Groep 7 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 B

Maandag t/m vrijdag juf Mariska

Groep 7B september 2019

Oktober 2019

Groep 7b, oktober 2019.

IPC.

De afgelopen 6 weken zijn we met IPC bezig geweest met het onderwerp Kunst. Hoe Nederlandse kunstenaars de wereld zien. We hebben ons verdiept in Rembrandt, Corneille, Appel, van Gogh en Mondriaan. We zijn ook naar het museum de Fundatie in Zwolle geweest, daar hebben we echte van Goghs, Appels en Mondriaans gezien! Dat was leuk om te herkennen. We hebben natuurlijk ook zelf kunst gemaakt. Daar zijn foto’s van gemaakt, die staan ook bij dit stukje.

Het bezoek aan de Fundatie, enkele reacties:

Museum.

We gingen met de hele klas naar een museum. We kwamen binnen en het was heel leuk en wit. We moesten wel stil zijn. We gingen naar boven voor de schilderijen. Dat was mooi, alle schilderijen waren bijzonder. Ik had het schilderij Gezicht op la Cava gekozen. Het is gemaakt door Joseph Huis in 1817.

Emma, groep 7b.

Fundatie Zwolle.

De Fundatie was goed, alleen was het ei op het dak wel wat hoog. Daar word ik duizelig van, dus ik geef het een 8,2. De schilderijen waren echt precies goed, die geef ik een 10+.

Mike groep 7b.

Fundatie museum.

Ik vond het heel erg leuk en spannend omdat er mooie schilderijen waren.

De Tahiti Sunset van Jeroen Krabbé vind ik het mooist omdat er vele kleuren in verwerkt zijn. Die berg vond ik ook heel erg mooi.

Zuzannsa, groep 7b.