Groep 7 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 A

Mei 2019

Den Haag.

Wij zijn in den haag geweest. Het was er erg leuk, en we hebben veel geleerd over politiek. Het was erg interessant. En leerzaam. Er was veel te doen en we moesten ook een stad bouwen, leren geld verdelen. Het was allen wel jammer dat we niet meer bij het debat mochten zijn, maar dat was niet heel erg. We hadden toch heel veel gedaan al. Het was ook erg leuk om in het binnen hof een keer te zijn en om het kamertje van minister president mark Rutten te zien. We hebben veel geleerd van de begeleider die we hadden. Er was veel te beleven dus! Madurodam was ook heel leuk, we moesten eerst opdrachten maken en daarna mochten we nog vrij rondlopen door het hele park. Er waren veel meeuwen en iemand was daardoor zelf gebeten. Pijnlijk dus. Voorderest was het heel erg leuk.

IPC Thema

Groep 7 heeft het thema voortrekkers van verandering (politiek). We moeten daarbij een eigen politieke partij oprichten en standpunten bedenken. De groepjes debatteren over de standpunten. De groepjes leren hierbij beter samenwerken. Op 3 april gaan de beide groep 7 naar het Binnenhof in Den Haag. We gaan daar een eigen stad ontwerpen en naar de tweede kamer.

Paddentrek

Dinsdag 26 Maart had groep 7a paddentrek in het Kuinrebos. Jammer genoeg hadden we niks gevonden, maar het was wel een leerzame dag. In het begin leerden we over Kikkers, Padden, Salamanders en de andere dieren die daar leven. Ook legde de man van Staatsbosbeheer uit welke planten daar leven. Toen gingen we een wandeling maken om te kijken of er dieren in de kokers zaten. Aan het einde vond iedereen het jammer dat we geen dieren hadden gevonden, maar het was wel een leuke boswandeling.

Boomfeestdag

Woensdag 27 Maart hadden de groepen 6 en 7 boomfeestdag in het Schokkerbos. De groepen moesten ongeveer een uur fietsen. Maar het was het wel waard. We kregen eerst een uitleg waarom ze boompjes gingen planten en hoe dat moest. Daarna moesten we in twee tallen boompjes planten. Toen we klaar waren, begonnen we met een boswandeling waarin we ondertussen kraampjes tegen kwamen waar we dingen moesten doen. We kwamen later dan verwacht op school, maar dat maakte niet uit. Conclusie: Leuke dag!

Groetjes Olivia en Aleyna

Maart 2019

Op vrijdag 1 maart hebben wij carnaval gevierd. Bijna alle kinderen hadden zich verkleed en iedereen zag er heel mooi uit. We begonnen in de klas en bekeken hoe we verkleed waren. Vervolgens hebben we met elkaar een film gekeken. Daarna was het pauze en aten wij een appel en zakje chips en kregen wij wat ranja. Vervolgens kwamen de Droogpieren bij ons op de dependance en maakten zij er een feestje van. We deden met elkaar de polonaise en gingen roeien op de grond. Toen de droogpieren weer weg gingen hebben we lekker een half uur buiten gespeeld. Daarna was het tijd voor de playbackshow. We keken naar de acts uit groep 7 en 8 en naar de meesters en juffen die het vliegerlied playbackten. We sloten de dag af in de klas. We kijken terug op een geslaagde dag.

December 2018

We hebben bij IPC verschillende proefjes gedaan met verschillende krachten. Bijvoorbeeld zwaartekracht, G-kracht en middelpuntvliedende kracht. Op 20 december hadden we kerst op school. Bij het kerstdiner namen veel kinderen iets lekkers mee  later hebben we dat lekker gegeten. De gerechten waren verdeeld in voor-, hoofd- en nagerecht. Zo kregen we bijvoorbeeld pannenkoekjes, zalmwraps, fruit en verschillende toetjes. Met taal hebben we veel nieuwe dingen over Nederland geleerd daar hadden we ook een toets over. Zo weten we nu dat er in Nederland verschillende dialecten worden gesproken. En in Friesland hebben ze zelfs hun eigen taal, het Fries genaamd. Met rekenen hebben we delen en kilometers per uur geleerd daar hadden we ook een toets op.De laatste dag voor de vakantie hadden we telefoon dag dat houdt in dat je bijvoorbeeld muziek mag luisteren of spelletjes doen op je telefoon of Ipad.

Sam en Naomi

November 2018

Deze week zijn wij met groep 7 begonnen met een nieuw thema van IPC. Dit thema heet Op de Kermis. We gaan op 14 februari een kermis op school houden. Dit vinden wij erg leuk. We maken in de klas nu affiches, zodat er meer mensen op de kermis komen.

Ook hebben we vorige week de voorleeswedstrijd gehad op school. Deze heeft Meike uit onze klas gewonnen. Ze mag nu door naar de volgende ronde in de bibliotheek.

Volgende week is Sinterklaas. Hier hebben wij erg veel zin in. We zijn erg benieuwd wat wij gaan krijgen, wel jammer dat Sint niet op school kan komen. Maar gelukkig hebben veel meesters en juffen zich opgegeven om Sinterklaas te vervangen.

Start schooljaar 2018 2019

De eerste zeven weken hebben we meester Jan goed leren kennen en veel van hem geleerd, zoals Engels en IPC. Met IPC hebben we het thema ‘De wijde wereld’. We hebben het over de VOC gehad en hebben we een eigen bedrijfje gestart. Nu zijn we bezig met het maken van een plattegrond van de school. We zijn heel erg blij met meester Jan. Na de herfstvakantie gaan we beginnen met de boekaffiches en de voorleeswedstrijd. We hebben de voorrondes van de voorleeswedstrijd al gehad. We hopen dat we nog veel leren van meester Jan en het leuk te hebben.

Groetjes,

Megan en Meike