Groep 7 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 A

Oktober 2017

Wij zijn met onze groep bezig met een project over Nederland Waterland.

We hebben al verschillende dingen gedaan, zoals:

  • In groepjes een fotospeurtocht doen over bruggen, eilanden en de afsluitdijk. Wie, wat en waarom.
  • In groepjes gekeken wat we al weten over Nederland waterland.
  • Een presentatie gehouden in kleine groepjes (bruggen, visserij, drinkwater enz.).
  • Een excursie naar Schokland gemaakt met als opdracht: maak foto’s van Schokland. Hoe kan ik zien dat dit een eiland is geweest? We hebben lekker gefietst!

We gaan na de herfstvakantie verder met dit project.

Wat gaan we nog doen?

  • Met een groepje een polder ontwerpen en bouwen met materiaal.
  • Met een groepje een vlag ontwerpen voor de gebouwde polder.
  • We gaan op zoek naar liedjes over water. En misschien maken we zelf nog een superhit!
  • We gaan in groepjes een spel ontwerpen met als thema: dieren en planten in en om het water.

Dus we gaan nog heel veel doen! Groetjes van de kinderen uit groep 7a.

september 2017

In groep 7a zijn we dit jaar begonnen met onderwerp Familie tijdens de taalles. We leren dan veel woorden die met familie te maken hebben en we gaan nadenken over ons eigen gezin, onze familie en familiegeschiedenis. En wat betekent onze achternaam eigenlijk en waar komt het vandaan? De laatste lessen van dit onderwerp moeten we zelf aan de slag met een verhaal uit onze familiegeschiedenis. Het mag vrolijk, verdriet en/of spannend zijn. We zijn er druk mee aan de slag gegaan en hieronder is al één van de verhalen te lezen.

Bloedneus onder de douche.

Een paar jaar geleden stond ik onder de douche met mijn zus Anna. Zoals altijd klooiden we met elkaar. Mijn moeder was weg, alleen mijn vader was thuis. En toen op dat moment gebeurde het…. mijn zus sloeg mij, voor de grap, op mijn arm. Best hard. Ik wou het terug doen maar ze stapte opzij. Ik kwam met mijn hand vol tegen haar neus aan. Opeens stroomde er allemaal bloed uit haar neus…. ik had het gevoel dat ik flauw viel. Ik schreeuwde zo hard als ik kon: PAPAAAAAAAAA!!!!! Ik huilde zo hard dat hij zich wel moest haasten. Ondertussen zat de douchecabine al helemaal vol met bloed. Opeens hoorde ik mijn zus grinniken, ik voelde een harde lach aankomen: HAHAHA! klonk het uit mijn mond. Ik sloeg mijn hand voor mijn mond want ja, je weet maar nooit zeker of iemand echt lacht… maar toen moest ze echt hard lachen en mijn vader ook. Ik begon ook te lachen. En toen stonden we daar maar…. ik met tranen in mijn ogen, mijn vader met super veel wc papier in zijn handen en mijn zus natuurlijk met een bloedneus. Allemaal hadden we de slappe lach en we wisten allemaal niet waarom….Wat een avontuur.  Eline