Groep 8B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 8B

Voorbereidingen musical Achtbaan

We zijn al een paar werken aan het zingen, toneelspelen, dansen en knutselen voor de eindmusical Achtbaan. We hebben er veel zin. De eerste borden zijn al bijna klaar!

Verjaardag meester Ivo

Donderdag 20 april hebben we de verjaardag van meester Ivo gevierd op school.
We hebben het spel van ruilen komt huilen en bingo gespeeld. Tussen de middag bleven alle leerlingen over. De kinderen mochten hun eigen broodje hamburger samenstellen.
Het was een erg gezellige dag.

Maart 2017

Vastenactie 2017

De Vastenactie staat dit jaar in het teken van El Salvador. El Salvador is een land in Latijns Amerika. In El Salvador kunnen kinderen niet veilig over straat. In de klas hebben we gesproken over de verschillen tussen El Salvador en Nederland. We hebben brieven geschreven naar een meisje uit San Salvador. (hoofdstad El Salvador) Alle kinderen hebben een Vastendoosje in elkaar gezet en zamelen geld in voor de kinderen in El Salvador.

De Vastenactie wordt op Witte donderdag afgesloten. De Witte donderdagviering staat in het teken van “Het Laatste Avondmaal.” Tijdens de viering maken we de koppeling naar de Vastenactie.

Februari 2017

Derde Kamer

Afgelopen weken zijn we bezig geweest met het project de Derde Kamer. We hebben veel geleerd over de politiek in Nederland. In groepjes van drie gingen de kinderen aan de slag met het maken van een muurkrant over een politieke partij. Op 5 juli gaat groep 8 nog een bezoek brengen aan het Binnenhof in Den Haag.

Klik op de foto's voor alle presentaties

December 2016

Kerstontbijt.

Donderdagochtend 22 december hebben we allemaal genoten van het Kerstontbijt. Naast het ontbijt vonden we het geweldig om op te treden voor onze opa’s en oma’s.

Namens groep 8b prettige Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Sinterklaas 2016

Klik op de foto om het hele album te bekijken.

Kinderboekenweek 2016

“Voor altijd jong” was het thema van de Kinderboekenweek 2016. Opa’s en oma’s stonden centraal tijdens de Kinderboekenweek. Zo kwamen de oma van Aimée en de opa van Emma op school om te vertellen over hun schoolperiode op de basisschool en middelbare school. De kinderen vonden het erg interessant. De Kinderboekenweek hebben we afsloten bij de kleuters. Iedere leerling heeft aan een kleuter uit een prentenboek voorgelezen. Zowel de kleuters als de kinderen van groep 8 vonden het erg leuk!

Wat een warmte……

Afgelopen weken hadden we in Nederland prachtig weer. Dit was ook te merken in ons klaslokaal. Er werd hard gewerkt ondanks de tropische temperaturen. Om even af te koelen gingen we met de klas naar het parkje. Niet om te sporten/spelen,  maar om de lezen. We konden heerlijk lezen in de schaduw van de bomen.