Groep 8 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 8 A

December 2017

Sinterklaas en kerst

De afgelopen periode hebben wij Sinterklaas in de klas gevierd en gaan wij nog kerst vieren. Met Sinterklaas hebben wij surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. ’s Middags kwam de Sint en zijn Pieten nog even in de klas. Het was een leuke dag! Met Kerst gaan wij ’s avonds naar school en gaan wij gezellig met elkaar eten en naar de kerstmarkt op school! Daarna gaan wij genieten van de kerstvakantie

Groetjes, Groep 8A

   


Sinterklaas 2017

November 2017

De kinderen uit groep 6, 7, 8 hebben de methode IPC uit geprobeerd. Voor de opening van IPC kwamde directrice binnen met een brief die meester dringend moest voorlezen.Daar stond in dat het de afgelopen dagen heel veel geregend had en dat er te veel water in alle rivieren en meren zat daardoor zat er een gat in de dijken.Het alarm ging een paar minuten later af we moesten allemaal naar buiten toe.Heel veel kinderen vonden het spannend. Later mochten we weer naar binnen toen zeiden alle leerkrachten dat het een grap was voor de opening van IPC.Heel veel vonden dat niet leuk. Daarna moesten we naar buiten voor een opdracht dat was een soort speurtocht. We moesten dan bij de plaatjes de vragen oplossen.Een paar dagen daarna gingen we allemaal een keer naar schokland om een paar foto’s te maken hoe je kon zien dat er vroeger allemaal water was. Terug op school moest je van al die foto’s een fotocollage maken. De volgende dag kreeg je met een groepje een blad waar je allemaal rivieren en plaatsen op moest schrijven/ kleuren. De laatste week moest je een liedje maken met een groepje dat over de zee gaat. Als afsluiting gingen we bij alle klassen kijken wat hun gedaan hebben met IPC.

We vonden IPC leuk om te doen!

   


Oktober 2017

de afgelopen 7 weken hebben wij in groep 8 veel geleerd  en veel gedaan. de kinderen uit groep 8 zijn op kamp geweest van woensdag 27 september tot vrijdag 29 september op ameland waar ze veel activiteiten hebben gedaan en het super leuk hebben gehad. we hebben een nieuwe methode van geschiEdenis, natuur en aardrijkskunde IPC de thema`s zijn Nederland waterland en De goudeneeuw we hebben daar veel projecten over , zoals je mocht een muurkant of een powerpoint enz maken. na de herft vakantie mogen de kinderen weer vol spanning op school komen ,want ze krijgen het voolopig advies te horen. de niveau`s worden al beoordeeld vanaf 6 tot 8. 

Groetjes, Demi en Britte

   


september 2017

De eerste 2 weken in groep 8a

Wij hebben een super leuke eerste week achter de rug.We hebben meteen door dat groep 8 heel hard werken is en veel werk. Groep acht is een belangrijk jaar en druk jaar met veel toetsen , kamp en natuurlijk de musical !!! We hebben nu meester Hidde als meester . De eerste week was leuk en druk je moet wel weer inkomen naar zes weken vakantie, maar was ook wel weer leuk om weer lekker bezig te gaan. Ja huiswerk word wel wennen 2 keer per week met vakken zoals werkwoordspeling en rekenen. De weektaak die (ook best wel veel is) met taken zoals achter in je rekenboek  werken, verder en een blad met spelling en rekenen  maar dat viel reuzen mee Ambrasoft een leerzaam computerspel en informatie verwerking. We hopen op een leuk jaar! 

Twan en Kaj