Groep 6 A

Maandag t/m vrijdag juf Jannie

Groep 6A september 2019

December 2019 (Kerst)

In de klas hebben we met IPC gewerkt aan het thema: Jong en oud, mensen van verschillende leeftijden.  Voor de afsluiting van dit project hebben we een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord. Samen met de bewoners hebben de kinderen gezelfschapsspelletjes gespeeld. Ook hebben we kerstkaarten uitgedeeld die we in de klas gemaakt hadden.

Donderdag 19 december hebben wij kerst gevierd in de groep. De kinderen hadden thuis happjes voorbereid die we tijdens het kerstdiner hebben gegeten. Het was erg gezellig in de klas. Na het diner was er nog een afsluiting op het plein onder het genot van chocolademelk.

Fijne kerstdagen en een goed 2020

December 2019 (Sinterklaas)

Afgelopen weken stonden in het teken van Sinterklaas. Vrijdag 22 november werden verrast door een bezoek van de strooipieten.  Helaas kwamen vrijdag 29 november de rommelpieten op bezoek. Ze hadden een enorme puinhoop gemaakt in de klas. Gelukkig konden we met z'n allen snel de rommel opruimen en vonden we ook nog lekkere chocolademuntjes.  Op donderdag 5 december was het dan echt zo ver en bracht Sinterklaas samen met zijn pieten en bezoek aan onze school. Ze kwamen met de brandweerauto. In de klas hebben wij Sinterklaas gevierd met surprises. Iedereen had goed zijn best gedaan, de surprises zagen er prachtig uit. Ook de gedichten waren mooi. Aan het einde van de ochtend kwam Sinterklaas samen met zijn pieten nog even langs in de groep. Wij hebben toen het liedje Sint swingt gedaan. Het was een gezellige dag.

Oktober 2019

Afgelopen periode hebben wij met IPC aan het thema zij maakten het verschil gewerkt.

Sommige mensen hebben de wereld zo veranderd dat hun invloed op ons leven nog steeds kan worden gevoeld vandaag de dag. Van wetenschappers tot sporters, van politici tot muzikanten, van alle achtergronden, landen, rassen en religies zijn er mensen die met hun ideeën of acties veel hebben betekend voor anderen.

Eén van deze personen was Eise Eisinga. Aan het plafond van zijn woonkamer heeft Eise een werkend planetarium gemaakt. Dit werd gebouwd tussen 1774 en 1781. Voor de afsluiting van het thema zijn wij naar het Planetarium in Franeker geweest en hebben wij het Planetarium met eigen ogen kunnen bewonderen. Dit was erg leuk. Ook hebben we een speurtocht door het museum gedaan.