Groep 8A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 8A

Juni 2017

Zoals jullie weten, houden de beiden groepen 8 een musical. Dit jaar hebben we gekozen voor musical De Achtbaan. We zijn al druk bezig met het oefenen van de musical. We zijn druk bezig en oefenen iedere dag met liedjes, dansjes en de repetitie.

Sommige liedjes gaan goed en sommige moeten we nog wat meer oefenen, maar daar komen jullie vanzelf achter tijdens de musical. Voor de mensen die niet weten wanneer de musical is, het is op maandag 10 juli en dinsdag 11 juli

Met vriendelijke groet, Huib & Merijn.

Koningsdag 2017

Albert Schweitzer school Emmeloord.

Dit jaar deden we ook weer mee het de koningsontbijt.We hebben geoefend met het dansje “Okido”.We hebben gedanst op het plein en gingen daarna het koningsontbijt doen. We aten in gemixte groepen gezond. In de middag hadden we koningsspelen, we deden: verspringen, 400 meter sprint, spons water race en nog veel meer leuke dingen. Daarna deden we met z’n alle een estafette, in onze eigen groep.

Groetjes,

Eef en Charlotte

Maart 2017

Vastenactie

We zijn op dit moment bezig en hebben al veel geleerd over de Vastenactie. We gebruiken digitale lessen op het digibord. Daar krijgen we allemaal filmpjes en plaatjes te zien hoe het in El Salvador is. We hebben ook deugden geleerd. Dat zijn een soort van doelen die je wilt bereiken zoals: hoop, liefde, verstandigheid en sterkte. We hebben ook kennis gemaakt met Gladys. Dat is een meisje uit El Salvador. We hebben haar ook een brief geschreven. We hebben daarbij geleerd hoe het in dat land eraan toegaat. Daarom zamelen we ook geld in met de school. We zamelen ook geld in door klusjes thuis te doen, zoals: auto schoonmaken, lege flessen ophalen, stofzuigen en afwassen.Met de vastenactie minderen we ook deze periode. Op Witte Donderdag nemen we het vastendoosje weer mee naar school en bekijken we hoeveel geld de school opgehaald heeft. En dat geld is bedoeld voor een speeltuin en moestuin.

Februari 2017

Opendagen!!!

We gingen als aller eerst naar de Groenhorst . We gingen opdrachten doen om een pizza te krijgen dat was erg leuk. Toen gingen we naar het Vakcollege. Daar gingen wij een paar lessen volgen, we gingen bezig met hout en we deden gym en we gingen onze namen op de muren verven. Toen gingen we naar het Zuiderzee Lyceum. Daar gingen we bezig met proefjes en wiskunde en biologie. Dat was erg leuk. Toen we naar de Bonifatius Mavo gingen toen gingen we in het scheikunde lokaal gel maken.  En we volgden daar ook lessen. Toen gingen we naar het Emelwerda college, daar hebben we meerdere lessen gevolgd zoals biologie, daar gingen we DNA uit een kiwi halen en we hebben Latijns en Grieks geleerd.

Dit was ons verhaal over de opendagen.

Groetjes Yaniek & Benjamin.

December 2016

Kerstontbijt + kerstcircuit

Donderdagmorgen hebben we met onze klas een heerlijk kerstontbijt gegeten. We hadden allerlei verschillende hapjes, zoals: fruitspiesjes, sandwiches, knakworstjes met bladerdeeg, beschuit en nog veel meer lekkers. Ook hebben we deze dag een kerstcircuit gedaan. Je kon kiezen tussen verschillende activiteiten. Heel de dependance werd door elkaar gemixt. Dit was erg leuk! Ook mochten we met onze klas optreden voor onze opa’s en oma’s. We zongen het liedje: Jingle Bells Rock! Dit ging hartstikke goed.We wensen iedereen heel fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

Groetjes,groep 8a

Sinterklaas 2016

Klik op de foto om het hele album te bekijken

Fenna

Op 10 oktober om 21:33 werd Meester Hidde vader.

Van een mooi meisje Fenna Olivia Kalsbeek. Heel groep 8a heeft de hele klas mooi versiert ! Ze konden niet wachten tot ze geboren werd, en groep 8a ook niet! We wisten wel dat het een meisje werd maar nog niet de naam. En de kinderen mochten raden hoe ze ging heten , maar helaas had niemand het geraden. We wensen Meester Hidde en Linda veel plezier en geluk met Fenna!

Groetjes Dientje en Giada

September 2016

Hallo allemaal we vonden het de  afgelopen weken heel leuk. We hebben heel veel buiten gespeeld. We waren ook begonnen met de stamboom zodat meester Hidde alles over onze families kon weten. We waren ook bezig met de verjaardagskalender. We moesten buiten een foto maken met je mond open zodat het lijkt  als je op papier staat dat je schreeuwt en uit die schreeuw komt dan je naam en wanneer je jarig bent. We hebben ook al een rekentoets gehad iedereen had een voldoende.

Groetjes Tim & Stijn