Groep 6/7B

Welkom op de leerlingenpagina van groep 6/7B

 

Juni 2017

Lekker buiten werken

Het is de afgelopen periode steeds vaker mooi weer. Tijdens de natuur lessen zijn de kinderen bezig met het onderwerp wind. Oftewel de boeken mee naar buiten om de opdrachten over de wind lekker buiten in de natuur te maken. De kinderen hebben een eigen plekje opgezocht, waar zij dachten fijn te kunnen werken. Toch ook wel leuk om eens buiten bezig te zijn in plaatst van binnen achter een tafel.

Fietsexamen

Op dinsdag 16 mei was het zo ver. De kinderen van groep 7 gingen voor hun praktisch verkeersexamen. In april had iedereen al het theoretische gedeelte behaald en nu was het tijd voor het praktisch verkeersexamen. Van te voren werden alle fietsen gecontroleerd en kregen de kinderen een hesje aan. Na de fiets controle gingen de kinderen één voor één een route afleggen door Emmeloord. Met trots kunnen de kinderen van groep 7B vertellen dat zij allemaal geslaagd zijn voor hun praktisch verkeersexamen.


Groep 6b

Zoals jullie misschien al wel weten is groep 6/7b uit elkaar gehaald. Dat kwam, omdat het niet altijd even goed ging in de klas. Daarom zijn we gesplitst en zijn wij verder gegaan met 12 kinderen als groep 6b. Nu gaat het stukken beter en kunnen we fijner werken. Na de zomer worden groep 6a en groep 6b gemixt in twee even grote groepen. De kinderen van groep 6b vinden het wel jammer dat ze weer in een andere klas komen. Maar de meesters en juffen proberen wel vrienden en vriendinnen bij elkaar te houden.

Met vriendelijke groet,

Elise Goossens en Dakota Crébas

April 2017

Verjaardag

Op woensdag 5 april was juf Leonie jarig. Deze dag stond in het tekenen van feest. Eerst is juf toegezongen door alle kinderen van de dependance. Daarna hebben we snel onze cadeautjes geven, zodat juf deze kon uitpakken. Na de cadeautjes had juf een spel gemaakt voor de klas. We gingen een soort van Ik hou van Holland spelen. De groep werd in drieën verdeeld. Elk groepje kwam aan de beurt om een spel te spelen. De spellen waren raad het liedje, spellingsronde, uitbeelden, loslippig, noem de 5 bekendste of belangrijkste……… , anagrammen en in de laatste ronden hoger of lager. Na het spel konden we nog even lekker buiten spelen.

Koningsspelen

Op vrijdag 21 april vierden wij Koningsdag. ’s Ochtends gingen de groepen 1, 2 en de groepen 6, 7 en 8 dansen op het lied Okido. Daarna gingen zij naar binnen en hebben ze met zijn allen ontbeten.

’s Middags waren de Koningsspelen. De kinderen werden in groepjes verdeeld en er waren allemaal verschillende onderdelen die zij bij langs gingen. Er waren activiteiten zoals; rennen, sprinten, hoogspringen, verspringen, hockeyen en verder was er nog een stormbaan. Aan het eind kregen alle kinderen voor hun deelname een diploma. 

Maart 2017

Boomfeestdag

Op woensdag 22 maart zijn de kinderen van groep 6/7 naar de boomfeesdag geweest in het Kuinderbos. Na het planten van meerdere bomen, begonnen de kinderen aan een puzzeltocht. De kinderen hebben genoten van deze ochtend. We hadden er mooi weer bij en ze konden heerlijk spelen in de vrije natuur.Naast het spelen en planten hebben de kinderen ook veel opgestoken over de verschillende soorten dieren/ vogels die er leven in het kuinderbos. Aan het eind was er wat lekkers voor ze en kregen ze een kleinigheid mee naar huis. 


Februari 2017

Acrobatiek

Een acrobatieke les is altijd leuk. Een piramide maken is super leuk. Met 10 personen op elkaar stapelen Dit is best moeilijk hoor!

We hebben ook nog iets heel moeilijks gedaan. Je moest als een paard staan, door met je benen uit elkaar staan. De ander gaat op de bovenbenen staan van de gene die net niet zit. Het is leuk als het lijkt alsof je kunt zweven

Wist je dat, je ook heel erg lang kunt worden als je op elkaars schouders gaat staan. Je staat tussen twee lange touwen en een ander klimt bij de ander op de schouders. Zo word je super lang.

Acrobatiek is leuk!

Groetjes,

Elise

Kapla treinstation

Wij hebben van kapla een trein station gemaakt. We hebben er 3 kwartier over gedaan. Eerst wisten we nog niet wat we konden maken. Tijdens het bouwen kwamen we op het idee om een treinstation te maken. Toen we klaar waren heeft juf er een foto van gemaakt.

 Groetjes,

Tom en Dirk.


December 2016

Kerst 2016

Donderdag 22 december hebben wij in de klas kerst gevierd. Het begon met een gezellig kerstontbijt. Iedereen had goed zijn best gedaan om wat lekkers te maken. Het smaakte allemaal erg goed.

De kinderen zijn daarna heerlijk wezen knutselen in de verschillende groepen. Tussendoor hebben zij nog mogen optreden voor de opa’s en oma’s. Dit hebben zij ontzettend goed gedaan.

Nu wensen wij iedereen een hele fijne vakantie toe en alvast fijne feestdagen!


Oktober 2016

DE PROEFJES VOOR TAAL!!

We hebben tijdens de taalles proefjes gedaan. Het thema van deze periode is spijsvertering. Juf had allemaal ingrediënten gekocht. Het eerste proefje was met meel en water. We moesten eerst de meel in het bakje doen, daarna water er bij en kneden maar! In één bekertje ging een kwart van het glas water in het tweede bekertje wat meer en in de derde de rest. Het werd een hele erge klieder boel. Het tweede bakje bleef het best plakken en was dus de beste. Met het tweede proefje moesten we poep na maken. Je had nodig: appelstroop, ontbijtkoek en pindakaas. Dit moesten we bij elkaar kneden en uiteindelijk een drol maken. Dit was een grote, gezellige kliederbende.

Als je wilde, mocht je proeven. Dat was heel erg vies!!! Het was erg  leuk om te doen.

Liset en Famke

   

Sinterklaas 2016

Klik op de foto om het hele album te bekijken

September 2016

De eerste (warme) weken zitten er weer op. We hebben al veel gewerkt en de eerste toets is alweer gemaakt. Groep 7 heeft dit jaar, voor het eerst, Engels en groep 6 doet af en toe gezellig met hen mee. Tijdens de eerste les Engels leerden de kinderen zich voorstellen. Een Engelse les wordt extra leuk als ze ook nog eens naar buiten moeten. Buiten waren allemaal kaartjes verstopt met Engelse zinnen erop. De kinderen renden over het veld om alle zinnen te verzamelen en te vertalen. Hieronder zie je kinderen fanatiek zoeken naar de kaartjes.