Groep 6A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 6A

Juni 2017

Sinds de kerstvakantie hebben wij 1 x in de 2 weken muziekles van het Muzisch Centrum. De eerste paar lessen hebben we geoefend met Boomwhackers. Boomwhackers zijn gekleurde plastic buizen. Elke kleur staat voor een noot op de notenbalk. Op dit moment mogen we proberen op een keyboard te spelen. We zijn nu begonnen met het liedjes lang zullen ze leven. Dit is best lastig maar ook erg leuk om te doen.

Deze maand zijn wij begonnen met het leesproject kraak de code. kraak de code is een project waarbij wij door veel boeken te lezen de mogelijkheid krijgen om een code van de kluis te kraken. Telkens als 1 iemand van ons een boek heeft gelezen krijgen we een code. Deze codes vormen de sleutel voor het kraken van het cijferslot van de kluis. In een krasboekje kunnen we onze mening geven over de gelezen boeken.

April 2017

Vrijdag 21 april hebben wij meegedaan met de Koningsspelen. We zijn de ochtend gestart met de Koningsdans Okido, dit deden we samen met de kleuters en groep 7 en 8. Daarna gingen we ontbijten. Dit was heel gezellig. Op de middag gingen we naar de atletiekbaan van AV NOP. Hier hebben we allemaal verschillende activiteiten gedaan, de stormbaan was erg leuk!!!

Maart 2017

Boomfeestdag!

Het duurde even voor de bus ons en wij de bus gevonden hadden ,maar toen kon het FEEST beginnen. We begonnen met een warming up, de warming up hield in dat we moesten dansen op een muziekje dat de meneer die de warming up gaf zelf maakten met een trommel en een gitaar. Toen we klaar waren met dansen, springen en stampen konden we dan eindelijk beginnen iedereen had er heel veel zin in dat er bijna om ver werd gelopen. Er werden voordat we boompjes gingen planten groepen gemaakt groep 1 was van de moeder van Iris(6a)en groep 2 was van de moeder van Jill(6a) dit waren alleen maar kinderen uit groep 6a we planten heel veel boompjes geplant je moest boompjes in tweetallen planten. Toen we klaar waren met boompjes planten gingen veel kinderen eten en drinken want we hadden een kleine pauze tot we met de speurtocht begonnen  en eindelijk konden we met de speurtocht beginnen. De vragen waren best makkelijk maar soms twijfelden we best wel erg want dan waren de vragen toch moeilijk na ongeveer 20 minuten wandelen en de vragen beantwoorden waren we klaar met de speurtocht we mochten 1 keer slaan met een hamer en een score behalen, daarna kregen we warme chocolademelk en een zakje met een appel en een boompje. Toen werden we weer opgehaald met de bus en gingen  we weer naar school. dit was onze boomfeestdag!!!!!

Het verschrikkelijke sprookje

We moesten even lopen maar we waren aangekomen.We kwamen in een groot zaal. we kwamen met veel andere scholen. Het was al een leuk voorstukje. het verhaal ging over een 2 koks die weg waren gestuurd door de koning  omdat ze niet veel gekookt hadden voor de reus en later ging Sjakie tegen de reus vechten en Sjakie had gewonnen van de reus en de 2 koks hielden ook nog een 2 kinderen en juffen er bij het was een super leuke voorstelling

Er gebeurde allemaal leuk dingen en het was super gezellig moesten 13:00 uur weg en kwamen om 13:20 uur aan en kwamen 14:30 uur weer op school aan. We moesten nog even werken en daarna naar huis.

Februari 2017

Afgelopen periode hebben we veel dingen gedaan in de klas. Begin van het nieuwe jaar zijn we gestart met het project energieke scholen. Dit waren 3 lessen, tijdens deze lessen moesten we onderzoeken hoe we het binnenmilieu van ons schoolgebouw energiezuiniger en gezonder konden maken, bv. door tijdens de pauze de lampen uit! Digibord niet onnodig laten branden. In februari hebben we de CITO toetsen medio groep 6 gemaakt.

Voor de vakanties hebben we weer  groepjes gewisseld en na de vakantie gaan we weer starten met taakspel.

Hieronder staan de foto's van ons taakspelgroepje.

December 2016

Kerst 2016

We namen allemaal lekkere dingen mee voor het kerstontbijt. Toen gingen we naar het Hoofdgebouw en kwamen alle opa’s en oma’s binnen en zongen we Jingle bells. Toen gingen we weer naar de klas.  En gingen we knutselen in groepjes maar helaas moesten we stoppen. Toen was het middag en werden we opgehaald door kinderen van groep 8 toen gingen we weer zingen want sommige konden ’s ochtends niet. Om 15:30 zongen we oh dennenboom en midden in de winternacht voor alle ouders.

groetjes Jill en Iris

Sinterklaas 2016

Klik op de foto om het hele album te bekijken.

Kinderboekenweek 2016

Maandag 10 oktober kwam de oma van yvette bij ons in de klas om iets te vertellen over het onderwijs van vroeger. De kinderen hebben hier veel van geleerd. Op vrijdag hebben de kinderen ook nog geprobeerd om met een kroontjespen te schrijven. Dit is nog best lastig.

Donderdag  13 oktober hebben we aan boekdaten gedaan met groep 8. Boekdaten is een variant op speeddaten. De kinderen moesten elkaar 1 minuut interviewen over een leesboek. Na elke 'date' konden de kinderen aankruisen of ze het boek zouden willen lezen, daarna schoven ze een plekje op. Na een half uurtje hadden ze een mooie lijst met titels van leesboeken.

De komende periode gaan we in de klas aan de slag met promotie van boeken. Sommige kinderen hebben hun boekaffiche zelfs al af!!

September 2016

De eerste weken in groep 6 zitten er weer op. Ondanks het warme weer hebben we al veel gewerkt. Voor in de klas hebben we een verjaardagskalender gemaakt. We hebben gekke snorren, grappige brillen en andere attributen gekuntseld en deze gebruikt voor onze foto. Dit was leuk om te doen. Hieronder een aantal voorbeelden.