Groep 7 B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7 B

Maandag t/m vrijdag juf Mariska

Groep 7B september 2019

Februari 2020

Vandaag hebben we carnaval gevierd. We hebben spelletjes gedaan, maskers geknutseld en film gekeken. En de playbackshow moeten we ook niet vergeten. Onze groep werd goed vertegenwoordigd door Stijn en Mees. Verder zijn we vorige maand begonnen met het nieuwe thema van IPC. Aan het einde van deze periode weten we veel van de ruimte, planeten, ons zonnestelsel, astronauten en hebben we onze eigen planeet gemaakt van papier maché.

We hebben nu lekker voorjaarsvakantie en we gaan ervan genieten.

Groetjes van groep 7b.

 

 

December 2019 (Kerst)

Wij hebben de afgelopen weken een gezellige tijd gehad. We hebben geknutseld, veel kaarsjes gebrand en ons voorbereid op de kerst met het kerstverhaal.

Gisteravond hadden we het kerstdiner. We hadden heel veel lekkere dingen meegenomen, het zag er prachtig uit en het was een gezellige avond.

Hieronder zien jullie de foto’s van het kerstdiner en de engeltjes die we hebben geknutseld.

Wij wensen iedereen een fijne kerst en een super 2020.

   

December 2019 (Sinterklaas)

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt. Met rekenen leren we veel nieuwe dingen, zoals vermenigvuldigen met breuken, delen met breuken, staartdelingen, rekenen met procenten en rekenen op schaal. Met spelling zijn we bezig met de werkwoorden en leren we woorden te schrijven uit de militair categorie. Met taal hebben we het gehad over helden en hebben veel aandacht besteed aan Nelson Mandela. We zijn ook na gaan denken over onze eigen helden en kunnen daar dan ook meer over vertellen en schrijven. Met IPC zijn we op dit moment bezig met de geschiedenis van het koninklijke huis. We hebben informatie gezocht over al onze koningen en koninginnen. Een koninklijke stamboom als resultaat. Natuurlijk hebben we de afgelopen weken ook bezoek gehad van de rommelpiet en hebben we gisteren gezellig Sinterklaas gevierd. De surprises en gedichten waren mooi! De komende weken gaan we ons voor bereiden op de kerst en staan we een paar keer per week stil bij de Advent periode.

   

Oktober 2019

Groep 7b, oktober 2019.

IPC.

De afgelopen 6 weken zijn we met IPC bezig geweest met het onderwerp Kunst. Hoe Nederlandse kunstenaars de wereld zien. We hebben ons verdiept in Rembrandt, Corneille, Appel, van Gogh en Mondriaan. We zijn ook naar het museum de Fundatie in Zwolle geweest, daar hebben we echte van Goghs, Appels en Mondriaans gezien! Dat was leuk om te herkennen. We hebben natuurlijk ook zelf kunst gemaakt. Daar zijn foto’s van gemaakt, die staan ook bij dit stukje.

Het bezoek aan de Fundatie, enkele reacties:

Museum.

We gingen met de hele klas naar een museum. We kwamen binnen en het was heel leuk en wit. We moesten wel stil zijn. We gingen naar boven voor de schilderijen. Dat was mooi, alle schilderijen waren bijzonder. Ik had het schilderij Gezicht op la Cava gekozen. Het is gemaakt door Joseph Huis in 1817.

Emma, groep 7b.

Fundatie Zwolle.

De Fundatie was goed, alleen was het ei op het dak wel wat hoog. Daar word ik duizelig van, dus ik geef het een 8,2. De schilderijen waren echt precies goed, die geef ik een 10+.

Mike groep 7b.

Fundatie museum.

Ik vond het heel erg leuk en spannend omdat er mooie schilderijen waren.

De Tahiti Sunset van Jeroen Krabbé vind ik het mooist omdat er vele kleuren in verwerkt zijn. Die berg vond ik ook heel erg mooi.

Zuzannsa, groep 7b.