Groep 6 B

Dinsdag t/m vrijdag meester Arjen, maandag juf Eshter

Groep 6B september 2019

December 2019 (Kerst)

Afgelopen dinsdag ochtend zijn we samen naar woonzorgcentrum Wittesteyn in Emmeloord geweest. We hadden hier de afsluiting van ons IPC thema ‘Jong en oud’.

De kinderen gingen hier samen met de bewoners in verschillende huiskamers spelletjes doen. Het was erg gezellig en de kinderen en de ouderen vonden het ook een fijne activiteit.

Daarnaast hebben we afgelopen donderdag onze kerstviering gehouden op school. De kinderen kwamen om 17.00u in de klas om daar samen met elkaar gezellig te eten. Een ieder had zelf van thuis iets lekkers meegenomen. Het was een erg gezellige en heerlijke avond.

December 2019 (Sinterklaas)

De sint is weer op de Albert Schweitzerschool aangekomen. Op de foto zijn de strooipieten aanwezig in de klas. Een erg gezellig (en lekker) moment. We hebben samen gezongen met de pieten en we konden na het verdelen van de buit lekker smullen.

Ons thema ‘Jong en oud’ van IPC is al weer op de helft. Tijdens IPC leren de kinderen vaak in samenwerkvormen met en van elkaar. Dit ziet u ook op de foto. De kinderen moeten zonder te praten (non-verbaal) een volgorde van jong naar oud samenstellen met een gekregen foto. Een erg goede opdracht waarbij kinderen leren samenwerken/ overleg plegen zonder praten/ rekening met elkaar houden en zodoende ook bezig zijn met het thema.

Kinderboekenweek 2019.

Op de foto zijn de kinderen van groep 6b met kinderen uit groep 4a bezig met maatjes lezen. Dit was weer een enorme gezellige en leuke activiteit, waarbij de maatjes elkaar goed hielpen om samen het boek van het kind uit groep 4 te lezen.

In de klas zijn we nog steeds bezig met het IPC onderwerp ‘zij maakten het verschil’. Tijdens de kunstlessen zat hier een opdracht bij waarbij de kinderen een kunstwerk moesten maken vanuit de manieren en ideeën van grote Nederlandse kunstenaars van vroeger. Op de foto wordt druk gewerkt aan een echte Van Gohg.

Groeten groep 6b