Groep 1/2D

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1 en 2 D

Maart

Hallo allemaal,

Onze groep is de afgelopen maanden druk geweest met van alles en nog wat. Wat hebben wij veel geleerd over thema’s in het restaurant en de dierentuin.

Na de kerstvakantie zijn we in de klas begonnen met het thema “restaurant”. De kinderen hebben zelf allemaal dingen bedacht die met het restaurant te maken hebben , zoals: een kok, serveerster, bedienen, menukaart, bestelling opnemen, enz…De kinderen waren heel enthousiast en hebben geholpen met de speelhoek te veranderen naar een echt restaurant. In het restaurant konden de kinderen niet alleen lekker spelen, maar ook leren hoe je je hoort te gedragen als je komt eten in een restaurant en hoe je klanten kan bedienen in een restaurant. We hebben geleerd hoe wij zelf groentesoep kunnen koken en hebben daar heerlijk van gesmuld. We zijn ook in een echt Chinees restaurant geweest en hebben wij een kijkje achter de schermen genomen.

Tijdens het thema ‘de dierentuin’ hebben wij van alles geleerd over de dieren die in de dierentuin leven. We weten nu welke dieren; zoogdieren, vogels of reptielen zijn. Ook voor dit thema hebben wij een eigen dierentuin gemaakt met dierenverblijven en wegwijsbordjes. In deze hoek konden de kinderen spelen met de (knuffel)dieren die zij zelf mee hadden genomen naar school.

Op dit moment zijn we druk bezig met de lente, maar meer daarover een volgende keer!

Hallo allemaal, daar zijn we weer!

Wat hebben we het de afgelopen twee maanden druk gehad met Sint- Maarten, Sinterklaas en Kerst. En voor al deze feesten hebben wij natuurlijk ook iets moois geknutseld. Sommige knutselwerken mochten gelijk mee naar huis, anderen zijn in ons plakboek geplakt.

Zo hebben wij een eigen kerstbal gemaakt. Daar kregen wij hele vieze vingers van, omdat wij onze vingers gebruikte om mee te verven.

Wij hebben sterren gevouwen. Dat is nog best een lastig klusje, maar kijk eens hoe mooi ze zijn geworden! Naast het knutselen kunnen wij ook zelf heel goed de klas mooi maken. Wij hebben met de hele groep onze klas in kerststemming gebracht en de kerstboom helemaal zelf versierd! Kijk maar eens op de foto hieronder.

Zo, nu is het lekker tijd om uit te rusten in de kerstvakantie.  Alle kinderen van groep 1/ 2 d en de juffen wensen jullie alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar…!!!!!

Hallo allemaal, daar zijn we weer!

We hebben een heel fijn schoolreisje gehad, het was geweldig in de bus. Leuk dat er zoveel mensen stonden te zwaaien toen we weggingen. In de bus kregen we een lekkere plak koek. Bij Balorig eerst natuurlijk de schoenen uit en toen lekker spelen. Tussendoor wat drinken en een patatje, als afsluiting nog lekker dansen en natuurlijk een lekker ijsje. Moe maar voldaan gingen we de bus weer in en kregen lekkere gezonde dingen van de juffen, daar hadden we wel zin in. Alle vaders en moeders stonden op ons te wachten bij school. Moe maar voldaan gingen we naar huis en konden die nacht heerlijk slapen.

Nu zijn we aan het werken over de kinderboekenweek, we hebben veel opa’s en oma’s geverfd, gekleid en ook veel spelletjes gedaan. We zijn ook druk bezig met onze klassenshow over opa’s en oma’s, wij hopen dat alle vaders en moeders komen kijken en natuurlijk ook opa’s en oma’s. De klassenshow is op vrijdag 28 oktober om 11.30 uur. Jullie horen dan veel leuke dingen van ons. Maar dat verklappen we nog niet! Tot de volgende keer!

Schooljaar 2016-2017 groep 1- 2 D

Hier zijn we dan weer! We hebben allemaal een heerlijke vakantie gehad en hebben veel zin om er een heel leuk schooljaar van te maken! Er zijn nieuwe kinderen bijgekomen: Kyara, Milou, Lana, Simon, Jay-Jay en  Neil. De nieuwe kinderen vinden het heel leuk op school en wij helpen ze goed. De eerste week hebben we allemaal een hoed gemaakt voor als we jarig zijn en we hebben een mooi plekje in de klas, waar je kunt zien wie het eerste jarig is. Samen hebben we afgesproken dat we in de gang  lopen en rustig doen. Ook weten we nu heel goed hoe je naar het toilet moet gaan en hoe je de handen daarna moet wassen. We zorgen er samen voor dat de toilet netjes blijft! In de klas werken we over het thema: “Nieuw schooljaar”. We hebben zin in het schoolreisje en kennen het liedje van de wielen van de bus al heel goed.

Hier nog een liedje:

We gaan knippen, we gaan scheuren. We gaan mooi plaatjes kleuren

Even in de speelhoek, of wat lezen in een boek.

We gaan lekker samen spelen. Zullen ons dan niet vervelen