht oma Klein Autootje niet meer met de auto rijden maar wel met een rollator. Ze gingen samen rummikub spelen en koffie drinken. Wij hebben de woorden uit het toneelstukje gebruikt voor onze “woordparaplu”, die in onze klas hangt. De werkjes die de kinderen kiezen en maken gaan over opa’s en oma’s. De oma van Jolien kwam voorlezen en vertellen hoe het op school was toen zij zo jong was als wij. Ook gingen alle meesters en juffen in een andere groep een boek voorlezen.

Wij kunnen nu zelf een boekje maken, zelfs timmeren zoals opa’s kunnen, snoepjes tellen voor de snoeppot van oma en we hebben opa en oma ook met klei gemaakt.

Als afsluiting is het lievelingsboek van de kinderen, die ze meegenomen hebben, voorgelezen door een leerling uit de midden- of bovenbouw. Nu hebben we alle boekjes en foto’s van opa en oma weer meegenomen naar huis want het is al weer herfstvakantie.

Tot de volgende keer!

Hallo, dit zijn wij van groep 1 en 2 A

Na een fijne vakantie hebben wij er weer zin in. De afgelopen twee weken hebben we alweer van alles beleefd. Water gevechten, omdat het zo mooi weer was. Een lied geleerd: “Lekker rennen door het zand”. We mochten elkaar uitmeten met blokken en we kunnen nu al bijna 16 vierkantjes vouwen. Daar hebben we “onze” school mee gemaakt.