Groep 5B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 5B

Juni 2017

We hebben de laatste tijd veel meegemaakt. Juf Esther is bevallen en we hebben een nieuwe juf, zij heet juf Annemarie, we moesten wel wennen aan onze nieuwe juf. We hebben onze muurkranten gepresenteerd. Ook hebben wij cadeautjes gemaakt voor moederdag (scrub) en vaderdag (tijdschriftenhouder) en we hebben meegedaan met de avondvierdaagse. We hebben de Cito’s gemaakt en afval opgeruimd voor het project. Met het warme weer zijn we naar het park geweest en daar hebben wij samen met groep 5a levend stratego gespeeld. Ook hebben wij gehoord wie onze nieuwe juf wordt volgend jaar.

April 2017

Wij zijn met zijn allen naar Plaza Wassenburg geweest, om daar met zijn allen een patatje te eten. Juf heeft getrakteerd, omdat zij met verlof gaat.

Het was super lekker!

Maart 2017

Afgelopen maand zijn we met groep 5 en groep 6 naar het Muzisch Centrum (Cultuurbedrijf NOP) geweest. We gingen naar de voorstelling Smakelijke Sprookjes.

In deze voorstelling ging het over een land hier ver vandaan, waar alle mensen hard werkten en iedereen gelukkig was. Toen kwam er  een reusachtige gast die ervoor zorgde dat alles in het land op zijn kop kwam te staan. Gelukkig liep het goed af.

Februari 2017

We hebben gym gehad.  Eerst kregen we breakdance van Nick. We moesten in drie groepen oefenen met dansen. Daarna hebben we een battle gedaan tegen elkaar. We sloten de les af met een spelletje. Ook hebben we voetballes gehad van Joost en Romano. We moesten in een partijtje voetballen en we moesten richten op het doel. We hadden ook een les van Meadow. Meadow had een les bedacht met allemaal toestellen en een tikker. Dit spel heet apenkooi. Het was ontzettend leuk!

We hebben weer de CITO toetsen gemaakt. We vonden het leuk om te doen. Soms waren de toetsen moeilijk en soms waren de toetsen makkelijk. We hebben allemaal goed ons best gedaan.

Ook hebben we cupcakes gebakken. We moesten eerst met ons team het beslag maken. Daarna moesten we vormpjes pakken en vullen met beslag. Toen de cupcakes klaar waren mochten we ze versieren. Daarna hebben we ze lekker opgegeten.

Groetjes, Mati en Job

December 2016

De afgelopen periode zijn we in groep 5 bezig geweest met het presenteren van een leuk en interessant boek. We moesten van dit boek een mooie poster maken, met daarop informatie over de schrijver, uitgever, illustrator enz. Ook was er een korte samenvatting van het boek op te vinden.

Deze poster moesten we in de klas presenteren en de presentatie mocht niet langer duren dan een paar minuten. Best lastig hoor, om dat uit je hoofd te vertellen.

Sinterklaas 2016

Klik op de foto om het hele album te bekijken.

Oktober 2016

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we een opa en een oma op bezoek gehad in groep 5b. De opa van Joris kwam voorlezen uit Joris en de Draak. Ook had de opa van Joris verschillende boekjes van vroeger meegenomen.

De oma van Fabian kwam voorlezen uit verschillende boeken. De oma van Fabian las voor uit een boek dat zij zelf had gelezen als klein meisje. Ook vertelde de oma van Fabian over hoe het vroeger op school was.

Ter afsluiting van de Kinderboekenweek gingen we voorlezen aan groep 4b.

September 2016

Op vrijdag is het ‘vrij’ lezen in groep 5b. Wij vinden het erg leuk om met een leuk boek, op een gekke plek in de klas te lezen.