Groep 6 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 6 A

Juni 2019

De Afgelopen periode heeft groep 6a enthousiast samen gewerkt aan het thema ‘ontdekkingsreizigers en avonturiers’ van IPC. Dit is op de foto te zien. Ook zijn we op schoolkamp geweest met alle kinderen van groep 6. Het was een erg gezellig en geslaagd kamp in Appelscha.

Mei 2019

Koningsspelen en kinderfeestje-beurs ROC Friesepoort

Vrijdag 12 april was het koningspelen je kon allemaal leuke activiteiten doen en je kon je uitleven en je kreeg het warm van het sporten . Donderdag 4 april gingen we naar ROC Friesepoort om kinderfeestjes uit testen en het waren allemaal andere soorten thema’s en het was super leuk en je kreeg elke keer weer wat lekkers .

Groetjes van Yara en Noa

April 2019

Bij ons IPC thema ontdekkingsreizigers en avonturiers gingen we met aardrijkskunde met google earth werken en met een atlas. We gingen ook op een wereldkaart met post-its plakken, je mocht opschrijven waar je bent geweest en op de juiste plek plakken. We hadden twee wereld kaarten, eentje op het digibord en een gewone wereldkaart. Met het startpunt gingen we een speurtocht doen, eigenlijk in Emelhagen maar het ging niet door het slechte weer, dus we deden het op school. Het antwoord was ‘Abel Tasman’.

Groetjes Luna en Thijn groep 6a

Maart 2019

Als eerste gingen we film kijken van 9:00 tot 10:00 uur. Toen kwamen de dansmariekes en toen lieten de dansmariekes wat zien op de dependance.

Daarna gingen we een broodje eten en ondertussen keken we de film verder. Daarna gingen we naar het  hoofdgebouw, toen lieten de meesters en juffen en de kinderen iets zien tijdens de playbackshow.

De winnaar was klas 6b.

Veel groetjes Amy en Jildou

December 2018

We hebben lekker gegeten er waren heel veel lekkere dingen onder het eten en we gingen het lied oefenen. En daarna gingen we het lied zingen. En toen gingen de meesters en juffen zingen.

Geschreven door Sjoerd en Jayson groep 6a

November 2018

We hebben een leerzame tijd achter de rug met elkaar in groep 6a. Omdat we dit jaar met IPC op een andere manier lesgeven en leren, gaan we ook met de kinderen per thema op excursie. De excursie die hoorde bij het thema uitvindingen en machines was naar het museum Joure (foto 1). Daar konden de kinderen van alles zien en leren over tandwielen, oude machines en uitvindingen. Op de 2e foto is te zien dat we ondertussen al weer gestart zijn met thema 2 van IPC. Het thema heet dit keer ‘red de wereld’. Er is in de klas een mooie hoek gemaakt die lijkt op een ware jungle. Deze hoek en de IPC wand zullen laten zien wat de kinderen gedurende het thema hebben geleerd/ te weten zijn gekomen.

Groeten groep 6a

Start schooljaar 2018 2019

We hebben een leuke tijd achter de rug met elkaar in groep 6a. Groep 6a is een gezellige enthousiaste groep. Ze zijn erg sportief en willen niet graag voor een ander onder doen. De afgelopen weken waren in het teken van de kinderboeken week over vriendschap. Dit waren geslaagde weken.

Groeten groep 6a