Groep 5A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 5A

Schoolfeest

Het schoolfeest is over een maand. Het word vast gezellig lekker dansen of voetballen. Er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Het schoolfeest houd in dat we met zen alle Het jaar leuk afsluiten. Sommige gaan naar de volgende klas. Of ze gaan naar de brugklas. Veel kinderen hebben plezier. Ouders kunnen gezellig kletsen. Je kan lekker eten. Dit was het stukje van het schoolfeest.

Geschreven door Meike en Jurre

Vaderdag cadeau

Vaders van groep 5 mogen dit niet zien! Groep 5 heeft een Vaderdag cadeautje gemaakt, [Groep 5 heeft tijdschriften houders gemaakt] Het is zondag vaderdag.

Cito ‘s + toetsen

Groep 5 hadden een vermoeiende week, toetsen. [rekenen taal begrijpend lezen spelling  natuur, Aardrijkskunde geschiedenis]

Voetbal

Er word weer veel gevoetbald. Meestal is het gr5a tegen gr5b . En meestal wint gr5b. maar dat zorgt soms ook voor gedoe

Expressie

Bij expressie worden er leuke dingen gedaan. Bijvoorbeeld: timmeren en knutselen met natuurlijk hout zagen. Met timmeren maak je leuke dingen!

van Denny en olivia

Avondvierdaagse

We zingen leuke liedjes. En we snoepen en drinken heel veel . En we lopen met ze allen. 1 2  3 4 doen de 6 Groep 5 mag kiezen uit 6 en 11. 6 7 8 moeten de 11 doen. We lopen 4 dagen .Dat zijn dinsdag woensdag donderdag en vrijdag. Als we lopen dan krijgen we 1 van die 4 dagen een ijsje mmm. En op de laatste dag krijgen we een mediale om onze nekken en lekker veel snoep.Blijf goed bij je lijder. En we lopen een hele lange weg maar veel kinderen doen gezellig mee. Elk jaar is er weer een nieuwe kans dus doe asjeblieft elk jaar mee. We ver zamelen bij de dil  en zing lekker hart mee. Doe als je blieft gemakkelijke kleren aan want het kan warm worden en koud worden. Er mogen mama’s,  papa’s, oma’s en opa’s meelopen.

Groetjes kim en Karlijn.

April 2017

Tijdens de vastenperiode zijn wij bezig geweest met de vastenactie voor El Salvador. Wij kregen brieven van Gladys. Hierin vertelde ze dat dingen bij haar anders gingen dan bij ons. Wij hebben stilgestaan dat wij het eigenlijk helemaal niet zo slecht hebben in Nederland.  Iedereen is fanatiek bezig geweest met klusjes om geld te verdienen voor El Salvador. Dit geld is na de witte donderdag viering opgehaald.

De kinderen van groep 5 zijn gestart met muurkranten. Het is best spannend om te vertellen aan de klas. Maar eenmaal begonnen, gaat het best goed! Wat kunnen de kinderen enthousiast vertellen. Hierdoor luisteren de klasgenoten geboeid en leren we van alles over allerlei onderwerpen! Leuk!

Maart 2017

Maart

In maart regende het vaak. Hier wisten de kinderen van groep 5 wel raad mee. Wie kon het water het hoogst gooien?

Op vrijdagmiddag doen wij aan vrij lezen. De kinderen kiezen zelf uit wat ze lezen. Dit kan een informatieboek, een kookboek of een stripboek zijn. De kinderen mogen zitten/liggen hoe en waar ze willen. Als ze maar aan het lezen zijn en ervoor zorgen dat iedereen fijn kan lezen.

Februari 2017

Wij zijn in groep 5 bezig geweest met het project energie. Wij hebben windmolens gemaakt, een energie-quiz gemaakt op de computer, een stroomkring gemaakt en in het schoolgebouw onderzocht waar we allemaal energie voor gebruiken en dat is heel veel.

In de klas zijn wij bezig met aandacht geven aan wat goed gaat en wat fijn is. Wie verdient er een complimentje vandaag? De kinderen kunnen heel goed vertellen wie iets goed heeft gedaan. Het is

fijn om complimenten te krijgen van je klasgenootje. Hier gaan we na de vakantie mee door!

In de pauzes zien wij regelmatig jongens met roze jassen en meiden met jassen van de jongens…..

Hoe kan dit toch?  Dit blijkt iets nieuws te zijn met verstoppertje. Om het extra moeilijk te maken, ruilen de kinderen jassen om!

December 2016

December stond bij groep 5a in het teken van gezelligheid!

Op 2 december hebben we de surprises uitgepakt. De kinderen waren erg enthousiast over de surprises en de cadeautjes! In de middag hebben we een circuit gedaan. Dit bestond uit: woordzoeker, sintspelletjes op de computer, kleurplaat, gezelschapsspelletje met thema sint en een nieuwe mijter voor Sint ontwerpen.

Daarna was het tijd om de klas gezellig te maken voor kerst. Er zijn kerststerren gevouwen. Het kostte veel moeite maar we waren trots op het resultaat! Op donderdag 22 december hebben we genoten van een heerlijk ontbijt!

Nu is het tijd voor vakantie. Groep 5a wenst iedereen een fijne vakantie en een schitterend 2017!