Groep 3 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 3 A

December 2017

Introductie in de bieb.

Op donderdagmiddag 25 januari is groep 3a naar de bibliotheek in Emmeloord geweest. Na een lekkere frisse wandeling kwamen wij aan bij de bieb en werden wij hartelijk ontvangen door twee medewerksters van de bibliotheek. Wij mochten allemaal lekker een plekje zoeken op de gekleurde tribune. 

Er werd aan ons gevraagd ‘Wie komt er wel eens in de bibliotheek? En ‘Wat kun je in de bibliotheek doen?’ Vervolgens vertelden verschillen kinderen dat zij regelmatig boeken komen lenen in de bieb. ‘Ik mag dan 7 boeken uitzoeken en zelf inscannen op mijn pasje’: vertelt Marit. Op de vraag wat voor soort boeken ze dan lenen wordt geantwoord: prentenboeken, weetboeken, zelf lees boeken, stripboeken, dezelfde boeken als dat wij in de klas ook hebben. 

De mevrouw van de bibliotheek legt ons uit waar we welke boeken kunnen vinden en vervolgens mag de helft van de klas lekker tussen de boeken gaan snuffelen om vervolgens zelf te lezen of te bekijken. De andere kinderen blijven op de tribune zitten en mogen in groepjes van 4 komen koken. Niet zomaar koken! Gewapend met een echte koksmuts op en pollepel in de aanslag gaan de kinderen op zoek naar letters in de lettersoep. Ze maken daarvan woorden op het magneetbord. 

Als iedereen aan de beurt is geweest wordt er gewisseld en als afsluiting wordt er nog een spannend verhaal voorgelezen over een boek dat bijt. 

Wij hebben van de bibliotheek als cadeautje nog een poster voor in de klas gekregen en allemaal een mooie kleurplaat. Kortom een geslaagde middag!

Groetjes de boekenwurmen van groep 3a. 

November 2017

Feestelijke high tea op school.

Woensdag 29 november heeft onze hele school, ter ere van ons 50 jarig jubileum, een high tea in de eigen klas gehad. Woensdagochtend had iedereen iets lekkers bij zich wat hij/ zij zelf had gemaakt of gebakken en dat hebben wij het met zijn allen mooi neergezet op de gedekte tafels met etagères. Er was echt ontzettend veel, lekker en verschillend eten, zoals; sandwiches,  appeltaart, pepernoten, wraps, cupcakes, verschillende soorten koekjes, arretjescake, komkommercactussen, chocoladecake en nog veel meer lekkers. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Wij hebben de hele ochtend door gezellig met ze allen lekker gesmikkeld onder genot van een kopje thee of ranja. Kortom een geslaagd en lekker feestje!

Groetjes de lekkere smikkels van groep 3a. 

Oktober 2017

Yes, het is gelukt.

‘Links, rechts, rechts, links, links’ wij kunnen het… we hebben ons doel behaald!

In groep 3a hebben wij de afgelopen drie weken hard geoefend om het verschil tussen ‘links en rechts’ te leren. Wanneer wij dit met de hele klas konden, binnen de afgesproken drie weken, zou juf ons trakteren.

Enkele uitspraken van de kinderen:

Renate: Ik vond het leuk om ‘links, rechts’ te leren. Ik wist al het verschil tussen links en rechts maar het was toch leuk, omdat ik steeds mijn arm omhoog moest doen. Dat vond ik fijn. Wessel: Ik kende het verschil tussen ‘links en rechts nog niet. In het begin ging het oefenen goed, want toen kon ik het zien aan mijn plaatje op de tafel. Die zit bij ons rechts en dat hielp mij om het te onthouden. Later vond ik het moeilijker, omdat ik niet meer op mijn tafel kon kijken. Ik mocht extra met Benjamin oefenen. Dat vond ik leuk en nu kan ik het! Puck: Ik wist in het begin niet het verschil tussen links en rechts. Ik vond leuk het leren, omdat wij samen konden oefenen en nu kan ik het!Chiel: Ik wist in het begin ook niet het verschil tussen links en rechts. Maar later wel. Ik heb toen andere kinderen kunnen helpen door samen te oefenen en dat vond ik leuk!  

Even een leesupdate:

Inmiddels hebben wij de 2de leestoets gemaakt en dat betekent dat wij na de herfstvakantie starten met kern 3. Inmiddels kennen wij de volgende woorden: ik, maan, roos, vis, sok, aan, en, pen, teen, een, neus, buik, oog.

De kinderen van groep 3a en juf Suzanne wensen jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie toe!!

september 2017

Wij, de spetters van groep 3a, hebben een goede start gemaakt in dit nieuwe schooljaar. Op de deur van ons klaslokaal stond de volgende tekst ‘welkom, groep 3a, klaar om te groeien’. En gegroeid zijn wij in de afgelopen twee weken. Wij hebben de volgende letters al geleerd ‘m, r, v, en i’. En daarmee kunnen wij de volgende woorden al maken en lezen ‘ik, maan, roos, vis, voor, rik, room, is, mik’. Hiermee sluiten wij moe, maar voldaan de tweede schoolweek af, benieuwd naar wat we verder gaan leren.