Groep 3 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 3 A

Yes, het is gelukt.

‘Links, rechts, rechts, links, links’ wij kunnen het… we hebben ons doel behaald!

In groep 3a hebben wij de afgelopen drie weken hard geoefend om het verschil tussen ‘links en rechts’ te leren. Wanneer wij dit met de hele klas konden, binnen de afgesproken drie weken, zou juf ons trakteren.

Enkele uitspraken van de kinderen:

Renate: Ik vond het leuk om ‘links, rechts’ te leren. Ik wist al het verschil tussen links en rechts maar het was toch leuk, omdat ik steeds mijn arm omhoog moest doen. Dat vond ik fijn. Wessel: Ik kende het verschil tussen ‘links en rechts nog niet. In het begin ging het oefenen goed, want toen kon ik het zien aan mijn plaatje op de tafel. Die zit bij ons rechts en dat hielp mij om het te onthouden. Later vond ik het moeilijker, omdat ik niet meer op mijn tafel kon kijken. Ik mocht extra met Benjamin oefenen. Dat vond ik leuk en nu kan ik het! Puck: Ik wist in het begin niet het verschil tussen links en rechts. Ik vond leuk het leren, omdat wij samen konden oefenen en nu kan ik het!Chiel: Ik wist in het begin ook niet het verschil tussen links en rechts. Maar later wel. Ik heb toen andere kinderen kunnen helpen door samen te oefenen en dat vond ik leuk!

Even een leesupdate:

Inmiddels hebben wij de 2de leestoets gemaakt en dat betekent dat wij na de herfstvakantie starten met kern 3. Inmiddels kennen wij de volgende woorden: ik, maan, roos, vis, sok, aan, en, pen, teen, een, neus, buik, oog.

De kinderen van groep 3a en juf Suzanne wensen jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie toe!!

september 2017

Wij, de spetters van groep 3a, hebben een goede start gemaakt in dit nieuwe schooljaar. Op de deur van ons klaslokaal stond de volgende tekst ‘welkom, groep 3a, klaar om te groeien’. En gegroeid zijn wij in de afgelopen twee weken. Wij hebben de volgende letters al geleerd ‘m, r, v, en i’. En daarmee kunnen wij de volgende woorden al maken en lezen ‘ik, maan, roos, vis, voor, rik, room, is, mik’. Hiermee sluiten wij moe, maar voldaan de tweede schoolweek af, benieuwd naar wat we verder gaan leren.