Groep 1/2C

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1 en 2 C

Maart

Wat is er de afgelopen periode zoal in onze groep geweest:

• We hebben gewerkt over het thema “de dierentuin”.

Toen we begonnen mochten alle kinderen een dierentuin knuffel meenemen van huis. Zij hebben hier op hun eigen manier een hok voor gemaakt.  We hebben gezongen en het lied die de kinderen het liefst wilden zingen was;

Ze kunnen zeggen wat ze willen van de olifant. Dit lied is ook te vinden op internet met een leuk filmpje erbij. Ze hebben hier heel veel plezier aan gehad.

Verder hebben de kinderen een versje geleerd:

Zeg weet je wat ik durf?

Schommelen aan een slurf.

En weet je wat nog meer?

Dansen met een beer.

En weet je wie ik durf te aaien?

Die groen schreeuwende papegaaien.

En gisteren heb ik nog

Geslapen tussen 25 apen.

En ik ben helemaal niet bang

Voor die kronkelende slang.

En eh…. weet je wat ik het liefste wil?

Ontbijten bij de krokodil!!!

De kinderen hebben, zoals op de foto’s te zien is, met klei een dier gemaakt. Vooral olifanten.

Ons volgende thema is Lente en Pasen.

Februari

Hier weer even wat nieuws over onze groep.

Na de kerstvakantie zijn we in de klas begonnen met het thema “restaurant”. De kinderen waren gelijk enthousiast en hebben van alles over het restaurant geleerd. De speelhoek werd omgetoverd tot een restaurant en ze hebben daar vooral geleerd hoe je klanten kan bedienen in een restaurant. Ook is er van alles tijdens het spelen en werken gemaakt.

Onze klassenshow stond ook in het teken van het thema en hebben we de kinderen en ouders en opa’s en oma’s laten genieten van ons optreden.

Als afsluiting zijn we met de klas naar de winkel geweest om alle spullen te halen voor het bakken van pizza’s. De kinderen hebben ervan genoten en samen met de hulp van mama’s en papa’s is dit een zeer geslaagde ochtend geworden.

Op de foto’s is een kleine impressie te zien van deze ochtend.

Een lied die we hebben geleerd is deze:

Pindakaas of hagelslag of leverpastei

Wil je een broodje een broodje van mij

Wil je iets anders niets aan de hand

Dan krijg je een broodje met gras of met zand

Januari

De Klassenshow

December 2016

Wist u dat:

•  Alle kinderen weer heel goed hun best hebben gedaan op schoolJ
  •  Felize heeft leren veters strikken
  • Rosalie en Saartje een pop van klei hebben gemaakt
  •  De kinderen elkaar helpen met jassen, bekers en allerlei andere dingen
  •  Ze elkaar troosten als iemand pijn heeft
  •  Wij regelmatig yoga doen in de gymzaal en dat alle kinderen hier al heel goed aan meedoen
  •  Finn, Ralf, Simon en Liz bij ons in de klas zijn gekomen
  • De kinderen het lied “vier kleine kaarsjes, verlanglichtjes voor kerst” erg goed kunnen zingen
  • Het fijn is dat we vakantie hebben en even lekker kunnen uitrusten.

Wij wensen iedereen een heel fijn kerstfeest en een goed en gezond 2017

Welkom op de  website van groep 1/2c

De eerst week van het nieuwe jaar zit er weer op. Na zes weken vakantie is het altijd weer even wennen maar,  zoals steeds weer blijkt, gaat dit ook altijd weer erg snel en vinden de kinderen het leuk om hun klasgenootjes te zien en met ze te spelen.

Om alles goed te laten verlopen in de klas spreken we met elkaar af wat de regels zijn op school.

Zo leren we de kinderen dat  we lopen in de klas en gang en hier op zachte toon praten. Daarnaast besteden we tot de herfstvakantie aandacht aan de hygiëne rondom toiletgebruik. Dit komt ook daarna nog regelmatig aan de orde. De kinderen hebben nu al laten zien en horen dat ze al heel goed weten wat er van ze verwacht wordt op dit gebied. Super!!

Om het nieuwe schooljaar te beginnen hebben we een versje geleerd over de nieuwe klas.

Mijn nieuwe klas

Heel veel kindjes bij elkaar

O! Wat leuk! Wat doen ze daar?

Spelen in de speelhoek

plaatjes kijken in een boek

verven met een grote kwast

kijken of de puzzel past

water drinken uit de kraan

even bij de juf staan.

Toch een heel klein beetje moe

dan maar gauw naar mama toe.

Wij hebben er weer zin in. Op de foto is te zien hoe de groep er nu uit ziet.