Groep 1/2B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 1/2B

April 2017

In April hebben we Witte Donderdag gevierd. Net als Jezus vroeger deed, hebben we samen het brood (matzers) gedeeld. Ook smeerden we zelf het beleg op de cracker en hielden we rekening met elkaar. Best spannend: timmeren en zagen. En ja...dan wordt er wel eens op de duim geslagen, maar dat gebeurt geen tweede keer. Ze leren dat het belangrijk is om zich goed te focussen op de spijker en de hamer, want anders gaat het mis. Zoals in de nieuwsbrief staat, leveren we met de hele school een positieve bijdrage aan ons milieu. Samen zorgen we voor een schone omgeving. En wat zien we dan veel viezigheid, vooral sigarettenpeuken worden vaak op de grond gegooid. Gelukkig dragen we handschoenen tijdens onze schoonmaakronde.

Tijdens het thema "lente" hebben we veel ontdekt over de bloembollen. We kunnen een aantal bloemen opnoemen die uit een bol groeien, we kunnen zelf een bloem knutselen, want we weten hoe een bloem eruit ziet. Het is zoals je op de foto ziet best fijn dat we elkaar bij het knutselen helpen. De bloembol van buiten en van binnen bekijken met een echte loep was best interessant.

Maart 2017

Thema "dierentuin" : hoe leven de dieren in de dierentuin, wat eten ze. Voor de dierenknuffels werden prachtige kooien gebouwd van verschillende materialen: schoenendozen, duplo, lego. Samen gingen de kinderen werken aan een plattegrond. Er werd druk overlegd; waar komt het pad, waar de kooi en waar het water voor de haaien en krokodillen. De papa van Nandy heeft thuis een slang die hij verzorgt. Hij heeft op school de Boa Constrictor laten zien en we mochten de slang zelfs voelen met onze hand. Met de dia presentatie weten we nu ook hoe de slang zijn voedsel "een rat" op eet. Wat hebben we allemaal stoere kinderen in onze klas.

Februari 2017

Janurari en Februari zijn koude maanden. Buiten geeft dat voor de kinderen toch plezier.

Januari 2017

We gaan weer fris het nieuwe jaar in en we proosten op dat we het samen fijn willen hebben en houden in de klas. Het thema "restaurant" zorgt voor een hoop gezelligheid. Een kijkje in de keuken van een Chinees restaurant. Samen werken aan een pannenkoekrestaurant waar we tot slot natuurlijk heerlijk hebben gegeten.

December 2016

Na de kinderboekenweek hebben we gewerkt over het seizoen Herfst.                                                  In onze klassenshow hebben we laten horen en laten zien wat we er van geleerd hebben.                                                                                                                                                    Tijdens dit project hebben we kabouter Dimpie geholpen met het behalen van zijn paddenstoelendiploma. Wij hebben hem veel geleerd over de spinnen, egels en paddenstoelen.

Lied

Rin tin tin daar loopt een dikke spin, rep tep tep hij maakt een heel groot web.

Draadje omhoog, draadje omlaag, draai maar in het rond en het is klaar vandaag.

Rin tin tin, daar loopt een dikke spin, rep tep tep hij maakt een heel groot web.

Draadje vooruit, draadje terug, draai maar in het rond en handen op de rug.

December is een gezellige maand. De kinderen mochten zelf bedenken wat ze wilde knutselen.   Een sinterklaas, zwarte piet of een paard. Sommige werden enthousiast over het knutselwerk van een ander en gingen zelfs nog een keer knutselen. Ze verdienden daarvoor een sticker op hun pietendiploma. Ze waren druk aan het oefenen voor hun diploma: pepernoten bakken, cadeautjes inpakken, verlanglijst maken en natuurlijk de pietengym.                                      Op de foto staat hun pietenhuis van duplo en ze zijn bezig met de inpakopdracht.

In de week na Sinterklaas hebben we veel geleerd over de getallenlijn. Welk getal komt er voor of na de 7 of wat zijn de buurgetallen van 5.

De kerstbomen staan in de klas. Ja, wel 2. In de speelhoek geeft het een mooie sfeer. De kinderen hebben geleerd welke vorm de kerstboom heeft. Ze leggen de materialen van breed naar smal en kunnen van allerlei materialen een kerstboom maken.  Voor de kerstviering oefenen we het lied "sjok sjok liep het ezeltje". Samen hebben we zin in een gezellige afsluiting van dit jaar 2016.

We wensen een ieder hele warme gezellige kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar vol met liefde en gezondheid!!

Hallo allemaal,

We zitten midden in de kinderboekenweek. We leren over familie: opa en oma, oom en tante, broer en zus, ouders. Tijdens het werk mogen we een keus maken uit 5 taken die bij opa en oma horen. We kleien en tellen de snoepjes, we gooien met een dobbelsteen en zien hoeveel stappen we mogen zetten naar opa en oma en we timmeren een spijper in het hout. Het versje helpt ons bij het leren wat familie is.

Hier is opa, klein en dik. Hier is oma, die breit van rikketikke tik.

Hier is papa, lang en sterk. Hier is mama, die is altijd aan het werk.

En hier is kleine jantje en samen zijn ze de familie handje!

Ons eerste thema past goed bij dit begin “een nieuw schooljaar”.

We hebben een wandeling door de school gemaakt en een bezoek gebracht in andere klassen. De school was toch best groot vonden de kinderen. We hebben zelfs onze school kunnen vouwen. Iedereen heeft op zijn eigen niveau iets van het vouwen geleerd.

We willen het allemaal fijn hebben op school, vandaar dat we de volgende punten aandacht hebben gegeven:

*we lopen in de gang

*we letten op ons stem volume

*toiletgebruik/hygiëne- handen wassen

We begeleiden de kinderen in hun samenspel. Het is dan ook fijn om te zien dat de kinderen zich prettig voelen in groep 1-2 b. Samen werken, samen knutselen, samen met water spetteren en vooral juf nat gooien was het leukste om te doen. Het is maar goed dat de juf droge kleren mee hadJ

We gaan al bijna op schoolreis naar Ballorig. Daar hebben we heel veel zin in!!