Groep 5 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 5 A

Februari 2019

Wat is het wennen in de klas zonder juf Carola! We missen haar allemaal heel erg. Maar wat een blij nieuws om te horen dat de baby’s Mex en Isa zijn geboren. In de klas hebben we mooie kaarten gemaakt voor juf.

Ook zijn we nog steeds hard aan het werk voor IPC met het thema Red de dieren. We hebben tropische vruchten geproefd en we mochten smoothies maken. We hebben van schoenendozen etages gemaakt van het oerwoud en ook hebben we eigen bedachte vruchten getekend.

Tijdens het voorlezen in de klas luisterden we naar een stuk uit de Gorgels, Floortje, de GVR of Mees Kees. Iedereen mocht zelf weten naar welk boek hij ging luisteren. Wat was het gezellig met de 3 moeders en de vader die dat in onze klas kwamen doen. Op de foto zie je hoe we luisterden naar het verhaal van Mees Kees. Bedankt papa en mama’s!

Soms is het ook muisstil in onze klas. We hebben de afgelopen 2 weken namelijk aan de CITO toetsen gewerkt. Dat was best hard werken. Veel lezen en goed nadenken. De toetsen zijn nu allemaal klaar. De komende weken gaan we kijken waar we trots op zijn, dat kan dan in ons portfolio straks.

December 2018

December was een gezellig drukke maand in groep 5a.

We zijn met IPC gestart met het thema red de dieren. Tijdens aardrijkskunde hebben we in verschillende bronnen informatie gezocht over het tropisch regenwoud. Ook hebben we informatie gezocht over inheemse stammen en dit gepresenteerd aan elkaar.

Verder is er nog iemand van het WNF geweest om te vertellen over het regenwoud.

Op 5 december hebben wij sinterklaas gevierd met surprises en gedichten. Wat heeft iedereen zijn best gedaan! Alle kinderen waren erg blij met hun gedicht, surprise en natuurlijk de cadeautjes!

Op 17 december was juf Carola voor het laatst in de klas. Wat is ze verwend door de kinderen en ouders! Ze heeft een leuke tijd gehad in groep 5a!

Juf Aranka is op donderdag 20 december gestart in groep 5. Wij gaan er een gezellige en leerzame tijd van maken samen!

Op 20 december was juf Samantha voor het laatst. Gelukkig blijft ze nog wel op school in groep 5b en later in groep 1/2.Op donderdagavond hebben we kerstdiner gehad. Dit was erg gezellig.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2019! Tot ziens in het nieuwe jaar!

November 2018

De afgelopen periode hebben wij hard doorgewerkt aan het thema Uitvindingen en Machines van IPC. Met natuur hebben wij verschillende materialen bekeken en de eigenschappen hiervan. Ook hebben we verschillende manieren van vliegtuigjes vouwen uitgeprobeerd. Met kunstzinnige vorming hebben we gekke uitvindingen bekeken en ook zelf een uitvinding bedacht met een groepje. Op het eind kregen wij complimenten over ons werkstuk van andere groepen. We zijn ook nog naar het museum in Joure geweest.  De kinderen waren hier heel erg enthousiast over. In de klas kon u bekijken wat we hebben gedaan en geleerd op de IPC-wand. Inmiddels zijn we weer gestart met een nieuw thema. Benieuwd wat het nieuwe thema is? Kom gerust kijken in de klas! Hieronder foto’s van de IPC-wand van het oude thema:

Start schooljaar 2018 2019

Hallo wij zijn groep 5a. Wij zijn een gezellige klas met 23 kinderen. Op maandag, woensdag t/m vrijdag werkt juf Carola in de klas en op dinsdag en vrijdagmiddag is juf Erma bij ons in de klas.

We hebben al veel gedaan in groep 5. Met taal hebben we het thema ziekenhuis afgerond. Op vrijdag 28 september mochten we op excursie naar het ziekenhuis. Hier werken de moeders van Lynn en Thijs N. We kregen een rondleiding en op het eind kreeg iedereen een tasje met spullen mee. Juf Carola kreeg een koffertje met spulletjes voor de baby’s. Met IPC zijn we gestart met het thema uitvindingen en machines. We hebben van alles gedaan zoals: zweedse loopspel, mindmap maken, informatie zoeken op de computer, muurkrant maken, circuit over tandwielen en ga zo maar door. Hierbij moesten we veel samenwerken met elkaar. Achterin de klas kunt u zien wat wij hebben gedaan.

Verder zijn wij ook bezig geweest met het verzamelen van zwerfafval. We hebben ontdekt dat er erg veel rommel ligt rondom de school. Gelukkig is elke week een andere groep aan de beurt om op te ruimen. Zo houden wij de buurt rondom school goed schoon.