Groep 7 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 B

December 2018

De afgelopen maanden zijn we met verschillende dingen bezig geweest, Sinterklaas, IPC en Kerst. Met IPC werken we met het thema Kermis. In de gymzaal hebben we proefjes uitgevoerd met zwaartekracht. Verschillende dingen werden naar beneden “gegooid” vanaf het klimrek. We hebben het op verschillende manieren geprobeerd: met een parachute, met ballonnen en natuurlijk gewoon het verschil bekijken tussen een zware en een lichte bal. Deze resultaten gaan we nu in grafiek of tabel verwerken. We zijn ook druk geweest met het bouwen van een soort knikkerbaan. Deze moest gebouwd worden met alleen maar A4 papier, artstraws en lijm. Moeilijk, zo zonder plakband. Het doel was om de knikker zover mogelijk te laten rollen door de gang. De langste afstand was 16 meter! De surprises zijn heel mooi geworden, op de foto staan alle mooie kunstwerken. Wij willen iedereen fijne feestdagen wensen en een goed 2019!
Groetjes van groep 7b.

November 2018

In groep 7b zijn we de afgelopen weken bezig geweest met de boekpromotie. De kinderen kiezen een boek uit dat ze gelezen hebben en gaan dan reclame maken voor dit boek. De posters zijn heel mooi geworden en veel kinderen worden aangestoken om een nieuw boek te gaan lezen.

Volgende week is het alweer 5 december en dan vieren we Sinterklaas op school. De kinderen zijn nu druk bezig met het maken van surprises en gedichten. Toch wel spannend. De Rommelpiet is deze week op school geweest en het lijkt ons beter dat volgend jaar de Schoonmaakpiet komt.

Met IPC zijn we begonnen met het project de Kermis. We gaan kijken naar de geschiedenis van de kermis maar ook naar de manier waarop attracties werken. Dit thema gaat door tot halverwege februari en op 14 februari hebben we de afsluiting van dit project.

Groetjes groep 7b.

Start schooljaar 2018 2019

De afgelopen 7 weken hebben we al veel dingen gedaan.

We zijn bezig met het IPC project over de wereldhandel. We leren veel over de VOC, ruilhandel en bruggen bouwen. We hebben gekeken wat de export,- en import producten zijn van Nederland en andere landen. Het was leuk om het handelspel te maken en te spelen. Omdat de VOC handelde in specerijen hebben wij ons een beetje verdiept in verschillende kruiden. We hadden een echte smaaktest….dat was best nog wel moeilijk! De komende weken gaan we nog leren over de invloed van handel op verschillende landen. Hoe we allemaal met elkaar te maken hebben en hoe het komt dat het ene land rijker is dan het andere land. Tussendoor zijn we ook nog naar paleis het Loo geweest in Apeldoorn. Daar hebben wij een rondleiding gehad door de pronktuinen. Het was een fijne en gezellige morgen met elkaar. En we hadden heerlijk weer! Deze week hebben we ook koekjes en muffins gebakken. Ook al hadden de koekjes soms vreemde vormen……ze smaakten heerlijk. In de klas zijn we ook hard aan het werk met rekenen: we leren al over procenten, breuken, rekenen met decimalen en de keersommen onder elkaar. Best veel hoor maar wel leuk als het lukt. Nu lekker herfstvakantie en daarna gaan we er weer tegenaan!

Groetjes van groep 7b.