Groep 6 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 6 B

December 2018

Donderdag 20 december hadden wij kerstdiner, iedereen had wat gemaakt. Er was een kerstboomtaart een peperkoekhuis en zelfs stoofperen. Maar er was natuurlijk nog veel meer. We hebben ook gezongen (groep 6b was het mooiste). De juffen hebben ook gezongen en dat was heel grappig. Uiteindelijk gingen we naar huis met veel plezier en met heel veel eten.

Fenna en Stijn

Donderdag 20 december hadden wij kerstdiner. We hadden allemaal een beetje buikpijn. Alles was super lekker en het was snel op. Iedereen had zijn best gedaan. Wij hebben de Nederlandse versie van jingle bells gezongen.

Lara en Emma

November 2018

Vorige week vrijdag waren er strooipieten. Ze strooiden met perpernoten. We gingen voor de pieten een liedje zingen en ze vonden het liedje heel mooi. Daarna gingen ze weer weg. Deze vrijdag waren er rommelpieten. Alle spullen die in de kastjes zaten lagen in de klas. Wij moesten alles weer opruimen. In een van de kastjes vonden we 25 chocoladeletters en in een ander kastje zaten nog eens twee zakken met pepernoten. De hele klas lag onder wc papier. Het duurde erg lang voordat we alles hadden opgeruimd. In de pauze hebben we alle lekkere dingen opgegeten. Vijf december gaan we ook nog sinterklaas vieren met surprises. Op die dag weten we ook wie, wie heeft.

Groetjes Lieke en Zuzanna

Rommelpiet en strooipiet

30 november 2018 waren er rommelpieten, het was echt een troep in de klas. We hebben chocoladeletters p en s gekregen en 2 zakken strooigoed. De hele klas lag onder het wc papier. De kastjes en tafels waren omgegooid. En de gang lag ook nog vol. In de pauze hebben we de pepernoten opgegeten.

Groetjes Jorn en Dean

Start schooljaar 2018 2019

In groep 6 b doen we veel dingen zoals rekenen, spelling ,dictee, gym, lezen, knutselen, trefwoord, IPC, taakspel, schrijven, tafels, Ambrasoft op de computer en Verkenners. We hebben hele leuke juf ze heet juf Jannie. Wij hebben 24 kinderen in de klas we zijn verdeeld over 6 groepjes van 4. Er zijn 13 jongens  en 11 meisjes we zijn nu in de 7 week op vrijdag. We hebben ook heel leuk klaar werk dat is werk voor als we klaar zijn en we hebben ook een weektaak die krijgen we elke maandag en vrijdag moet de weektaak af zijn. Het is heel leuk in groep 6 we doen ook spelletjes als we goed gewerkt hebben. We beginnen de dag ook met flitskaart dat zijn  kaartjes met keersommen er op je hebt lichtgroen en donkergroen en dan ga je met je schouder maatje flitskaart doen. Wij hebben ook een schouder maatje dat is degene die naast je zit in je groepje je hebt ook een oog maatje en een schuin tegenover maatje.