Groep 7 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 A

Maart 2019

Op vrijdag 1 maart hebben wij carnaval gevierd. Bijna alle kinderen hadden zich verkleed en iedereen zag er heel mooi uit. We begonnen in de klas en bekeken hoe we verkleed waren. Vervolgens hebben we met elkaar een film gekeken. Daarna was het pauze en aten wij een appel en zakje chips en kregen wij wat ranja. Vervolgens kwamen de Droogpieren bij ons op de dependance en maakten zij er een feestje van. We deden met elkaar de polonaise en gingen roeien op de grond. Toen de droogpieren weer weg gingen hebben we lekker een half uur buiten gespeeld. Daarna was het tijd voor de playbackshow. We keken naar de acts uit groep 7 en 8 en naar de meesters en juffen die het vliegerlied playbackten. We sloten de dag af in de klas. We kijken terug op een geslaagde dag.

December 2018

We hebben bij IPC verschillende proefjes gedaan met verschillende krachten. Bijvoorbeeld zwaartekracht, G-kracht en middelpuntvliedende kracht. Op 20 december hadden we kerst op school. Bij het kerstdiner namen veel kinderen iets lekkers mee  later hebben we dat lekker gegeten. De gerechten waren verdeeld in voor-, hoofd- en nagerecht. Zo kregen we bijvoorbeeld pannenkoekjes, zalmwraps, fruit en verschillende toetjes. Met taal hebben we veel nieuwe dingen over Nederland geleerd daar hadden we ook een toets over. Zo weten we nu dat er in Nederland verschillende dialecten worden gesproken. En in Friesland hebben ze zelfs hun eigen taal, het Fries genaamd. Met rekenen hebben we delen en kilometers per uur geleerd daar hadden we ook een toets op.De laatste dag voor de vakantie hadden we telefoon dag dat houdt in dat je bijvoorbeeld muziek mag luisteren of spelletjes doen op je telefoon of Ipad.

Sam en Naomi

November 2018

Deze week zijn wij met groep 7 begonnen met een nieuw thema van IPC. Dit thema heet Op de Kermis. We gaan op 14 februari een kermis op school houden. Dit vinden wij erg leuk. We maken in de klas nu affiches, zodat er meer mensen op de kermis komen.

Ook hebben we vorige week de voorleeswedstrijd gehad op school. Deze heeft Meike uit onze klas gewonnen. Ze mag nu door naar de volgende ronde in de bibliotheek.

Volgende week is Sinterklaas. Hier hebben wij erg veel zin in. We zijn erg benieuwd wat wij gaan krijgen, wel jammer dat Sint niet op school kan komen. Maar gelukkig hebben veel meesters en juffen zich opgegeven om Sinterklaas te vervangen.

Start schooljaar 2018 2019

De eerste zeven weken hebben we meester Jan goed leren kennen en veel van hem geleerd, zoals Engels en IPC. Met IPC hebben we het thema ‘De wijde wereld’. We hebben het over de VOC gehad en hebben we een eigen bedrijfje gestart. Nu zijn we bezig met het maken van een plattegrond van de school. We zijn heel erg blij met meester Jan. Na de herfstvakantie gaan we beginnen met de boekaffiches en de voorleeswedstrijd. We hebben de voorrondes van de voorleeswedstrijd al gehad. We hopen dat we nog veel leren van meester Jan en het leuk te hebben.

Groetjes,

Megan en Meike