Groep 7 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 B

Juni 2019

De afgelopen tijd hebben we veel gedaan.

Het verkeersexamen. Iedereen heeft zijn diploma gehaald.

Schoolkamp in Appelscha.

Workshop op Schokland maar we vonden daar het buitenspelen het leukst!

Bezoek gehad van een veteraan die ons meer heeft verteld over hoe het is om uitgezonden te worden naar een ander land.

We hebben met de klas veel gewerkt over de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Deze week hebben we meegedaan met de avondvierdaagse.

Met gym zijn we van ringhockey!

Na schooltijd hebben we gekeken naar de eerste wedstrijd van de dames op het wereldkampioenschap voetbal.

Mei 2019

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het onderwerp verkiezingen in onze groep. Een aantal groepjes hebben een politieke partij opgericht en hebben hier ook posters voor gemaakt. De partijleden gingen ook op de foto en wij hebben een foto van een van de partijen bijgevoegd.

We zijn met de groepen 7 ook naar Den Haag geweest en hebben een bezoek gebracht aan Madurodam en de Tweede Kamer. Het was een indrukwekkende en gezellige dag. Met z’n allen in de tram! Dat was spannend.

De afgelopen maanden hebben we de spreekbeurten gedaan en voor het eerst hebben we gebruik gemaakt van een PowerPoint presentatie. Dit ging heel goed en de spreekbeurten waren afwisselend. We hebben het gehad over de evolutie, Parijs, fotografie en nog veel meer interessante onderwerpen. Op deze pagina hebben we een foto geplaatst van Job, die was in de boeien geslagen door Mees. Mees deed zijn spreekbeurt over de politie. Hij had echte handboeien en een wapenstok mee! Natuurlijk is bijna iedereen in de boeien geslagen, gelukkig had Mees het sleuteltje meegenomen……

Groetjes van groep 7b

 


April 2019

De afgelopen weken hebben we veel gedaan.

We zijn met IPC begonnen met het thema Voortrekkers van verandering. We gaan in de klas eigen partijen maken en gaan op elkaar stemmen.

We zijn met de klas naar het Kuinrebos geweest en hebben daar toch maar 32 kikkers en 3 salamanders over gezet. We hadden mooi weer en het was heel gezellig.

We zijn deze week ook met z’n allen naar Schokland gefietst, daar hebben we bomen geplant. Het fietsen ging goed (alvast oefenen voor kamp).

Volgende week gaan we naar den Haag. Daar gaan we de Tweede Kamer en Madurodam bezoeken.

Hieronder foto’s van IPC. We hebben een tijdlijn van ons eigen leven gemaakt. Daarna gingen we op zoek naar belangrijke mensen in de geschiedenis van Nederland. Daar gaan we nu ook een tijdlijn van maken.

Groetjes van groep 7b.

   

Maart 2019

8 maart 2019  

Wat hebben we de afgelopen periode gedaan, even denken:

 • Hard werken…..
 • Verhuizen naar een ander lokaal.
 • Cito toetsen.
 • Valentijnsdag.
 • Rapporten.
 • Verjaardag juf.
 • Een nieuwe stagejuf: juf Aylin.
 • We hebben planten in de klas gekregen van de leerlingenraad, zo krijgen we meer zuurstof en een gezondere werkomgeving.
 • We doen in de klas ook regelmatig gezelschapsspelletjes en dan mogen we ook bouwen. Wisten jullie dat stiften ook leuk zijn om mee te bouwen? We hebben er een foto van gemaakt.
 • Ohja, we hebben ook carnaval gevierd. We hebben een foto gemaakt van onze groep en op deze website geplaatst.

De komende periode gaan we nog veel verschillende dingen doen:

 • Boomplantdag
 • De paddentrek in het Kuinrebos.
 • Bezoek aan den Haag: Madurodam en de Tweede Kamer.
 • Bezoek aan Schokland.

De volgende keer hebben we vast en zeker foto’s van al deze avonturen.

 groetjes groep 7b

   

December 2018

De afgelopen maanden zijn we met verschillende dingen bezig geweest, Sinterklaas, IPC en Kerst. Met IPC werken we met het thema Kermis. In de gymzaal hebben we proefjes uitgevoerd met zwaartekracht. Verschillende dingen werden naar beneden “gegooid” vanaf het klimrek. We hebben het op verschillende manieren geprobeerd: met een parachute, met ballonnen en natuurlijk gewoon het verschil bekijken tussen een zware en een lichte bal. Deze resultaten gaan we nu in grafiek of tabel verwerken. We zijn ook druk geweest met het bouwen van een soort knikkerbaan. Deze moest gebouwd worden met alleen maar A4 papier, artstraws en lijm. Moeilijk, zo zonder plakband. Het doel was om de knikker zover mogelijk te laten rollen door de gang. De langste afstand was 16 meter! De surprises zijn heel mooi geworden, op de foto staan alle mooie kunstwerken. Wij willen iedereen fijne feestdagen wensen en een goed 2019!
Groetjes van groep 7b.
 

November 2018

In groep 7b zijn we de afgelopen weken bezig geweest met de boekpromotie. De kinderen kiezen een boek uit dat ze gelezen hebben en gaan dan reclame maken voor dit boek. De posters zijn heel mooi geworden en veel kinderen worden aangestoken om een nieuw boek te gaan lezen.

Volgende week is het alweer 5 december en dan vieren we Sinterklaas op school. De kinderen zijn nu druk bezig met het maken van surprises en gedichten. Toch wel spannend. De Rommelpiet is deze week op school geweest en het lijkt ons beter dat volgend jaar de Schoonmaakpiet komt.

Met IPC zijn we begonnen met het project de Kermis. We gaan kijken naar de geschiedenis van de kermis maar ook naar de manier waarop attracties werken. Dit thema gaat door tot halverwege februari en op 14 februari hebben we de afsluiting van dit project.

Groetjes groep 7b.

   

Start schooljaar 2018 2019

De afgelopen 7 weken hebben we al veel dingen gedaan.

We zijn bezig met het IPC project over de wereldhandel. We leren veel over de VOC, ruilhandel en bruggen bouwen. We hebben gekeken wat de export,- en import producten zijn van Nederland en andere landen. Het was leuk om het handelspel te maken en te spelen. Omdat de VOC handelde in specerijen hebben wij ons een beetje verdiept in verschillende kruiden. We hadden een echte smaaktest….dat was best nog wel moeilijk! De komende weken gaan we nog leren over de invloed van handel op verschillende landen. Hoe we allemaal met elkaar te maken hebben en hoe het komt dat het ene land rijker is dan het andere land. Tussendoor zijn we ook nog naar paleis het Loo geweest in Apeldoorn. Daar hebben wij een rondleiding gehad door de pronktuinen. Het was een fijne en gezellige morgen met elkaar. En we hadden heerlijk weer! Deze week hebben we ook koekjes en muffins gebakken. Ook al hadden de koekjes soms vreemde vormen……ze smaakten heerlijk. In de klas zijn we ook hard aan het werk met rekenen: we leren al over procenten, breuken, rekenen met decimalen en de keersommen onder elkaar. Best veel hoor maar wel leuk als het lukt. Nu lekker herfstvakantie en daarna gaan we er weer tegenaan!

Groetjes van groep 7b.