Groep 7 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 B

Start schooljaar 2018 2019

De afgelopen 7 weken hebben we al veel dingen gedaan.

We zijn bezig met het IPC project over de wereldhandel. We leren veel over de VOC, ruilhandel en bruggen bouwen. We hebben gekeken wat de export,- en import producten zijn van Nederland en andere landen. Het was leuk om het handelspel te maken en te spelen. Omdat de VOC handelde in specerijen hebben wij ons een beetje verdiept in verschillende kruiden. We hadden een echte smaaktest….dat was best nog wel moeilijk! De komende weken gaan we nog leren over de invloed van handel op verschillende landen. Hoe we allemaal met elkaar te maken hebben en hoe het komt dat het ene land rijker is dan het andere land. Tussendoor zijn we ook nog naar paleis het Loo geweest in Apeldoorn. Daar hebben wij een rondleiding gehad door de pronktuinen. Het was een fijne en gezellige morgen met elkaar. En we hadden heerlijk weer! Deze week hebben we ook koekjes en muffins gebakken. Ook al hadden de koekjes soms vreemde vormen……ze smaakten heerlijk. In de klas zijn we ook hard aan het werk met rekenen: we leren al over procenten, breuken, rekenen met decimalen en de keersommen onder elkaar. Best veel hoor maar wel leuk als het lukt. Nu lekker herfstvakantie en daarna gaan we er weer tegenaan!

Groetjes van groep 7b.