Schooljaar 2023 – 2024

Thema 1:Welkom in de wereld

De kinderen hebben in de eerste schoolweken kennis opgedaan over de groei van baby tot kleuter. Er is aandacht besteed aan alle veranderingen in uiterlijk, vaardigheden, speelgoed, verzorging en voeding van de baby t/m kleuter.

Het thema werd gestart met beschuit met muisjes. De juffen waren op kraambezoek geweest en kregen daar beschuit met muisjes. Ook de kinderen mochten hierbij genieten van een beschuitje. Daarna zijn zij fanatiek aan de slag gegaan met het verzorgen van de baby. Hoe gaat de baby in bad? Hoe houdt het zich warm? De luier werd verschoond. Er werden bedjes gemaakt, maar ook speelgoed voor de baby. We hebben elkaars babyfoto bekeken en de verschillende geboorte kaartjes.

Op een gegeven moment was de baby jarig en werd het 1 jaar. Oftewel de tijd van de dreumes brak aan. Opnieuw werd er gekeken naar de verzorging, uiterlijk, speelgoed en vaardigheden. Van daar uit gingen we door naar de peuter fase en uiteindelijk naar de kleuter fase.

De babykamer werd omgetoverd tot het consultatiebureau. Hier werden eerst de poppen gemeten, gewogen en kregen een prik. Daarna gingen zij zelf naar het consultatiebureau. Elkaar meten, wegen en de oog test werd afgenomen.

Tijdens dit thema krijgen wij bezoek van een verloskundige. De kinderen hebben geleerd wat een verloskundige precies doet qua werk en wat er allemaal bij komt kijken.

Het thema zorgde voor vele mooie speel/leermomenten.