Groep 6 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 6 B

Februari 2018

Wij hebben Carnaval gehad. Daar gingen we maskers maken en een dansje leren. En we gingen een hele grote polonaise maken. Op de vrijdagmiddag hadden wij juf Alice en nu hebben we juf Leonie. Wij hebben pinguïns op papier geknustseld met de groep (resultaat zie hal dependance aan de linkerkant). Wij hebben nu ook nieuwe groepjes. We noemen nu de groepjes.

groepje 1: Kris, Fabian, Joris en Jopie. Groepje 2 Esmee, Romano, Mees, Job, Anna. Groepje 3: Meadow, Omar Zoë en Koen. Groepje 4: Evy, Joost, Marie en Mati. Groepje 5: Sil, Damian, Jur, Nick, Babette. Dit waren de groepjes. Fijne vakantie allemaal.

groetjes Meadow en Kris

December 2017

Kerst

We aten stamppot en als toetje vla met hagelslag erover. En op het digibord stond de openhaard. Je kreeg chocomelk en koekjes. En op de kerstmarkt stonden leuke spulletjes wat de klassen hebben gemaakt. En daar stonden ook onze leuke potjes die wij hebben gemaakt. Maar het was wel en beetje druk .maar toch hebben wij en leuke avond gehad.

Jur, Marie

We zijn begonnen met het maken van de kerstpotjes voor de kerstmarkt. We hebben er figuren in gemaakt. Je kon kiezen uit een kerstboom, een ster en een engel. We houden donderdag 21 december een kerstmarkt. Opa’s oma’s ouders kinderen en vrienden mogen komen. Een kerstpotje kost 1 euro . De anderen klassen 6a 7b 7a 8b 8a hebben ook dingen voor de kerstmarkt gemaakt. Op het hoofdgebouw is de kerstmarkt.

met vriendelijke groet,

groep 6b ( Kris en Meadow)

Sinterklaas 2017

November 2017

We hebben het met IPC over luchthaven.We begonnen met gym daar gingen we een spel doen met koffers.Toen gingen we luchthavens beoordelen. We konden ook air Miles verdienen met de opdrachten die we deden.En met die Air Miles die we konden verdienen gingen we naar een land vliegen. Er waren air Miles van 1000 2000 100 200 500. Er kwam een stewardess en we mochten haar vragen stellen.We gingen logo’s ontwerpen en bezigheid pakketjes  maken.Daarna gingen we de bezigheid pakketjes van de anderen groep beoordelen.We gingen alle spullen die de andere groepen beoordelen.

Als eerst deden wij startpunt.In de gymzaal deden we spelletjes. Om Airmiles te verdienen .Toen gingen wij logo’s beoordelen.Er kwam ook een stewardess op bezoek en ging allemaal dingen vertellen. En daarna gingen de kinderen vragen stellen. We maakten zelf met groepjes eigen logo’s .Ze zijn heel creatief gemaakt. Als laatst gingen wij kijken hoe de anderen groepen 6a 5b 5a het gedaan hebben .

Oktober 2017

Met IPC hebben we het over luchthavens. We begonnen met een paar opdrachten in de gymzaal. Met die opdrachten konden we airmiles verdienen. Toen konden we kiezen naar welk land we wouden. We gingen ook nog een logo ontwerpen .Ze zijn allemaal heel mooi. De meesters en juffen hebben ook nog voorlezen als de bel ging . Alle groepen 5 tot en met 8 gingen voorlezen aan groep 1 ,2 ,3  en 4. Soms aan twee en soms aan een.

Kris en Mees

september 2017

De eerste 2 weken van groep 6 zijn al weer achter de rug. Het begin van het schooljaar was best spannend omdat we voor het eerst niet in het hoofdgebouw zitten. We zijn erg blij met een mooi veld waarop we (als het droog is) lekker kunnen voetballen en spelen. De eerste week hebben we al meteen 2 verjaardagen gevierd. Ook hebben we al lekker getekend en geknutseld.