Groep 7A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 7A

Excursie Roc Friesepoort

Vrijdag 2 juni is groep 7a ’s middags n.a.v de muurkrant presentatie van Bram op bezoek geweest op het Roc Friesepoort. We mochten hier met de hele klas een kijkje nemen op de afdeling ‘Zorg’ omdat Bram zijn moeder daar werkt. Dit wel enorm leerzaam en leuk. We leerden over het menselijk lichaam, hoe je iemand in en uit bed moet halen om te verzorgen, beademing en reanimatie en we mochten aan het eind een ware rolstoelrace doen op het schoolplein. Het was een ontzettend gezellige middag. Bedankt Bram en Carla!

April 2017

Afgelopen maart is groep 7a met de hele klas op excursie naar de waterzuiveringsinstallatie in Dronten geweest. Vooraf werd er een les over schoon water en water zuiveren gegeven in de klas. Dit was erg leuk en leerzaam met proefjes en filmpjes. Donderdag 9 maart was voor ons de excursie. We mochten van alles bekijken en konden veel vragen stellen. Het was een leerzame dag.

Vrijdag 21 april zijn weer onze jaarlijkse koningsspelen met als begin een vrolijke dans; “de Okido”. Natuurlijk moet hier vooraf goed voor worden geoefend in de klas.

Maart 2017

Woensdag 22 maart is groep 7a met de bus naar de nationale boomfeestdag geweest. Dit werd georganiseerd door Staatsbosbeheer. We werden opgehaald en gingen samen naar het Kuinre Bos, waar voor de kinderen een kleine show werd opgevoerd, er werden bomen geplant door de kinderen en er was een speurtocht. Aan het einde van de route konden de kinderen slaan op de kop van jut en kreeg ieder kind een ribes. Het was heerlijk weer en dus een gezellige ochtend.

December 2016

Na een drukke gezellige tijd van lampion lopen, sinterklaas met erg mooie surprises en kerst in aantocht, hebben we nu even heerlijk 2 weken vakantie. Hier foto’s van het kerstontbijt. Iedereen heeft heerlijke lekkernijen meegenomen en ziet er op zijn kerst-best uit.

Sinterklaas 2016

Klik op de foto om het hele album te bekijken

Klassenfoto groep 7a.   14 oktober 2016

Groot feest in de klas. Meester heeft een dochter gekregen “Jolijn” en dit wordt gevierd met de kinderen in de klas met beschuit met muisjes en verwennerij.

Kinderboekenweek 2016.

Op de foto zijn de kinderen van groep 7a met kinderen uit groep 6/7 bezig met een boekendate. Hierbij moeten ze in een minuut hun eigen meegebrachte boek promoten. Een erg gezellige en leuke opdrachten, achteraf waren er veel kinderen enthousiast geraakt over nieuwe boeken die ze graag wilden gaan lezen.

September 2016

We hebben ondertussen al weer 3 gezellige weken met elkaar gehad. Naast hard werken hebben we ook geprobeerd, hoe het is om mee te doen met de “1 mile”. Hierbij loop je ’s ochtends een mijl (hard of rustig), waardoor je na het lopen je extra goed kan concentreren op je werk. Omdat het erg warm was op school hebben we ook zo nu en dan even een moment gekozen voor ontspanning (een spel tussendoor of even naar buiten). Ook tijdens deze “vrijere” momenten is groep 7a een fijne groep die goed om elkaar denkt. Op de foto de “weekendkring” waarbij de kinderen elkaar ontmoeten om kort met elkaar te bespreken wat ze hebben beleefd.