Groep 6 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 6 B

Juli 2018

Updat groep 6B

We hebben taal het onderwerp is jungle. We hebben ook allemaal een verhaal geschreven. En Joris heeft de kaft gemaakt. We gaan over twee weken op kamp. We kunnen ons inschrijven voor de bonte avond. We zijn al druk aan het oefenen. We mochten ook lessen geven. Fabian en Joris gaven de eerst twee lessen. Donderdag gaven Meadow Nick en Job een gymles, daarna geven Kris Joos Romano en Jur een gymles. En de juf gaat haar verjaardag ook nog vieren. We knutselen ook altijd op de vrijdagmiddag. Dit keer hebben we ook geknutseld met papier mache. Wij hebben op vrijdagmiddag juf Leonie. Voordat we papier mache hadden gemaakt, hebben we ook nog allemaal een tekening gemaakt en die kon je in elkaar puzzelen. De computers waren ook nog kapot gegaan, maar die zijn gelukkig weer gemaakt. Op de bonte avond mag je een optreden geven. Sommige gaan tekenen en de andere gaan dansen. Maar wij gaan k5 doen het wordt een gekkenhuis. Wij hopen dat iedereen het leuk vindt.

Groetjes Jurre, Kris en Joost 

 

Ik heb een geschiedenis les gedaan over dino’s. Het was heel leuk. Eerst ging ik met de klas een stukje uit het zelf getypte tekstboekje bespreken en daarna hebben we een werkboekje gemaakt. Ik liep lang en beantwoordde de vragen van de klas. Het waren voor eigen antwoord vragen bijvoorbeeld stel je voor dat er een meteoriet op aarde neer kwam. Wat zou jij doen. Of stel je voor dat er een nieuwe dino in je tuin vond, hoe noem je hem  en hoe ziet hij eruit teken hem. En je moest ook verbinden welke dino wat at. En je moest omcirkelen of je de emoe of de varaan het meest op de dino vond lijken. En wat je favoriete dinsonsoort is. Bij veel was dat de t rex omdat het de koning van de dino’s was. De laatst vraag was wat je er van vond. Heel leuk, leuk, redelijk, niet zo leuk of saai. ER hadden maar 2 saai aangekruist, de meeste hadden leuk. Daarna gingen wij buitenspelen. De tennisbal was de meteoriet en de klas de dino’s. De tennisbal is een beetje klein in vergelijking met een meteoriet van 10 kma doorsnede waardoor de dino’s uitstierven. Ik ga ook nog een filmpje laten zien. The best of de dinosaurs (kan je thuis ook kijken als je 56 minuten op e computer mag. Koen eg, ik van het leuk omdat ik er nog niet veel van wist. Hij vond de opdrachten leuk en moeilijk die Joris zelf thuis op de computer gemaakt had. 

Groetjes Joris

Aan het eind van het jaar mochten we een les geven als je dat leuk vond. Ik had als eerste een les gegeven (hoorcollege). Ik deed het over papieren vliegtuigjes. Ik had uiteraard verteld hoe die vlogen en dat je ‘elevators’nodig hebt (lifts). En verschillende types zijn: Gliders (glijders), darts (pijlen/snelle) en normals (middelmatige, heeft gemiddeld vleugeloppervlak) tot slot had ik ze (zelfbedacht) vliegtuigje geleerd hoe je hem moet vouwen. 

Groetjes Fabian

April 2018

Musical 18 april 2018

Woensdag 18 april was de musical van de juffen en meesters. Het ging over snoepjes en groente en dat iedereen talent heeft, ook jij. Mevrouw Suikerspin en meneer Peer waren smoorverliefd op elkaar. Op een dag moest mevrouw Suikerspin voor haar dochter Candy een sinaasappel halen, omdat ze misselijk werd van al dat snoep. Meneer Peer keek op en schrok want mevrouw Suikerspin komt daar nooit. Hij zei eerst allemaal andere groenten en fruit maar daarna een sinaasappel. Mevrouw Suikerspin zei: o,wij begrijpen elkaar. En mevrouw Suikerspin heet nu mevrouw Groensnoep. De snoepmakers vroegen het recept aan Peer en die zei dat er geen suiker in zat. Een van de snoepmakers dacht suikerspin zonder suiker is spin dus die verzamelde allemaal spinnen en deed ze in de snoepmachine. En de rappers en zangeressen kregen de hik en de dansers zwaaiden met de armen en de zwervers kregen de jeukende bulten. Ze kwamen erachter dat er spinnen in zaten. Uiteindelijk zeiden ze iedereen heeft talent ook als er geen spinnen in het groensnoep zitten.

groetjes Meadow en de rest van groep 6B

 

Broodje van de week

Wij hebben in de klas in groepjes van 3/4 een broodje van de week bedacht, voor 't Voorhuys. Wij gingen met groep 6a en 6B ook naar 's Voorhuys toe en kregen daar een rondleiding. Bij het maken van het broodje moesten we ook op de prijs letten en of het Fairtrade producten waren.Ook hebben we een broodje gemaakt in de klas en dit broodje mochten we ook opeten. Dit hoorde allemaal bij het project van JEELO.

groetjes Kris en Joost

 


Februari 2018

Wij hebben Carnaval gehad. Daar gingen we maskers maken en een dansje leren. En we gingen een hele grote polonaise maken. Op de vrijdagmiddag hadden wij juf Alice en nu hebben we juf Leonie. Wij hebben pinguïns op papier geknustseld met de groep (resultaat zie hal dependance aan de linkerkant). Wij hebben nu ook nieuwe groepjes. We noemen nu de groepjes.

groepje 1: Kris, Fabian, Joris en Jopie. Groepje 2 Esmee, Romano, Mees, Job, Anna. Groepje 3: Meadow, Omar Zoë en Koen. Groepje 4: Evy, Joost, Marie en Mati. Groepje 5: Sil, Damian, Jur, Nick, Babette. Dit waren de groepjes. Fijne vakantie allemaal.

groetjes Meadow en Kris

   

December 2017

Kerst

We aten stamppot en als toetje vla met hagelslag erover. En op het digibord stond de openhaard. Je kreeg chocomelk en koekjes. En op de kerstmarkt stonden leuke spulletjes wat de klassen hebben gemaakt. En daar stonden ook onze leuke potjes die wij hebben gemaakt. Maar het was wel en beetje druk .maar toch hebben wij en leuke avond gehad.

Jur, Marie

We zijn begonnen met het maken van de kerstpotjes voor de kerstmarkt. We hebben er figuren in gemaakt. Je kon kiezen uit een kerstboom, een ster en een engel. We houden donderdag 21 december een kerstmarkt. Opa’s oma’s ouders kinderen en vrienden mogen komen. Een kerstpotje kost 1 euro . De anderen klassen 6a 7b 7a 8b 8a hebben ook dingen voor de kerstmarkt gemaakt. Op het hoofdgebouw is de kerstmarkt.

met vriendelijke groet,

groep 6b ( Kris en Meadow)

   
   


Sinterklaas 2017

November 2017

We hebben het met IPC over luchthaven.We begonnen met gym daar gingen we een spel doen met koffers.Toen gingen we luchthavens beoordelen. We konden ook air Miles verdienen met de opdrachten die we deden.En met die Air Miles die we konden verdienen gingen we naar een land vliegen. Er waren air Miles van 1000 2000 100 200 500. Er kwam een stewardess en we mochten haar vragen stellen.We gingen logo’s ontwerpen en bezigheid pakketjes  maken.Daarna gingen we de bezigheid pakketjes van de anderen groep beoordelen.We gingen alle spullen die de andere groepen beoordelen.

Als eerst deden wij startpunt.In de gymzaal deden we spelletjes. Om Airmiles te verdienen .Toen gingen wij logo’s beoordelen.Er kwam ook een stewardess op bezoek en ging allemaal dingen vertellen. En daarna gingen de kinderen vragen stellen. We maakten zelf met groepjes eigen logo’s .Ze zijn heel creatief gemaakt. Als laatst gingen wij kijken hoe de anderen groepen 6a 5b 5a het gedaan hebben .


Oktober 2017

Met IPC hebben we het over luchthavens. We begonnen met een paar opdrachten in de gymzaal. Met die opdrachten konden we airmiles verdienen. Toen konden we kiezen naar welk land we wouden. We gingen ook nog een logo ontwerpen .Ze zijn allemaal heel mooi. De meesters en juffen hebben ook nog voorlezen als de bel ging . Alle groepen 5 tot en met 8 gingen voorlezen aan groep 1 ,2 ,3  en 4. Soms aan twee en soms aan een.

Kris en Mees


september 2017

De eerste 2 weken van groep 6 zijn al weer achter de rug. Het begin van het schooljaar was best spannend omdat we voor het eerst niet in het hoofdgebouw zitten. We zijn erg blij met een mooi veld waarop we (als het droog is) lekker kunnen voetballen en spelen. De eerste week hebben we al meteen 2 verjaardagen gevierd. Ook hebben we al lekker getekend en geknutseld.