Groep 4 A

Welkom op de leerlingenpagina van groep 4 A

Maart 2019

Op vrijdag 1 maart hebben we carnaval gevierd op de Albert Schweitzerschool, het was een super gezellige ochtend!

We zijn blij dat we weer lekker in de gymzaal aan de Skagerrak kunnen gymmen! We kunnen weer lekker rennen, materialen gebruiken en tien tellen in de rimboe doen :)

We zijn met IPC een nieuwe unit gestart; speelgoed! Meester Wim is de magische speelgoedmaker, die ons elke week weer bezoekt met een nieuwe vraag. Wij proberen allemaal de magische speelgoedmaker zo goed mogelijk te helpen, door op zoek te gaan naar de juiste antwoorden.

In de hal is het atelier van de magische speelgoedmaker, dit atelier is al redelijk gevuld met mooie spullen, maar er komt steeds meer bij! Iedereen is welkom om te kijken in het atelier van de magische speelgoedmaker.

We zijn ook begonnen met de voorbereiding van de 1e Heilige Communie, dit jaar doen er geen kinderen uit onze groep mee, maar we vormen wel allemaal het koortje in de kerk. Binnenkort gaan we daarom op bezoek bij de kerk.

Februari 2019

Elk jaar besteden we op school aandacht aan de Nationale Voorleesdagen, dit jaar kwamen er moeders en een opa ons gezellig voorlezen. We hebben genoten!

We kunnen al een tijdje niet gymmen in de Skagerrak gymzaal, omdat die verbouwd wordt. Gelukkig kunnen we lekker gymmen bij Optima Forma. Wel even wennen hoor. Gelukkig kregen we twee echte judolessen! Dit was ontzettend gaaf!

December 2018

De eerste maanden van het schooljaar zijn alweer omgevlogen, wat ging het snel! We hebben met elkaar sinterklaas en kerstmis gevierd. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en fijne feestdagen!

November 2018

We zijn begonnen met een nieuw IPC unit; communicatie magische media. De opening van deze unit vond plaats in het speellokaal. Hier mochten we met alle groepen 3 en 4 kijken naar een film op het scherm, gezellig met een bakje popcorn. Het leek net alsof we in de bioscoop waren. Communiceren kan op verschillende manieren. Zo moesten we met aardrijkskunde een route volgen door de buurt. Best lastig om dit van een plattegrond af te lezen! Gelukkig kwamen we weer bij school uit.

Start schooljaar 2018 2019

We hebben IPC ‘We zijn wat we eten’ afgerond, we hebben zelf pizza gemaakt! Het smaakte heerlijk! Tijdens deze unit hebben we de groei van zaden bekeken (twee keer, want de eerste keer ging niet helemaal goed). We hebben gekeken naar verschillende fruitsoorten, waar komen ze vandaan? Ook hebben we het fruit zelf nagemaakt. Leuke unit, met een leuke afsluiter!