Groep 8 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 8 A

Juni 2019

We hebben een musical gewoon super. We zijn er al een tijdje mee bezig.Er word kleding geregeld, er is een dans juf, kinderen nemen van thuis verpakkingen mee en met die verpakkingen maken we dingen voor de musical. De liedjes, de tekst, de dansjes zitten er goed in.

Groeten,justin floran

   

Mei 2019

Hallo.

Wij zijn woensdag 3 april in Den Haag geweest. Daar zijn we naar de 2de kamer geweest en ook naar Madurodam. Dat was echt heel erg leuk, want we gingen met de tram! Eerst zijn we in Madurodam geweest daar kregen we uitleg over een speurtocht met een ipad , toen we de uitleg wisten mocht je groepjes maken en daarna mocht je beginnen. Er was behoorlijk veel te zien en dat was echt heel leuk! Na de speurtocht mocht je nog even een rondje lopen om alles goed te bekijken en om foto’s te maken. Toen die tijd voorbij was gingen we met de tram naar de 2de kamer ondertussen kon je ook veel zien. Toen we bij de 2de kamer waren aangekomen kregen we uitleg van het binnenhof wat er hier allenmaal gebeurde ,toen kregen we een soort ketting met een kaartje er aan om bewijs te hebben dat je bij elkaar hoort. Toen we de uitleg hadden gehad gingen we naar binnen in de 2de kamer daar moest je door een poortje voor beveiligingscheck. Daarna moest je je telefoon in je jas doen en je jas werd opgehangen aan een rek en dat werd in een kluis geschoven. Later moesten we een vrouw volgen naar de ingang bij de 2de kamer daar ging ze vertellen waar het debatteren over gaat en dat was over Anne Faber. Toen moesten we heel stil de 2de kamer in lopen en op een plekje gaan zitten. Ik en meerdere kinderen snapten niet echt waar ze het nou over hadden ,omdat ze best wel lastige woorden gebruikten. We bleven niet heel lang ,maar toch wel eventjes. Toen we buiten waren kwamen veel kinderen op het idee dat we met z’n allen naar de Dunkin Donuts gingen dat was echt heel lekker!!! Toen gingen we met de tram weer naar de parkeerplaats en vanaf daar gingen we met de auto weer naar huis. Dit was de hele leuke en gezellige dag in Den Haag!

Vriendelijke groet Anouk Collignon.

April 2019

Hallo ik ben Babette uit groep 8a. wij zijn de komende tijd bezig met een nieuw project van IPC, namelijk voortrekkers van verandering. Dit project heeft veel te maken met de politiek en de tweede kamer. 3 april gaan wij ook met heel groep 8 naar de tweede kamer in Den Haag. Wat we nu veel aan het doen zijn is partijen vormen en daarbij samenwerken, we moeten in viertallen allemaal een eigen partij gaan vormen. Ik heb bijvoorbeeld een partij die heet: natuur aan de macht, en wij willen dus dat er wat meer wordt gezorgd voor de natuur. En zo heeft elk viertal zijn eigen partij.

Groetjes Babette uit groep 8a

   

Maart 2019

Carnaval 2019

Vrijdag 1 maart was het carnaval op de Albert Schweitzerschool. Wij hebben deze dag gezellig een film gekeken in de klas. Eind van de ochtend kwam de carnavalsvereniging bij ons langs. De dansmariekes hebben gedanst en verder hebben we de polonaise gedaan. ’s Middags hadden wij nog een gezellig playbackshow met optredens van groep 7, 8 en onze juffen en meesters. Het was een erg gezellige dag.

December 2018

Sinterklaas 2018

Wat waren en mooie surprises  er werd veel aan gewerkt iedereen was blij om hun eigen surprise te zien je had natuurlijk wel geduld nodig er waren dit jaar ook  weer rommelpieten die hebben behoorlijk veel rommel gemaakt je was best wel lang bezig met het opruimen van alle rommel die de rommelpieten hebben gemaakt en sint en de pieten zijn ook langs geweest en iedereen is heel erg verwent met alle pepernoten en snoepjes die ze hebben gekregen.

Kerstdiner 2018

20 december was het kerstdiner op school en toen gingen we met z,n allen eten. En hebben we met de hele school gezongen . we hadden veel plezier samen. De alle kinderen hadden lekkere dingen gemaakt.er stonden brownies, wraps, soesjes en nog veeeel meer.

November 2018

Rommelpieten 2018

Iedereen gooide zijn fiets op de grond en gingen voor het raam kijken ze wouden heel graag naar binnen maar ze moesten wachten. Toen mochten we naar binnen en het was een rommel alle tafels lagen op de kop en meester Ivo’s deur lag er ook uit. Piepschuim lag door de hele klas van groep 8A

En er stond een kerst boom in de gang op de tafel en er lag heel veel papier in de gang en we maakten expres rommel en gooide alle piepschuim door de klas en het was een chaos.

Patat smaak test

De ene patat was lekkerder dan andere patat we hebben het zelf gemaakt met verschillende aardappels we kregen eerst een boekje om ons te vermaken je kon een woordzoeker doen en toen we patat kregen moesten we een cijfer geven voor de patat veel mensen vonden nummer 3 lekker.

En ze waren lekker aan het smikkelen het was een afsluiten van i.p.c het waren verschillende kleuren. Er waren ,fastfood patat, verse friet. Bulk friet ,twisterfriet ,  het heel gezellig .

Groetjes Raymond en Thomas

Start schooljaar 2018 2019

Op 26 september gingen we op kamp naar Ameland we gingen om de boot en daarna moesten we gaan fietsen. Toen we er kwamen gingen we de kamers indelen en beginnen met wie is de mol. Daarna gingen we lekker even zwemmen in de zee op het stand.  Toen gingen we het eerste mollenspel doen dat was levend cluedo.’s Avond gingen we nog een mollen spel doen dat was chaos bingo en het was heel erg leuk want je moest allemaal spullen van je kamer halen. Toen konden we kiezen tussen een wandeling en tientellen in de rimboe. Je kon ook gewoon op het kamp blijven. Daarna gingen we lekker dansen tot half 2 en hebben we het liedje baby shark ontdekt dat is nu het nieuwe kamp liedje van 2018 J. Het was erg gezellig maar we moesten naar bed. De volgende ochtend werden we wakker gemaakt met natuurlijk baby shark. We gingen weer een mollenspel doen deze keer was het op het strand. We moesten allemaal opdrachten doen zoals met hoepels naar de overkant komen, rennen naar het water dan 10 rondjes om de pion  en terug. Toen gingen we zandkastelen bouwen. Toen we klaar waren gingen we de groep 8 quiz doen. Het waren verschillende onderwerpen zoals Disney, sport en topografie. Je kreeg elke keer een emmer over je heen als je een fout antwoord had. Het vieste dat je over je heen kon krijgen was erwtensoep. Toen gingen we korren. Daarna hadden we de uitslag van wie is de mol. Het was erg spannend. Toen kon je nog een lichtjes tocht doen en weer lekker naar bed. Vrijdag gingen we ontbijten en naar de vuurtoren daar zijn we ook nog naar boven geweest. Daarna mochten we nog even winkelen in Nes en gingen we naar de boot weer lekker naar huis. (slapenJ)

Yara en Eline