Groep 7 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 B

Groep 7 gaat op kamp!

De groepen 7a 7b gaan dit jaar weer op schoolkamp. Dit jaar gaan we naar Epe, naar een kampeerboerderij. De kinderen verwachten dat het een super kamp wordt.  We hopen dat het super gezellig wordt, met een bonte avond waarbij veel leuke optredens zijn. We denken dat er alleen maar leuke dingen gaan gebeuren. We hopen dat we gezellig samen gaan eten, en lekker samen gaan spelen. En hopelijk is er ook een speeltuin, zwembad om ons te vermaken. Hopelijk liggen de bedden ook een beetje fatsoenlijk om fijn te slapen. En even om sommige kinderen (en ouders) gerust te stellen: ‘de jongens en de meisjes slapen apart!’. En hopelijk komt er geen gedoe tussen de jongens en de meiden.

Groetjes Veerle en Jill

Groep 7 gaat op kamp!

Groetjes Veerle en Jil

Musical meesters en juffen

Meester Jan was dokter Poepjes in de musical.

februari 2018

De Albert Schweitzerschool bestaat 50 jaar en we gaan een tijdcapsule maken, er helpen ook kinderen met het begraven van de tijdcapsule. Vijf kinderen van groep 7b en ook 5 kinderen van groep 7a helpen na school met koffie en thee inschenken en lekkere hapjes rondbrengen. Mensen hebben daarvoor een uitnodiging gekregen, als je dat niet hebt mag je ook niet komen dus moet u niet denken dat het alleen maar voor ouders is. Dat u het even weet. We hebben op die dag ook een taartenbakwedstrijd. De taarten worden geproefd door de leerlingenraad en dan kun je een prijsje of iets anders krijgen. De hele school doet mee aan de tijdcapsule. We maken een papiertje en op dat papiertje schrijven we een tekst wat en wie we later zijn en dan wordt de tijdcapsule weer over 50 jaar op gegraven en komen de klassen over 50 jaar weer bij elkaar om de tijdcapsule op te graven.

Elise Goossens (groep 7B)

Sinterklaas 2017

November 2017

IPC is een leuk en leerzaam vak, vind ik. We doen leuke dingen tijdens IPC, want je hebt een taak die je mag uitvoeren hoe je zelf wilt. We gingen naar Schokland, daar moest je in groepjes foto`s maken. En we moesten iets van Nederland waterland kiezen. Zelf had ik sluizen, daar moest je info over vinden op de computer en in boeken en we moesten ook een polder ontwerpen van lego of kapla en een naam daar moest je goed voor samenwerken. De leukste opdracht vond ik het gemaal maken van klei, want ik wil later dingen ontwerpen.

Groetjes Daan

september 2017

Nieuwe klas, nieuwe meester, meer verantwoordelijkheid en ander werk. Gezelligheid, veel grapjes, respect en heel soms een mopperende meester. Dat is groep 7b. 4 t/m 9 september De nieuwe klas is even wennen voor veel kinderen. We hebben voor het eerst Engels! Ook moest een groot deel voor het eerst op de fiets naar gym. In de ochtend is het meestal erg rustig in de klas en wordt er hard gewerkt. In de middag is het iets drukker. Er zijn al veel nieuwe vrienden gemaakt. Ook is er bijna geen ruzie. 11 t/m 15 september Deze week zijn een aantal leerlingen ziek. Zowel aan het begin van de week, als aan het einde. Er werd net als de week er voor ’s ochtends goed gewerkt. ’S Middags was het wederom iets onrustiger. Er werd veel gesproken over orkaan Irma en over belangrijk ander nieuws. Ook hebben we geleerd om respect te hebben voor anderen, want dat vond meester erg belangrijk.Tot slot We waren erg blij met hoe het ging. Niet te rumoerig, maar ook niet te stil. Het waren twee top weken! Susanne Poldervaart