Groep 3A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 3A

Juni 2017

Deze keer heeft groep 3a samen met juf een verhaal gemaakt over de belevenissen van afgelopen week. Wij waren namelijk druk J. :)

Wij zijn op schoolreisje geweest. We gingen naar Julianatoren. We gingen met groep 3a en 3b. Het was heel erg leuk. Er was een spookslot. In het spookslot was een mummie die uit een kist kwam. Er was een achtbaan. Er was een wiebelschip. Het wiebelschip was een soort schommelschip. Er was een reuzenrad. Er was een griezelgrot. Er was een ronddraaiende bus. Je kon ook in ronddraaiende hamburgers. Er waren ook spuitbootjes en helikoptertjes met water. En een ding waar je met een waterslang de bal omhoog moest spuiten. En nog veel meer.
We hebben patat gegeten.
Het was heel mooi weer, met af en toe een drupje regen.
Wij hebben ons super vermaakt!

Deze week is een drukke week. Veel kinderen uit de klas lopen mee met de avondvierdaagse. We moeten 6 kilometer lopen. Vanavond lopen we de laatste avond. We hopen dat we ook wat lekkers krijgen, maar het belangrijkste is natuurlijk de medaille! Het is heel leuk.


Groetjes van groep 3a, juf Suzanne en juf Alice.

Maart 2017

Februari 2017

In februari werkten we in groep 3 over piraten.
We begonnen het thema met een spannend verhaal waarin een raadsel moest worden opgelost. Dat was nog best lastig, maar nu kunnen we geheimschrift schrijven en ontcijferen!

We hebben in de klas mooie boeken over piraten en genieten van de spannende verhalen! Naast dat we met lezen werken over piraten zijn we ook echte schatten aan het knutselen!
Van eierdozen maken we schatkisten en natuurlijk stoppen we daar ook echte schatten in.

Wat misschien ook leuk om te weten is dat we nu eigenlijk alle letters al kennen!

 Hier zie je ons druk bezig met het verven van de muntstukken voor in onze schat. Als verrassing kregen we er uiteindelijk ook een doosje schatkist snoepjes in. Smullen!

December 2016

Hallo allemaal, daar zijn we weer! 

Wat hebben we het de afgelopen twee maanden druk gehad met Sint- Maarten, Sinterklaas en Kerst. En daarnaast moesten we ook nog gewoon rekenen, schrijven, nieuwe letters en woordjes leren.  

Over nieuwe dingen leren gesproken… Even een paar ‘wist je datjes’ op een rijtje: 

Wist je dat wij in groep 3a al………26 letters/klanken kennen: r, v, m, i, s, aa, ie, p, n, b, ou, t, ee, oo, d, oe, ij, z, h, w, o, a, eu, j, l en uu. 

Wist je dat wij in groep 3a al……….27 woordjes kennen: maan, roos vis, ik, en, pen, aan, een, tak, oog, zeep, sok, koek, teen, neus, poes, buik, ijs, bos, weg, huis, doos, reus, riem, bijl, hout en vuur. 

Wist je dat wij in groep 3a al……….echte plus- en minsommen t/m 20 maken. 

Wist je dat wij in groep 3a…………..inmiddels met 24 kinderen zijn in onze groep. Wij hebben Mateusz en Hugo een plekje mogen geven in onze klas.  

Wist je dat……...juf Alice en juf Suzanne ontzettend trots zijn op onze 24 kanjers.  

Naast het leren kunnen wij ook nog eens hele mooie dingen maken. Wij hebben met de hele groep onze klas in kerststemming gebracht en de kerstboom zelf versierd. Daarnaast hebben wij op twee verschillende manieren een kerstboom geknutseld en het resultaat mag er zijn! 

De kinderen van groep 3a en de juffen wensen jullie alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar…!!!!! 

 

Oktober 2016

In groep 3a hebben wij in de Kinderboekenweek maar liefst 3 opa’s en een oma op bezoek gehad!
De opa van Olav heeft ons verteld over vroeger. Wij hadden van tevoren vragen bedacht en deze opa heeft alles beantwoord. Ook keek hij nog even mee hoe de kinderen tegenwoordig leren lezen. De conclusie was dat we nu toch echt veel mooiere materialen hebben dan vroeger…

De opa van Mees heeft ons van alles verteld over (roof)vogels. Hij kreeg de opdracht van kleinzoon Mees om te vertellen over vogels uit het vogelboek dat Mees heeft gekregen. Ook las hij nog een mooi verhaal voor van Guus Kuijer over een zieke vogel.
De opa en oma van Lorenza deden een soort interview met elkaar, waardoor wij ook van deze opa en oma veel over vroeger te weten zijn gekomen. Ze lieten ons met plaatjes zien dat er vroeger met kroontjespennen en inkt moesten schrijven. Ook vertelde oma met welke versjes de letters werden geleerd. Het waren leuke ontmoetingen!

September 2016

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 3a, een groep met 22 lieve en gezellige kinderen. Op maandag en dinsdag is juf Suzanne bij ons en op woensdag, donderdag en vrijdag is dat juf Alice. Op de foto kun je ons allemaal zien.

We zijn nu ruim 2 weken onderweg en we hebben al veel geleerd. We kunnen al woordjes lezen met de letters van ik- maan- roos- vis- sok- pen. En met rekenen zijn we aan de slag geweest met tellen, hoeveelheden vergelijken, vingers flitsen en turven. Ook hebben we onze eerste echte rekentoets al gemaakt. Volgens Mees was het maken van de toets ‘best leuk’. Op de foto zie je ons de toets maken.

Veel kinderen moesten best even wennen. Zo ook Elise. ‘Maar gelukkig kwam het goed’. Ook Nout, Naomi, Jelte en Jun vonden het spannend. Maar toen Nout en Jelte in groep 3 kwamen en het zagen, was het niet meer zo eng. Jun vond het naast spannend, ook vooral leuk. Naomi sluit zich daarbij aan.

In groep 3 gaan veel dingen net even anders dan in groep 2. Hidde vindt het jammer dat er in groep 3 (volgens hem) geen speelgoeddagen meer zijn. Gelukkig kon juf Hidde een geheimpje verklappen J. Tom vindt het best wel een beetje moeilijk om zo lang stil te moeten zitten. In groep 2 werd er immers veel meer gespeeld en gelopen in de klas.

We werken hard in groep 3. En dat moet ook, want we willen veel leren. Sirin vindt het best wel moeilijk, dat lezen. En Lynn geeft aan dat het schrijven best lastig is, maar wel leuk. Tigo vindt rekenen leuk, hoewel het niet altijd makkelijk is. Dat vindt Lotte ook. ‘Het gaat soms wat snel, en dan kan ik het niet bijhouden’. En eigenlijk beaamden alle kinderen dat ze best wel moesten wennen aan alle nieuwe dingen (en dat was/ is best veel!).

Maar… dat er ook al heel veel goed lukt, vertellen de volgende kinderen. Finn en Rita vinden het lezen ‘heel erg makkelijk’. Dat zegt Valerie over het schrijven. Mandisa kan al wat klokkijken. Jesper vindt het leuk om op Ambrasoft al moeilijke sommen te maken. Knap hoor!

Thijs, Olav en Jaylen vinden alles tot nu toe eigenlijk wel leuk. En de juffen? Die vinden het knap dat de kinderen al zoveel hebben geleerd en hebben zin om er een fijn jaar in groep 3 van te maken.

Tot de volgende keer!